Zeratul 415 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Za niedlugo lece do Polski po raz pierwszy od 4 lat. Chce na pewno kupic pare dobrych plyt hh, ktore mnie ominely... mozecie polecic jakies absolutne must have z polskiego hh ktore ukazaly sie po 2005 roku? Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Ten typ mes - Alkopoligamia: zapiski typa Pih - kwiaty zła Jimson - Gorączka w parku igieł Jimson i Mes niedostepni JUZ w sprzedazy, na allegro po horendalnych cenach, no ale totalne KOZAKI. Jest tyle tego, te 3 to pierwsze skojarzenia. Cytuj
Mati_Siepacz 0 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Eldo: Człowiek który chciał ukraść alfabet 27 Nie pytaj o nią Molesta Ewenement: Molesta i Kumple Nigdy nie mów nigdy Tetris: Stick2MyNameRight (może znajdziesz jakoś) Dwuznacznie (jak sie załapiesz na premierę) Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 7 HollyŁódź Ja tu tylko sprzątam O.c.b. Cytuj
wolek92 4 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Sokół - Witam was w rzeczywistości. Wydane pod koniec 2005r. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 2x Mes, 2x 2cztery7, 2x Łona. tera wfd, ale nie wiem czy to fajne. Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 nie fajne. ja polecam jeszcze WSRH, Beat Squad, Manewry Mixtape, Drewianej Małpy Rock, Operacja Kocia Karma, HG droga (choć to niekoniecznie kupić a sprawdzić) nowe TPWC też fajne. Cytuj
azurekcja 0 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 (edytowane) Ten Typ Mes - zamach na przeciętność Tede - esende mylffon Projektor - miraż Pezet - muzyka rozrywkowa PCP - północ centrum południe special Grammatik - podróże 52 Dębiec - deep hans Fokus - alfa i omega Sokół/Pono - TPWC + wszystko co zrobił Eldo i Ostry po 2005 Warto też sprawdzic Kanał Audytywny, jak i samą twórczość L.U.C.'a Edytowane 24 sierpnia 2009 przez azurekcja Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Luc gej, sokol i pono ? Miernota, fokus ? To samo. PCP? Bez przesady Od zamachu lepsza alkopoligamia. No i pezet, przeciez ta plyta jest nic nie warta. Cytuj
mortis 2 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 ostry- ja tu tylko sprzatam pih- kwiaty zla molesta- nigdy nie mow nigdy 2cztery7-spaleni innym sloncem plyty ten typ mesa to wcale nie taki absolutny must have. Znalazl bym pewnie jeszcze kilkanascie innych albumow ale mi sie myslec nie chce . azurekcja: Esende Mylffon? no kur.wa bez przesady ta pylta sie nie nadaje nawet do sciagniecia ;/ Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Moze zamach na przecietnosc to nie jest jakis kamil milowy czy cos w ten desen, ale kawal calkiem znosnego rapu z rozwiazaniami, jakich malo kto uzywal. Duzo spiewu etc. etc.; dobry cedek. Z kolei alkopoligamia to ABSOLUTNY must-have, moim skromnym zdaniem to najlepsza płyta w Polskim rapie. Marzy mi sie płyta utrzymana w konwencji takiego 'sam siedze tu', no po prostu klasa. Z kolei ostry jest nudny i powinniscie mu polecic jedna, dobra plytke. Tede tylko w opcji wfd. Cytuj
azurekcja 0 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 (edytowane) Luc gej, sokol i pono ? Miernota, fokus ? To samo. PCP? Bez przesady Od zamachu lepsza alkopoligamia. No i pezet, przeciez ta plyta jest nic nie warta. Hm... jak my mamy polecić mu coś dobrego, skoro my się totalnie nie znamy? Lepiej sam mu coś poleć oprócz Typa BTW, dobrze by było jakby Zeratul sam określił mniej-więcej co mu się podobało wcześniej, wtedy będzie łatwiej coś wygrzebać, a to, że dla jednego dana płyta jest must-have a dla innego totalnym kiczem to nie nowość, a Internetowe walki o "moją rację, która jest najmojsza" wybacz - mnie przestały już dawno bawić . Edytowane 25 sierpnia 2009 przez azurekcja Cytuj
lqscarlos 0 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 O.S.T.R. - 7, HollyŁódź, Ja tu tylko sprzątam, O.c.b. Eldo - Nie pytaj o nią Warszafski Deszcz - Powrócifszy Hemp Gru - Droga Chada - Proceder to ode mnie 8) Cytuj
_Globus_ 1 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 SNS - Na linii ognia Pokahontaz - Receptura Fokus - Alfa i Omega PiH - Kwiaty Zła Pezet - Muzyka rozrywkowa Ten Typ Mes - Zamach na przeciętność, Alkopoligamia 2Cztery7 - Spaleni Innym Słońcem, Funk dla Smaku Gural - Inwazja porywaczy ciał, El Polako, Manewry Tede - Ścieżka Dźwiękowa Bez Cenzury - Klasyk Łona - Absurd i Nonsens Afro Kolektyw - Czarno widzę Cytuj
peter.a 0 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Większość tytułów wyczerpali koledzy z góry, ale dodam coś od siebie. Afront - "Coraz gorzej" Nie zawiedziesz się. ^_^ Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 (edytowane) Wiekszosc tytulow ktore podajecie nadaje sie do podtarcia dupy. Gurale nowe ? Tede ? Anał Kałdytywny ? Fokus nowy? No (pipi)a. I ja sie nie znam -_- Niektórzy dobre pozycje podaja, podajac sns, bc, łone, chade czy wfd. No ale bez przesady, macie chyba troche mniej mainstreamowy gust i nie lykacie naprawde ptp czy guralow. Prawda? Edytowane 25 sierpnia 2009 przez FARMEROS Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Bez urazy, ale coś Ty, wyrocznia w sprawach rapu ? Sam jarasz się już chyba w trzecim poście Mesem, którego np. Ja nie poleciłbym chyba nikomu. No i trochę przesadzasz z tym pojęciem mainstream, bo mówimy tu jednak o rapie. Skoro wymieniono Witam Was W Rzeczywistości, to polecam też WWO : [/b]Życie Na Kredycie[/b]. Możesz jeszcze sprawdzić płytę Chore Melodie Słonia, oraz Płomień 81 : Historie z Sąsiedztwa. Cytuj
gilek 3 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Ode mnie: Grammatik - Światła miasta, Zeus - Co nie ma sobie równych, Ortega Cartel - Lavorama, Molesta + Kumple. Cytuj
Bojan_Zaw 4 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Słoń, SNS, PTP, 2cztery7 Cytuj
Blancoo 0 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Z Pewnoscia Zeus , Mes , WFD , 2cztery7 , Bleiz , HG , Bosski Roman , Brudne Serca , Smarki Smark , VNM , Molesta, Eldo , Chada - Oni w ciagu ostatnich lat wydali najlepsze plyty według mnie i warto ich sprawdzic. Z tym ze BRD, Smarki,Bleiz i VNM nie wydali legali. Niechce mi sie wypisywac tytulow plyt bo to mozna latwo ogarnac na allegro oraz warez. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Boski i HG, no kur.wa xdd w takim razie nie może zabraknąć FIRMY ziomuźźź. PRZECIWKO KURES.TWU I UPADKOWI ZASAD. Cytuj
Blancoo 0 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 LOL co ty masz do Bosskiego i HG? Bosski robi cos orginalnego i to mi sie w jego muzyce podoba. A HG robi szczery rap i zyciowy, tez kiedys myslalem jak Ty dopoki nie posluchalem HG-Droga. Jest tam naprawde sporo dobrych utworow do ktorych niema co sie przyczepic a przyczepic sie jedynie ktos kto sie nie zna lub jest pizdą. Cytuj
Sig 395 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 sam badziew wszyscy pieprzą jak to się ziomalom źle żyje na dzielni i jaka to policja nie dobra !!11oneoneone może za wyjątkiem fokusa . ^_^ Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 LOL co ty masz do Bosskiego i HG? Bosski robi cos orginalnego i to mi sie w jego muzyce podoba. A HG robi szczery rap i zyciowy, tez kiedys myslalem jak Ty dopoki nie posluchalem HG-Droga. Jest tam naprawde sporo dobrych utworow do ktorych niema co sie przyczepic a przyczepic sie jedynie ktos kto sie nie zna lub jest pizdą. lulzi, szczery i życiowy rap ['] a roman robi technorap, chyba na zwałe ;] jak nie to ['] Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Jak nie bedziecie mieli zebow jak wilku, to tez bedziecie hg sluchac. Propo tego, co ktos wyzej pisal, to trzeba byc gluchym zeby nie uznac ptp za prostacki rap tworzony przez burakow dla burakow. ULICE TEGO SŁUHAJOM, CZUPACZUPS ELO JAŁ zjec skrenta. Prawie ten sam poziom, co peja Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi