Firekage 1 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 250 - 232 to jest 30? Po za tym tak jest zawsze z jakimkolwiek systemem plików. Pomijając już taką rzecz jak to, że wcale nie kupiłeś dysku 250GB. Nie ma tam tylu. ;] "wolne miejsce 203GB/232GB" no sorry, 29GB Te brakujace miejsce wynika ze sprytnego przelicznika. W informatycje stosuje sie wielokosci wyrazone w potegach 2, zas producenci dyskow stosuja czesto przelicznik 10. kb = 1000b. KiB = 1024b. Dysk 500GB ma pojemnosc rzedu 465GB i wynika to wlasnie z przelicznika Tutaj system plikow nie ma nic do rzeczy, to proste przeliczenie jednostek : marketingowe vs rzeczywiste stosowane w infromatyce. Dziesietne stosuje PR, wielkosc 2 - informatyka. Zobacz, ze wilkosc ramow masz jako potege 2 : 256, 512. 768 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Ma - też ma. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pawlo_PL Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 http://www.youtube.com/watch?v=Fr-vEqj8Lj4&feature=player_embedded#! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Wiadomo coś więcej o nowej rewizji Slim z 45nm RSX. Pojawiła się już w Europie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Można jakoś sprawdzić model konsoli nie wyciągając jej z pudła ? Zdaje się na pudle po mojej zajechanej 60-ce była nalepka z jakimś kodem kreskowym i był tam chyba też podany model CECH-xxxxx, ale nie pamiętam już tego dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 tak model jest na pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Konsole w bundlu z MNR to stare modele 2004B. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Niższy proces technologiczny to zawsze jeszcze mniejsze ryzyko awarii. No i mniejszy pobór prądu. Jak widać się nie załapię na najnowszą wersję, a i czekać mi się nie chce. Zresztą i tak pójdę gdzie najtaniej. W Menago 120Gb stoi po 1150zł więc wychodzi na to, że kupię u nich PS3 tak jak i X360. Cytuj Odnośnik do komentarza
jarken 33 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 W empiku dostałem 250GB z eyepetem z kamerką za 1299zł. Za 150zł więcej dostaniesz większy dysk, grę pominę milczeniem, ale kamerka na pewno w przyszłości się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 (edytowane) Za 150zł więcej mam Valkyria Chronicles, którą już kupiłem i Killzone 2 Dysk 250Gb mi nie potrzebny. W X360 mam 60Gb i jest git. Kamera też mi się do niczego nie przyda. A konsolę kiedy kupowałeś ? Bo teraz na stronie Empiku to 120Gb kosztuje 1250zł. EDYTA: Empik odpada. Dzwoniłem do jednego z salonów w Szczecinie i za 120Gb + Killzone 2 + pilot krzyczą sobie 1450zł Edytowane 28 Czerwca 2010 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
jarken 33 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Kupiłem tydzień temu, powiedzieli, że właśnie obniżyli cenę tego zestawu. Inne pakiety były właśnie po 1450zł... Cytuj Odnośnik do komentarza
Antares 20 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Masz farta Ja sprawdzałem w kilku Empikach i wszędzie 1450 zł. Ogólnie wkurza mnie to, że w wielu sklepach można już wyłapać za 1200 zł Slima 250GB ale piszą zawsze, że dają rok gwarancji. Ultima za podobną cenę ma wersję 120GB ale piszą, że dają 2 lata, przynajmniej się głośno przyznają, że zobowiązują się wywiązywać z gwarancji na zasadzie zgodności towaru z umową. Wie ktoś może, jak w przypadku tego typu sytuacji zachowuje się Gram.pl? Bo kasę na konsolę już w sumie uzbierałem i mógłbym nawet kupić lada chwila, ale szukam sklepu gdzie nie przepłacę i będę miał względną pewność, że w razie czego wezmą do naprawy gdyby coś się po roku wysypało. A wiadomo, że jeśli miałbym taką samą cenę za 120 i 250 to wolałbym to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Nie wiem czy to dobra miejsce ale zaryzykuje. Mam zamiar niebawem kupić nową PS3 slim (od kilku lat mam PS2), w sklepach pojawiło sie mnostwo tych konsol z rozna pojemnoscia dyskow. Czy prócz pojemności czymś sie jeszcze roznia ? (głośnością pracy, awaryjnością ?). Jaki dysk mi w zupelnosci wystarczy aby pograc w kilkanascie gierek ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 wersja 120gb i 250gb to dokladnie to samo. roznia sie tylko dyskiem wlozonym do srodka. moim zdaniem 120gb styknie. A jak braknie to zawsze mozesz zakupic samemu jakis dysk 2.5 cala i wladowac do srodka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Dzięki, pytanie z innej beczki. Czy podłącze PS3 do zwykłego telewizora 100Hz ? (Na LCD Full HD musze jeszcze poczekać...) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Tak, podłączysz. Nie wiem czemu miałbyś nie podłączyć. Jak masz kolejne pytanie nie związane ze slimką, to tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
agrestrybnik 4 Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) kufir kupuj konsole o nazwie kodowej cech-2104?, ma najnowsza plyte glowna(grafa w 40 nano i ramy w dwuch kosciach a nie w czterech ), jest lzejsza od poprzedniczki i ponoc ma byc mniej awaryjna od cech-20??, w polsce sa narazie jak widze dostepne wersje z 120gb cech-2104a (auchan) Edytowane 5 Lipca 2010 przez agrestrybnik Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 wiecie gdzie jesczze oprócz auchana mozna dostać nawe wersje PS3 (CECH 21??)?? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 597 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Tam gdzie byly nowe dostawy? Cytuj Odnośnik do komentarza
QTF 8 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Tam gdzie byly nowe dostawy? no wlasnie ze nie obdzwonilem wszystkie sklepy z grami w wawie i wszyscy maja stare modele. Stad moje pyt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Nie pozostaje Ci nic innego jak czekać i się dowiadywać na bieżąco. Całe dostawy konsol nie schodzą z półek z dnia na dzień, więc cierpliwości. Skoro się upierasz na tą wersję... To może poczekaj jeszcze na CECH25xx. Będą mieć bluetootha 802. To tylko za pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 ok...a co on daje ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Nic nie daje, tak samo jak czekanie po to, żeby upolować nowy model. Nawet 5 zł miesięcznie nie zaoszczędzisz kupując model z chipem 40nm. Ale ok, jak ktoś chce czekać, to jego sprawa. Rozumiem, że posiadanie najnowszego modelu może poprawiać samopoczucie. Ale ja mając kasę w kieszeni bym chyba na stołku nie usiedział tylko dlatego, że w sklepach zasoby wolno schodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Nic nie daje, tak samo jak czekanie po to, żeby upolować nowy model. Nawet 5 zł miesięcznie nie zaoszczędzisz kupując model z chipem 40nm. Ale ok, jak ktoś chce czekać, to jego sprawa. Rozumiem, że posiadanie najnowszego modelu może poprawiać samopoczucie. Ale ja mając kasę w kieszeni bym chyba na stołku nie usiedział tylko dlatego, że w sklepach zasoby wolno schodzą. hehe...pewnie w google bym to znalazł przez chwile pomyslem o mozliwosci polaczenia telefonu z ps3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Ja zdecydowanie wolałbym polować na nowszy model. Wiadomo - 40nm będzie grzało się mniej niż 65, a co za tym idzie ryzyko awarii jest mniejsze. Tym bardziej, że te nowe modele są już dostępne i można je kupić... co innego jakbym miał czekać pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi