Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Antares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może mi ktoś polecić monitor min. 23" za około 800zł? Będzie używany do gry na X360/PS4 oraz pracy na komputerze (obróbka zdjęć). Jak na razie zainteresował mnie Dell P2414H. Ktoś go może posiada?

Opublikowano

W MM teraz promocja na telewizorki. 50W656A za 3149zł a z kolei 50W815 za 3699zł. Warto dopłacić różnicę? Nie zależy mi na 3D, tylko na dobrym obrazie i dźwięku pod PS4. 

Opublikowano

Jeżeli nie zależy Ci na 3D to ja bym nie dopłacał. Oba modele mają to do siebie że po prostu obraz jest piękny a i do konsol świetnie się nadadzą (niski input lag).

Opublikowano

Dokładnie jak nie chcesz 3d to nie ma sensu dopłacać, sam mam wersje w6 z 2013 i jestem mega zachwycony, telewizor jest piękny i wszystko smiga jak należy

Opublikowano

Pojechałem i zaproponowali mi 50W805 za 3399 zł. Model 2014. Kupiłem. Pryxfus masz takiego chyba? Jesteś zadowolony? Trzeba go jakoś konfigurować, by wycisnąć więcej? Dobry zakup zrobiłem pod PS4?

• Plusik 2
Opublikowano

Dziś zabrałem żonę do Euro (kolejne podejście) na plus zaliczę że stwierdziła że 42 cale to jakieś małe ale nie ma co się dziwić skoro w plazmie mam ramkę 5 cm po bokach a od dołu 11 cm :). Niestety rozglądanie się po sklepie skończyło się że ona chce zmywarkę :(.

Obczaiałem Sony i szczerze mam coś ze wzrokiem bo dla mnie czerń jakoś nie wyróżniała się w którymś modelu :), inne pytanie mam stary wieszak w systemie Vesa, to znaczy że dalej każdy tv mogę do niego powiesić ?

Opublikowano

Pojechałem i zaproponowali mi 50W805 za 3399 zł. Model 2014. Kupiłem. Pryxfus masz takiego chyba? Jesteś zadowolony? Trzeba go jakoś konfigurować, by wycisnąć więcej? Dobry zakup zrobiłem pod PS4?

Spróbuj takie ustawienia :

Tryb Obrazu - Kino 2 

Podświetlenie - 7 

Kontrast - 93 

Jasność - 50 

Nasycenie - 57 

Odcień - 0 

Temperatura barw - Ciepłe 2 

Ostrość - 55 

Red. zakłóceń - wył (można włączyć przy sygnale z wbudowanych tunerów i przy słabej jakości materiałach, np. starych filmach itp. Ogólnie wyłączone jest OK). 

Red. zakłóceń MPEG - wył (podobnie jak wyżej) 

Red. zakłóceń punkt - wył (podobnie jak wyżej) 

Tryb filmu - Auto2 

ZAAWANSOWANE USTAWIENIA 

Korekcja czerni - wył 

Zaaw. zwiększ. kontrastu - wył 

Gamma -      - 1  

Automat. ograniczanie Światła - małe 

Czystość bieli - wył 

Żywy kolor - min/średni 

Uwydatnianie szczegółów - małe 

Uwydatnianie krawędzi - wył 

BALANS BIELI

wzmocnienie R : - 3

wzmocnienie G -  0 

wzmocnienie B : - 10 

przesuniecie R : -5

przesunięcie G :  -3 

przesuniecie B :  -2 

Wiem , że nie ma sensu podawanie gotowych ustawień (takie same modele , a różnica podobno ogromna ) , ale może akurat komuś podpasuje , a choć będzie bazą wypadową . podajcie jak to u Was wygląda w tv sony.... 

• Plusik 1
Opublikowano

Padł wybór na Sony W815 - ALE, sa też komentarze, że gry średnio na nim wyglądają. Tzn. przy statycznym ujęciu jest ok, ale w ruchu zaczynam smużyć i tracić żyletę w obrazie, więc dla mnie to będzie spory minus. Jak to jest naprawdę?

Opublikowano

Obczaiałem Sony i szczerze mam coś ze wzrokiem bo dla mnie czerń jakoś nie wyróżniała się w którymś modelu :), inne pytanie mam stary wieszak w systemie Vesa, to znaczy że dalej każdy tv mogę do niego powiesić ?

W mocno oświetlonym sklepie nie zobaczysz, dopiero jak postawisz w domu i przygasisz światło. Każdy telewizor ma w opisie typ mocowania ściennego. Część modeli Sony nie posiada VESA, tylko uniwersalną podstawkę, która może służyć jako wieszak.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki byście polecili sensowny model tv już pod ps4 i jeszcze zeby ps3 dobrze ogarnal? Mam 5 letnie bravie i z ps3 sobie dobrze radzi ale celuje juz pod 55 cali minimum teraz. Ile bym musial przeznaczyc na jakis sensowny sprzet

Opublikowano (edytowane)

Pomiędzy 4500 a 8000 zł. Całkiem spory rozrzut cenowy ale i modeli dość sporo i jest z czego wybierać. 

powyżej 8000 zł to już można dostać modele o większej przekątnej np 65 cali

Edytowane przez ussr
Opublikowano

No raczej coś tanszego by bylo lepsze.max do 5 wiecej to juz nie moja kieszen.

Opublikowano (edytowane)

Misiaczki, potrzebuje pomocy, doradzi ktos jakis tani (do 400 zl), moze byc uzywany, TV do 25 cali do podpiecia PS3 i ew. Wii? :)

Edytowane przez Rayos