Zdzisiu 0 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Jeśli grafika nie robi problemu polecam dungeon keeper 2 - gra miażdży każdą obecna strategię w klimatach fantasy :] Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Jeśli nie razi cie całą tona micromanagmentu to polecam Space Empires 5 :] Setki projektów do wynalezienia , projektowanie własnych ras , statków i światów , epickie taktyczne bitwy na setki statków , myśliwców , platform bojowych , tony modów a do tego małe wymagania :] Cytuj
Agent_Man 163 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Jeśli grafika nie robi problemu polecam dungeon keeper 1 - gra miażdży każdą obecna strategię w klimatach fantasy :] Fixed Jedynka była lepsza. Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Ja ze swojej strony mogę polecić następujące tytuły: 1. Heroes of Might and Magic 3 Złota edycja 2. Homeworld 2 3. Warcraft 3+ Frozen Throne 4. Warhammer 40 000: Dawn of War+ dodatki 5. Company of Heroes+dodatki Podane tytuły poza Company of Heroes powinny tobie pójść bez problemu, a na dodatek można je obecnie kupić w bardzo atrakcyjnych cenach. No może poza Homeworld 2 którego ciężko dostać , choć zawsze zostaje mniej legalne źródło... Zapewne większość również zgodzi się ze mną, że są to jedne z lepszych pozycji w tym gatunku. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 O bez kitu Homeworld 2 w koncu sobie sprawdze - pamietam jak dawno temu gralem w demo - MA.SA.KRA ! Idealne przejscie miedzy filmikami a gameplayem (NIEZAUWAZALNE, ciekawe czy dzisiaj tez tak bedzie dla mojego oka ). Przy okazji Dawn Of War 2 ktorego niestety nie moglem kupic w dniu premiery . Cytuj
Dark AlexX 0 Opublikowano 30 sierpnia 2009 Opublikowano 30 sierpnia 2009 red alert 2 i warcraft 3 - nie wyobrazam sobie, zeby ktos te tytuly pominal ^_^ Cytuj
Gość Oran Opublikowano 31 sierpnia 2009 Opublikowano 31 sierpnia 2009 Medieval Total War II - co za giera! Geniusz w najczystszej postaci, turówka genialna, po prostu świetna + jeszcze ciekawsze batalie na mapie, pełno strategii i realizmu (męczenie się jednostek podczas szarży, strach przed silniejszym wrogiem - poezja!), świetnie mi się w to gra. Cytuj
Dziewiątek 88 Opublikowano 1 września 2009 Opublikowano 1 września 2009 strategie to zło, nic innego tak nie wciąga...ale jak patrze na tytuły które podajecie to odrazu chce mi sie w to grać swego czasu męczyłem ostro AoE2, a pare lat wcześniej byłem uzależniony do Settlersów2, świetny, sympatyczny klimat Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 4 września 2009 Opublikowano 4 września 2009 A poleci ktoś strategię w stylu settlersów? Wiecej budowania i dbania o potrzeby mieszkanców niż walki. Czyli cos bardziej ekonomicznego niż RTS. Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 4 września 2009 Opublikowano 4 września 2009 Na DS ostatnio grałem w Anno 1401. Rewelacyjna gierka w stylu Settlersów właśnie. Jest też na PC Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Dokładnie czegoś takiego szukałem. Dzięki Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 września 2009 Opublikowano 7 września 2009 (edytowane) witam moze ktos polecic bardzo dobra strategie turowa ? najlepiej za czasow II wojny, ( na starszy sprzet ) panzer general 2 obadany heroes 2 i 3 tez a no i zeby nie byla zbyt hardcorowa Edytowane 7 września 2009 przez kubson Cytuj
walek 96 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 Ja szukam jakiegos rts'a w klimatach Warcrafta III. Armies of EXigo odpada, gra nie akceptuje mojej karty (mimo ze ma 128 MB). Czy jeszcze sie cos znajdzie? (btw: za Starcraftem nie przepadam) Cytuj
Suavek 4 694 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 W klimatach W3 a Starcrafta nie lubisz? Dziwne. Nie będę się rozpisywał a jedynie przedstawię moje ulubione gry strategiczne na PC. Seria C&C - głównie te starsze, gdyż nowe jakoś pozbawione są klimatu (szczególnie RA3) Seria Age of Empires Age of Mythology - dziwnym trafem bardzo niedoceniona produkcja. Rise of Nations - taki bardziej rozbudowany AoE. Chyba nawet działa na tym samym silniku. Emperor: Battle for Dune - jedna z moich ulubionych gier od Westwood. Taki C&C w 3D ze świetną muzyką. Seria Homeworld - najmilej wspominam chyba Cataclysm. Szkoda, że nigdzie go nie można dzisiaj dostać. Knights of Honor Galactic Civilisations II Sins of a Solar Empire Starcraft - najlepszy RTS ever. Warcraft 3 Warhammer 40k Dawn of War - gra dobra, ale kampania beznadziejnie nudna. Heroes of Might and Magic 2, 3 i 5 Star Trek Armada - bardzo niedoceniony a zaskakująco wciągający RTS. Był w którymś CDA więc za grosze można go dostać. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 Medieval: Total War II i Empire: Total War, poza realiami i grafiką czymś się różnią te gry? Którą brać? Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 Ja polecam Original War ;> Cytuj
michael555voyager 0 Opublikowano 11 maja 2010 Opublikowano 11 maja 2010 A są strategie kosmiczne w stylu Master Of Orion na PSX lub Ps2? Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 starcraft 2, reszta sie nie liczy ;b Cytuj
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 starcraft 2, reszta sie nie liczy ;b Starcraft jest najpopularniejszy poprostu. Odjac hype i nalezy do grona najlepszych RTSow i tyle. Stwierdzenie, ze reszta sie nie liczy to ignorancja. Cytuj
are91 0 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 To starcraft 2 już wyszedł? Na gamespocie nie ma recki... Też dawnio nie grałem i wybierając jakąś strategię wpadlem na napoleon: total war - świetne.Mechanizmy jak w każdym total warze; bitwy w rts, turówka pomiędzy. Trzeba przyznać że jest epickie Cytuj
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 16 maja 2010 Opublikowano 16 maja 2010 Też dawnio nie grałem i wybierając jakąś strategię wpadlem na napoleon: total war - świetne.Mechanizmy jak w każdym total warze; bitwy w rts, turówka pomiędzy. Trzeba przyznać że jest epickie Napoleon z wszystkich total warow ma najlepsza mechanike,atmosfere itd.. Cytuj
Spuczan 74 Opublikowano 2 czerwca 2010 Opublikowano 2 czerwca 2010 Ja polecam Original War ;> Także polecam. A już myślałem, że tylko ja w to gram. starcraft 2, reszta sie nie liczy ;b Total Annihilation, Orginal War, Dawn of War i wszystkie części C&C? starcraft 2, reszta sie nie liczy ;b Starcraft jest najpopularniejszy poprostu. Odjac hype i nalezy do grona najlepszych RTSow i tyle. Stwierdzenie, ze reszta sie nie liczy to ignorancja. Dokładnie. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Nie jestem zbyt wielkim fanem Strategii, trzeba myślecz szybko, z wyprzedzeniem, i dowodzic paroma oddzialami na raz. Dlatego lubie takie ktore maja rozbudowany defense i gospodarke, gdzie robisz armie w spokoju, kiedy bronia cie mury z dzialkami i innymi. Np taki Warrior kings battles, czy Stronghold 2. Cytuj
Spuczan 74 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Nie jestem zbyt wielkim fanem Strategii, trzeba myślecz szybko, z wyprzedzeniem, i dowodzic paroma oddzialami na raz. Dlatego lubie takie ktore maja rozbudowany defense i gospodarke, gdzie robisz armie w spokoju, kiedy bronia cie mury z dzialkami i innymi. Np taki Warrior kings battles, czy Stronghold 2. To może Knights&Merchants, Settlers lub Cywilizacja? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi