Trzcina 11 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Co znaczy nie znajac mozliwosci swojej konsoli? Jestem w pelni swiadomy tego ze moge na niej zainstalowac linuxa. To jest moj wybor zeby tego NIE ROBIC. Mozliwosci mojej konsoli i linuxa na niej nie sa wieksza niz mozliwosci mojego pc i linuxa na nim, prawda? Popraw jezeli sie myle. To wszystko nie zmienia faktu, ze jest to tylko i wylacznie ciekawostka, za ktora wiekszosc graczy nie bedzie tesknilo, a ktora wiekszosc ludzi ktorzy zakupia PS3 przyjma z otwartymi ramionami, tlumaczac sobie ze bylo to potrzebne do obnizki ceny. Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Po pierwsze zalozyles ze mam pc ja nic nie zakladalem, pytanie bylo z punktu widzenia osoby ktora ma PC przeciez, wiec nie wiem o co Ci chodzi calkowicie... Po drugie po twoich wypowiedziach wnioskuje ze Linuxa to ty w zyciu na oczy nie widziales tym bardziej na ps3 z tego wynika ze to Ty powinienes zmienic nick na "pajacyk jasnowidz" szkoda tylko ze kuleje to jasnowidztwo... odpowiedz na proste pytanie Trzciny: w czym linux na PS3 ma przewyższać linuxa postawionego na PC? jak jest jakis powod to jutro instaluje... A pozbawienie ps3 opcji otheros jest niczym innym jak zaproszeniem do schakowania ps3 mnie nie pytaj po co to zrobili, mozna gdybac, a przy gdybaniu kazdy moze miec racje skoro nie znana jest prawda... na razie kazdy sobie gdyba... Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Co do tego nazewnictwa "Slim", to możecie mnie wyśmiać, ale jakoś czegoś takiego na tym opakowaniu nigdzie nie ma, to zwyczajnie nazwa umowna. Mniejsza wersja PlaySataion 2 też nigdzie nie miała w nazwie Slim, to było przecież PlayStation two. W tym nowym modelu SONY nie ma nazwy PlayStation three, więc to raczej jeszcze nie ostatnie "kochanie, zmniejszyłem dzieciaki" w wykonaniu Kutaragiego. Miło, że japoński koncern zrobił nowe logo dla PS3, to poprzednie z fontem Spidermana było tandetne jak ch.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 smiac sie nie ma z czego, bo tak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza
pajacyk 2 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Co znaczy nie znajac mozliwosci swojej konsoli? Jestem w pelni swiadomy tego ze moge na niej zainstalowac linuxa. To jest moj wybor zeby tego NIE ROBIC. Mozliwosci mojej konsoli i linuxa na niej nie sa wieksza niz mozliwosci mojego pc i linuxa na nim, prawda? Popraw jezeli sie myle. To wszystko nie zmienia faktu, ze jest to tylko i wylacznie ciekawostka, za ktora wiekszosc graczy nie bedzie tesknilo, a ktora wiekszosc ludzi ktorzy zakupia PS3 przyjma z otwartymi ramionami, tlumaczac sobie ze bylo to potrzebne do obnizki ceny. Trzcina tlumacz sobie to jak chesz ale pamietaj ze zyjesz w takim kraju jak Polska gdzie zarabiajac minimalne 900zl ledwo starcza na zycie. I ciezko o zakup ps3 w cenie 1400 zl I te wszystkie tematy ze ps3 jest droga sa dla mnie poprostu smieszne, gdzie powiedzmy obywatel Wysp Brytyjskich zarabiajacy niech tez bedzie 900 funtow zaplaci za ps3 250 funtow i tego nie odczuje. @Juchy To Ty przeczytaj jeszcze raz pytanie Trzciny bo co chwile je zmnieniasz na inne. Ja przytoczylem kilka plusow jakie zyskujemy posiadajac linuxa na czarnulce a ty zaraz wyjezdzasz z tekstem ze jest gorszy niz linux na pc Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez pajacyk Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zarobki nie maja tutaj nic do rzeczy :o Zmieniasz calkowicie sens moich wypowiedzi i odwracasz kota do gory nogami Juchy napisal moje pytanie 3 razy i napisal je dobrze. Pytanie brzmialo po co instalowac linuxa na ps3 ZAMIAST na PC. Innymi slowy czy sa jakies bonusy z instalowania go na ps3, czy oferuje cos wiecej niz zwykly PC (odpowiedz jest oczywista miedzy bogiem a prawda, nie ma jak oferowac niczego wiecej) itd. Nie przytoczyles zadnych plus z posiadania linuxa na ps3, przytoczyles pare plusow posiadania linuxa i jakiekolwiek OS ktory pozwala na odrobine swobody (czyli wszystko tylko nie oryginalny firmware w nowych konsolach). Wiec jeszcze raz, szczerze ci wspolczuje ze BYC MOZE (bo to jeszcze nie potwierdzone) pozbawia cie linuxa na twojej PS3, ale wiekszosc ludzi nawet nie zwraca na to uwage, zreszta gdyby bylo inaczej to myslisz ze wycieli by linuxa? Zarobki, to zupelnie inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
pajacyk 2 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zarobki nie maja tutaj nic do rzeczy :o Zmieniasz calkowicie sens moich wypowiedzi i odwracasz kota do gory nogami Juchy napisal moje pytanie 3 razy i napisal je dobrze. Pytanie brzmialo po co instalowac linuxa na ps3 ZAMIAST na PC. Innymi slowy czy sa jakies bonusy z instalowania go na ps3, czy oferuje cos wiecej niz zwykly PC (odpowiedz jest oczywista miedzy bogiem a prawda, nie ma jak oferowac niczego wiecej) itd. Nie przytoczyles zadnych plus z posiadania linuxa na ps3, przytoczyles pare plusow posiadania linuxa i jakiekolwiek OS ktory pozwala na odrobine swobody (czyli wszystko tylko nie oryginalny firmware w nowych konsolach). Wiec jeszcze raz, szczerze ci wspolczuje ze BYC MOZE (bo to jeszcze nie potwierdzone) pozbawia cie linuxa na twojej PS3, ale wiekszosc ludzi nawet nie zwraca na to uwage, zreszta gdyby bylo inaczej to myslisz ze wycieli by linuxa? Zarobki, to zupelnie inna sprawa. A czy ja powiedzialem ze orginalny firmware jest zly?? Poprostu sony kolejny raz ogranicza konsolke ps3. A zarobki obywateli naszego pieknego kraju maja tutaj ogromne znaczenie. Dlaczego wszystkie nowe uslugi ktore sa wprowadzane z nowym firmware 3.0 omijaja Polske, o ktorych mozesz poczytac we wczesniejszych postach, vidzone itp ) Bo tutaj nikt nie kupi ci nowego zestawu mebli do wirtualnego mieszkania home itp bo nie ma za co.I dlatego polski rynek zbytu dla sony jest na szarym koncu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Ale co to ma do rzeczy? :o Co to ma do pozbawiania PS3 mozliwosci instalowania linuxa? Absolutnie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
pajacyk 2 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Nie wiem jaki sony ma w tym zamiar, ale ja liczylem ze kolejnym softem wydzie jakies wsparcie dla otheros ...a tu pupa:P i pozwoli chodz troche odciac sie od microsyfu ale widocznie sie przeliczylem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Trzcina 11 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Dlatego jak mowie, przykro mi ze zawiodles sie na PS3 jako czyms co pozwoli ci sie pozbyc PC. Wiem ze kiedys na samym poczatku taki byl plan sony, ale jak Zeratul dobrze to podkreslil, rzeczywistosc sprowadzila ich na ziemie. Szkoda, ale co zrobic, ja i tak wole wiecej, lepszych gier niz ogrom ciekawostek Cytuj Odnośnik do komentarza
pajacyk 2 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Male sprostowanie ps3 kupilem z zamiaram grania na nim a, nie pozbycia sie pc - ta. I nie potrzebne sa tu zadne zale i przykrosci Cytuj Odnośnik do komentarza
goggy 0 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Nie wiem jakim prawem niektórzy to Slimem nazywają. Zamiast kompleksowo zmniejszyć gabaryty wygląda jakby ją tylko pod walec podłożyli. I cóż za niekonsekwencja w doborze plastiku - z wierzchu chropowaty, a tam gdzie akurat się ją dotyka połysk "palcujący". <_< wygląda na to, że to nadal są konsole w 65nm (myślałem że może zeszli już do 45nm) sam zasilacz jeśli wierzyć tabeli to jest 250W czyli w stosunku do poprzednich modeli będących na pólkach 280W czyli 30% oszczędności na prądzie dotyczy pewnie konsol premierowych w których były zasilacze 380W więc oszczędność znikoma do tego co mamy teraz w sklepie, a jakość no zobaczymy ... Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez goggy Cytuj Odnośnik do komentarza
deek 0 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Sony wyjaśnia wątpliwości związane ze wsparciem dla Linuxa i gier z PS2 http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=47904 tak spytam na marginesie ps3 oferuje dekodery tzw nowej generacji czyli dts hd dolby digital hd itd... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
snigi 0 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 nie potrzebnie czekałem na tego tzw slima szczerz mówiąc sony się nie popisało Cytuj Odnośnik do komentarza
Neox 158 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) jesli to prawdziwe porownanie to zmiany plyty glownej sa widoczne To nie jest plyta glowna z PS3 Slima, rozkrecalem swoja PS3 wersja 40GB i ta mniejsza plyta jest wlasnie w PS3 40GB. No chyba ze wcisneli to samo do Slima??? Ta fotka jest dosyc stara, widzialem ja z pol roku temu. To bylo prownanie plyt glownych miedzy 60GB a 40GB wersja. Jeszcze na necie nie ma rozebranej slimki, szukalem, jak ktos bedzie mial fotke albo filmik, to z mila checia zobacze co tam zmienili. Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Neox Cytuj Odnośnik do komentarza
goggy 0 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Sytuacja w Japonii po obniżce grubasów Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez goggy Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) jesli to prawdziwe porownanie to zmiany plyty glownej sa widoczne To nie jest plyta glowna z PS3 Slima, rozkrecalem swoja PS3 wersja 40GB i ta mniejsza plyta jest wlasnie w PS3 40GB. No chyba ze wcisneli to samo do Slima??? Ta fotka jest dosyc stara, widzialem ja z pol roku temu. To bylo prownanie plyt glownych miedzy 60GB a 40GB wersja. Jeszcze na necie nie ma rozebranej slimki, szukalem, jak ktos bedzie mial fotke albo filmik, to z mila checia zobacze co tam zmienili. to jest 40GB: ale to co wyzej w porownaniu rzeczywiscie tez jest 40GB tylko chyba nowsza wersja 65nm patrzac na wielkosc ps3 slim i wielkosc tych plyt 65nm mozna sadzic ze plyty te same beda (lub podobne wielkoscia) co w fat, nawet rozklad wyjsc ten sam... Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Sytuacja w Japonii po obniżce grubasów http://cache.gawker.com/assets/images/9/20...500x_102_01.jpg no jak zobaczyli slim to im sie nie dziwie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
polaki899 32 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Hahaha plotki głoszą że na TGS Sony ogłosi nowy model PS3 PS3 Slim 250 GB Cytuj Odnośnik do komentarza
Incognitos 2 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Nie wiem jaki sony ma w tym zamiar, ale ja liczylem ze kolejnym softem wydzie jakies wsparcie dla otheros ...a tu pupa:P i pozwoli chodz troche odciac sie od microsyfu ale widocznie sie przeliczylem. Znowu panika ... jak wcześniej z dyskiem,którego NIBY nie można wymienić. Skąd masz info, że usuną ze zwykłej PS3 Linuxa??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 przeciez ma miec wszystkie funkcje co fat Cytuj Odnośnik do komentarza
Jacobss 2 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 przeciez ma miec wszystkie funkcje co fat Poza linuxem. Sony już oficjalnie potwierdziło brak możliwości zainstalowania innego systemu operacyjnego w slimie. Natomiast nie wiadomo, czy czasem nowy firmware nie usunie linuxa z fata... Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Dla mnie news roku. Chcialem kupic PS3 juz wczesniej ale wyglad mnie po prostu odrzuca (no i swiadomosc, ze za jakis czas i tak wyjdzie lepsza, mniejsza wersja kobyly). PS3 od poczatku powinna wygladac jak Slim. Co do spekulacji, ze to jeszcze nie koniec pomniejszania to mam nadzieje, ze nie zrobia tego samego co przy ps2 i pstwo czyli nie zrobia z konsoli zeszytu (czyt. slimka2 jest paskudna przech.uj). Cytuj Odnośnik do komentarza
pajacyk 2 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Z starszych wersji raczej nie zniknie opcja otheros, ale scena opensource na ps3 na tym znacznie ucierpi i juz zaczyna traci wielu developerów. ;( info: http://forums.ps2dev.org/viewtopic.php?t=12330 Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) dla mnie beznadzieja. gdy wychodzila PS2 Slim, okladki gier PS2 pozostaly takie same. teraz te nowe obok aktualnych gier dla PS3 beda wygladac jak z innej generacji konsoli. Może o to im właśnie chodzi? Dołożą ultra dokładne sterowanie za pomocą różdżek i będzie to promowane jako całkiem nowy system. edit: no może nie nowy system, ale jakość niesionej rozgrywki, jak miało to w zwyczaju wprowadził nieco ulepszony Gacek - Wii. Wiecie o co mi chodzi. Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez t3xz Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi