matrix_dk 1 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Dzieje się tak jak strzelasz w tarcze ale jak go od tyłu atakujesz to reaguje prawidłowo tak przynajmniej do tej pory u mnie było 35% gry zaliczone. I jeszcze pytanko Czy 50 Level można wyciągnąć w jednym przejściu gry? Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 50 lvl to jakieś 4-5 przejść. im wyższy poziom trudności, tym więcej expa się zdobywa. Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 OKi thx za info Jest gdzieś może rozpiska ile XP dostaje się Head Shota, Shota, Mele, znajdkę jakąś? Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 z tego co przyuważyłem grając, to za headshoty dostaje się mnożniki. nie wiem czy również dają więcej bazowego expa. Cytuj
Trufs 1 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 (edytowane) No i przeszedlem SA, genialna gra, najlepsza na arcade IMO 100% itemow, normal poziom (nie chcialem sie irytowac xd) i na liczniku: 11 godzin. Niektore rzeczy trudno bylo znalezc np. w jednym 'obszarze' w ktorym jest upgrade do armora jest tez save point i przez to nie wyswietla sie na mapie znak zapytania Co do levelow, to pewnie mozna zdobyc i 50 poziom za pierwszym przejsciem, ale pewnie strasznie duzo czasu by to zajelo. Caly czas trzeba by bylo czekac na respawny i ich zabijac, ale juz powoli nabijalo sie level 20 a co dopiero pozniejsze. Chyba lepiej rozpoczac nowa gre, bo najwiecej expa dostaje sie za znalezienie itemow i odkrywanie obszarow. Hmmm ciekawe jak trudny jest achiev minimalist. Jakby miec tylko 100hp bez upgradeow mogloby byc trudno.... ps1.Wiem ze dostaje sie mnoznik za zabicia z meele. ps2. http://www.blogcdn.com/xbox.joystiq.com/me...apfullfinal.jpg <-- mapka, nie potrzebowalem az tak bardzo, ale sie przydala z ostatnim armorem ps3. jakby ktos nie wiedzial, trzymajac x i w gore na drabince szybciej wjedziemy na gore, jezeli mamy jetpacka. W dol tez to dziala, ale juz chyba nie potrzeba jetpacka ;P ps4. po uzyskaniu helmu (tego za 12 passkey'i) dostajemy gamerpicture z logiem gry, szkoda ze nie ma zadnych bajerow dla avatarow, latarka jako interaktywny przedmiot bylaby fajna xd. No chyba ze za 200gs cos jeszcze jest :o) Edytowane 21 sierpnia 2009 przez Trufs Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 dodam jeszcze że podczas wykonania skoku i opadania wciskając LT mamy niezły cios rozwala Pomarańczowe drzwi i zabija do strzału każdego wroga. Jestem w miejscu gdzie na kilku ekranach pojawia sie jakiś gostek w masce i mówi o zabiciu Vice prezydenta a potem ma miejsce seria eksplozji, dużo mi jeszcze zabawy zostało czy to już końcówka historii Cytuj
Trufs 1 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 To z LT akurat gra wyjasnia, ale to z szybszym chodzeniem po drabince nie, dopiero to po paru godzinach zauwazylem xd fajny bajer Po tych eksplozjach juz jestes bardzo blisko konca, zostala ci walka z ostatnim bossem, kolo jeziora z domkiem Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 To lipa w takim razie idę poszwędać się po Coplexie a nóż coś znajdę Ja przeszedłem grę po finałowej misji sa cut scenki. Jak w menu pauzy daje skip pojawia się podliczanie punktów po czym jest powrót do głownego menu. Dalej daje campaign i mam opcje continue po wciśnięciu jestem przed jeziorem po czym jak podejde rozpoczyna sie od nowa walka ze statkiem. Może trzeba creditsy do końca oglądnąc? jest tak samo po creditsach Cytuj
Trufs 1 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Jak sie wlacza nowa gre to nie ma 'new game plus' czy cos takiego, tylko poprostu 'new game'. Do nowej gry przechodzi level i wszystkie korzysci z niego plynace, np. na 20lv cala mapa odkryta + po zdobyciu w pierwszej grze 12 sztabek zlota mamy odblokowany secret room, do ktorego jest dostep na poczatku gry w ktorym sa wszystkie normalne guny w zlocie, wiec mozemy wziac najlepsza bron - shotguna na samym poczatku, tuz obok gdzie dostajemy normalnie w grze pistolet Cytuj
orion50 632 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Kozacka gra. Grałem tylko w TRIAL'a jednak grało mi się lepiej niż w niektóre pełnoprawne gry na Xbox'a Cytuj
Trufs 1 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Opublikowano 22 sierpnia 2009 Zaczalem gre od nowa na insane i jest dosc trudno, choc w duzej mierze pewnie dlatego, ze itemow zbytnio nie zbieram, bo przy okazji chcialem zrobic minimalista, ale to na insane raczej trudne. Zdobylem kolejnego gamer pikczera, na insane po rozwaleniu pierwszego bossa, podobny do pierwszego, jakis koles a w tle logo gry. btw. jest jakis sposob by szybko odblokowac foam guna i dzieki temu przejsc szybciej gre. Rekord to 25 minut 0.o Cytuj
kapitan_siemka 0 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 dzisiaj kupiłem zachęcony obiecującą wersją demo. nie zawiodłem się - dawno mnie tak nie wciągnęła żadna gra; polecam każdemu fanbojowi "kontry". arkejd w najlepszym wydaniu. Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Pojawiła się jakaś aktualizacja, czyżby miała ona związek z pełną wersją za darmo? Cytuj
Trufs 1 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Tutaj: http://www.gamespot.com/xbox360/action/sha...ag=topics;title pisza ze ten update naprawia tego glitcha. Ale zawsze moze ktos nacisnac, by nie aktualizowalo gry... Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Kozacka gra. Grałem tylko w TRIAL'a jednak grało mi się lepiej niż w niektóre pełnoprawne gry na Xbox'a Podpisuję się pod tym . Już rozgrywka w trialu bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, a myślę że dalej może być jeszcze lepiej 8) . Jakoś jeszcze nigdy nie pokusiłem się o zakup gry z Xbox Live Arcade, ale ta pozycja byłaby chyba pierwszą jaką bym wybrał . Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 dalej jest zdecydowanie lepiej. jestem na etapie kompletowania znajdziek i bawię się nadal przednio. jednak myślę, że zrobię sobie krótką przerwę po zrobieniu Completionist, a przed startem gry na Minimalist. nie wiem jak to będzie z robieniem 50lvl. chyba będę po prostu od czasu do czasu wpadał poszarpać co nieco. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 nie wiem jak to będzie z robieniem 50lvl. chyba będę po prostu od czasu do czasu wpadał poszarpać co nieco. Na najwyższym poziomie trudności doświadczenie leci szybko. Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Proving Grounds już ktoś robił ? ja tam nawet nie zaglądałem Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Zrobiłem wszystkie, niespecjalnie trudne, ale ja zaliczałem je tylko na brąz, zdobycie platyny może być znacznie bardziej frustrujące. Cytuj
Mango0700 1 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Ja tak samo pozaliczałem wszystkie i niektóre są w miare fajnie zrobione. Cytuj
Trezege 0 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Mnie sie natomiast ten tryb srednio podoba. Razi mnie jego sztucznosc i potrzeba przestawienia sie z maksymalnie dopakowanej postaci, jaka mam w grze, na kolesia z kilkoma wybranymi dopalkami. Pewnie zalicze dla achievementa i juz wiecej nie rusze. Gra jest o wiele ciekawsza niz ten tryb. Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Najlepsza gra na Xbox Live Arcade. Co prawda ukończyłem ją korzystając z pewnego błędu w trialu, ale na 100% kupie pełną wersje, bo naprawdę warto . Oby jak najwięcej takich gier XLA i jak najmniej wyciągaczy kasy i odgrzewanych kotletów. Cytuj
matrix_dk 1 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Gra wciągnęła mnie na Maxa i trzyma jak w termosie przechodzę trzeci raz na Insaine żeby nabić 50 LVL i Minimaliste zrobić nie jest łatwo ale co tam warto. Cytuj
Gość Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Demo nie nastroilo mnie optymistycznie, mialem kupic, ale odpuszcze sobie. Ogolnie klimat mi nie odpowiada, no i feeling ze strzelania IMO slaby, poczekam na Alien Breed... Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Klimat jest podobny do tego z MGSa, podobne bazy, bossowie, terroryści. Oczywiście fabularnie nie ma porównania. Za to gamplay i eksploracja jest na o wiele wyższym poziomie. Strzelanie to tylko dodatek, najważniejsze jest zwiedzanie bazy i zbieranie przedmiotów. Jeżeli szukasz strzelanki to odpuść sobie, bo ta gra nie jest strzelanką. To platformówka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi