Skocz do zawartości

Minione 4 lata... w polskim hh

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ten typ mes - Alkopoligamia: zapiski typa

Pih - kwiaty zła

Jimson - Gorączka w parku igieł

Jimson i Mes niedostepni JUZ w sprzedazy, na allegro po horendalnych cenach, no ale totalne KOZAKI. Jest tyle tego, te 3 to pierwsze skojarzenia.

Opublikowano

nie fajne. ja polecam jeszcze WSRH, Beat Squad, Manewry Mixtape, Drewianej Małpy Rock, Operacja Kocia Karma, HG droga (choć to niekoniecznie kupić a sprawdzić) nowe TPWC też fajne.

Opublikowano (edytowane)

Ten Typ Mes - zamach na przeciętność

Tede - esende mylffon

Projektor - miraż

Pezet - muzyka rozrywkowa

PCP - północ centrum południe special

Grammatik - podróże

52 Dębiec - deep hans

Fokus - alfa i omega

Sokół/Pono - TPWC

+ wszystko co zrobił Eldo i Ostry po 2005 ;)

Warto też sprawdzic Kanał Audytywny, jak i samą twórczość L.U.C.'a

Edytowane przez azurekcja
Opublikowano

ostry- ja tu tylko sprzatam

pih- kwiaty zla

molesta- nigdy nie mow nigdy

2cztery7-spaleni innym sloncem

plyty ten typ mesa to wcale nie taki absolutny must have. Znalazl bym pewnie jeszcze kilkanascie innych albumow ale mi sie myslec nie chce .

azurekcja: Esende Mylffon? no kur.wa bez przesady ta pylta sie nie nadaje nawet do sciagniecia ;/

Opublikowano

Moze zamach na przecietnosc to nie jest jakis kamil milowy czy cos w ten desen, ale kawal calkiem znosnego rapu z rozwiazaniami, jakich malo kto uzywal. Duzo spiewu etc. etc.; dobry cedek. Z kolei alkopoligamia to ABSOLUTNY must-have, moim skromnym zdaniem to najlepsza płyta w Polskim rapie. Marzy mi sie płyta utrzymana w konwencji takiego 'sam siedze tu', no po prostu klasa.

Z kolei ostry jest nudny i powinniscie mu polecic jedna, dobra plytke. Tede tylko w opcji wfd.

Opublikowano (edytowane)
Luc gej, sokol i pono ? Miernota, fokus ? To samo.

PCP? Bez przesady :/ Od zamachu lepsza alkopoligamia. No i pezet, przeciez ta plyta jest nic nie warta.

Hm... jak my mamy polecić mu coś dobrego, skoro my się totalnie nie znamy?

Lepiej sam mu coś poleć oprócz Typa :D

BTW, dobrze by było jakby Zeratul sam określił mniej-więcej co mu się podobało wcześniej, wtedy będzie łatwiej coś wygrzebać, a to, że dla jednego dana płyta jest must-have a dla innego totalnym kiczem to nie nowość, a Internetowe walki o "moją rację, która jest najmojsza" wybacz - mnie przestały już dawno bawić :D.

Edytowane przez azurekcja
Opublikowano

SNS - Na linii ognia

Pokahontaz - Receptura

Fokus - Alfa i Omega

PiH - Kwiaty Zła

Pezet - Muzyka rozrywkowa

Ten Typ Mes - Zamach na przeciętność, Alkopoligamia

2Cztery7 - Spaleni Innym Słońcem, Funk dla Smaku

Gural - Inwazja porywaczy ciał, El Polako, Manewry

Tede - Ścieżka Dźwiękowa

Bez Cenzury - Klasyk

Łona - Absurd i Nonsens

Afro Kolektyw - Czarno widzę

Opublikowano (edytowane)

Wiekszosc tytulow ktore podajecie nadaje sie do podtarcia dupy.

Gurale nowe ? Tede ? Anał Kałdytywny ? Fokus nowy? No (pipi)a.

I ja sie nie znam -_- Niektórzy dobre pozycje podaja, podajac sns, bc, łone, chade czy wfd. No ale bez przesady, macie chyba troche mniej mainstreamowy gust i nie lykacie naprawde ptp czy guralow. Prawda?

Edytowane przez FARMEROS
Opublikowano

Bez urazy, ale coś Ty, wyrocznia w sprawach rapu ? Sam jarasz się już chyba w trzecim poście Mesem, którego np. Ja nie poleciłbym chyba nikomu.

No i trochę przesadzasz z tym pojęciem mainstream, bo mówimy tu jednak o rapie.

Skoro wymieniono Witam Was W Rzeczywistości, to polecam też WWO : [/b]Życie Na Kredycie[/b].

Możesz jeszcze sprawdzić płytę Chore Melodie Słonia, oraz Płomień 81 : Historie z Sąsiedztwa.

Opublikowano

Z Pewnoscia Zeus , Mes , WFD , 2cztery7 , Bleiz , HG , Bosski Roman , Brudne Serca , Smarki Smark , VNM , Molesta, Eldo , Chada - Oni w ciagu ostatnich lat wydali najlepsze plyty według mnie i warto ich sprawdzic. Z tym ze BRD, Smarki,Bleiz i VNM nie wydali legali. Niechce mi sie wypisywac tytulow plyt bo to mozna latwo ogarnac na allegro oraz warez.

Opublikowano

LOL co ty masz do Bosskiego i HG? Bosski robi cos orginalnego i to mi sie w jego muzyce podoba. A HG robi szczery rap i zyciowy, tez kiedys myslalem jak Ty dopoki nie posluchalem HG-Droga. Jest tam naprawde sporo dobrych utworow do ktorych niema co sie przyczepic a przyczepic sie jedynie ktos kto sie nie zna lub jest pizdą.

Opublikowano
LOL co ty masz do Bosskiego i HG? Bosski robi cos orginalnego i to mi sie w jego muzyce podoba. A HG robi szczery rap i zyciowy, tez kiedys myslalem jak Ty dopoki nie posluchalem HG-Droga. Jest tam naprawde sporo dobrych utworow do ktorych niema co sie przyczepic a przyczepic sie jedynie ktos kto sie nie zna lub jest pizdą.

lulzi, szczery i życiowy rap [']

a roman robi technorap, chyba na zwałe ;] jak nie to [']

Opublikowano

Jak nie bedziecie mieli zebow jak wilku, to tez bedziecie hg sluchac.

Propo tego, co ktos wyzej pisal, to trzeba byc gluchym zeby nie uznac ptp za prostacki rap tworzony przez burakow dla burakow. ULICE TEGO SŁUHAJOM, CZUPACZUPS ELO JAŁ zjec skrenta. Prawie ten sam poziom, co peja :D