Opublikowano 22 maja 20177 l Niestety, trzeba czekać. Natomiast Emulator Xboxa 360 (Oczywiście na API Vulkan) spisuje się równie dobrze co RCPS3: Edytowane 22 maja 20177 l przez Kornolio
Opublikowano 23 maja 20177 l Za to emu Xboxa pierwszego został chyba pominięty? Coś tam wyszło, ale dali sobie spokój, za mało exów do ogrania?
Opublikowano 23 maja 20177 l Nie, nie został pominięty. Emu XBOXa jest wciąż rozwijany, ale nie tak prężnie jak inne. Postęp prac można śledzić tu: http://www.emucr.com/2017/05/cxbx-reloaded-git-20170521.html Edytowane 23 maja 20177 l przez Kornolio
Opublikowano 23 maja 20177 l Skomplikowana architektura z tego co pamiętam? O ile procek wsadzili bardzo Pecetowy to grafika od Nvidii to jakaś bardzo customowa wersja Geforce 3 i nie potrafią tego ogarnąć od lat.
Opublikowano 23 maja 20177 l Procek był Pentium III jakiś tam customowy. Architektura PS3 jest dużo bardziej skomplikowana a idzie im lepiej. Może zainteresowanie słabsze. Najlepiej jakoś idzie z emulacją Nintendo. Prawie ich jeszcze obecna na rynku konsola jest już emulowana ;-) Podobnie rozwija się Citra do 3DSa a DS jest emulowany świetnie np na Androidzie. Największą zaletą XBOXa było to, że wystartował na nim XBMC który zmienił się w KODI. Najlepszy player filmowy :-) Edytowane 23 maja 20177 l przez NemoKOF
Opublikowano 27 maja 20177 l Potrzebuje WiiU Pro controllera do prawidłowej obsługi większości gierek z WiiU pod Cemu?
Opublikowano 27 maja 20177 l Potrzebuje WiiU Pro controllera do prawidłowej obsługi większości gierek z WiiU pod Cemu? Ja gram na padzie od X360 tylko trzeba "zmapować" przyciski w emulatorze.
Opublikowano 20 lipca 20177 l Jedna z moich ulubionych gierek już śmiga na emulatorze PS3. To akurat odpalone na moim kompie:
Opublikowano 20 lipca 20177 l Myślałem ,że jak są problemy z emulacją pierwszego Xboxa i przez większość czasu były z Segą Saturn to emulacja PS3 to odległa przyszłość. Cell taki mocny podobno.
Opublikowano 20 lipca 20177 l Do PS3 jest więcej instrukcji jak działa ta maszyna, SDK i inne tego typu rzeczy. Do Saturna i pierwszego X'a z tego co się orientuje praktycznie nie ma dokumentacji. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
Opublikowano 20 września 20177 l Panowie eksperci od emulacji - istnieją jakieś emulatory pierwszego PlayStation z opcją turbo? Chciałbym odświeżyć sobie kilka jRPGów i o ile mogę je ograć na oryginalnym sprzęcie zapiętym pod CRT dla zintensyfikowania klimatu, tak wizja random encounterów co kilka kroków, w których ROZGRAMIAM przeciwników mnie odrzuca (strata godzin na powtarzające się walki, które nie stanowią żadnego wyzwania) - fajnie by było wrzucić przyspieszenie np. x4 i bezboleśnie przez to przebrnąć.
Opublikowano 20 września 20177 l Zmieniasz ilosc klatek w gierce i powinno leciec szybciej na zwyklym epsxe. Ja tak robilem na emu PS2 jak chcialem przyspieszyc bieganie po nudnym korytarzu albo wlasnie walki w jrpg, z 30 na 60 klatek albo czasem 120 klatek i jedziemy.
Opublikowano 20 września 20177 l Próbowałem wczoraj na ePSXe, ale ustawiając frame limiter na max 200fps i próbując go wyłączyć/włączyć skrótem klawiszowym nic się nie działo. Do dupy z takim graniem.
Opublikowano 20 września 20177 l Zobacz czy nie masz w opcjach ustawionego limitera, chyba F4 ale nie pamietam dokladnie.
Opublikowano 20 września 20177 l Pinger a jakie jrpg? Bo te finale steamowe mają te wszystkie przyspieszenia itd. wbudowane.
Opublikowano 20 września 20177 l No a po co mam płacić za finala stemowego, jak gierki leżą na półce Suikoden 1+2, Wild Arms 1+2, Legend of Dragoon, Chrono Cross - to tak na początek. Finala 7 mam na PS4 więc jest przyspieszenie, ósemkę i dziewiątkę chciałbym na emulatorku.
Opublikowano 20 września 20177 l Kup kolejny raz 9 na ps4 będziesz miał x4 i możliwośc wyłączenia walk :D jedynie 84zł taka możliwość(promo!) A tak serio emu jest świetną opcją, ba nawet PL napisy można mieć w 9 a spolszczenie jest RE WE LA CY JNE! Nie jakieś sztywne 1-1 z ang a swojskie przemyslane i z humorem:) Tak jak już było pisane ustaw sobię ilość klatek i jedziesz, minus jest taki że wszystko przyspiesza więc dzwięk również co jest ciut irytujące . Gry na emu dostają niesamowitego kopa graficznego zwłaszcza te z ps2/wii . Wiele z tych gier miało piękny bogaty w detale świat a jedynie marną rozdziałkę przez co waliły po gałach aliasingiem i rozymtym obrazem. Mając średniej klasy Pc mozne dziś te gry odpalać w 4K i jest taka kosa że Taki np. Dragon Quest VIII w 4k wygląda fenomenalnie(odpalałem kilka dni temu ) Zelda the wind waker tak samo :) A już najbardziej jara mnie możliwość przejścia kiedyś tam Breath of the wild bo wygląda nieziemsko a nie zamierzam switcha kupować .
Opublikowano 22 września 20177 l Jak by kogoś interesowało - zamierzony przeze mnie efekt można osiągnąć przy użyciu retroarch. Klikam spację i wszystko szybko leci. Do tego widescreen hack, w niektórych grach świetnie się sprawdzający
Opublikowano 6 października 20177 l Kula world! Dobra gierka na ruszenie mózgownicą. Ciekawe jak na widescreenie prezentuje się Devil Dice. Grałbym.
Opublikowano 4 grudnia 20177 l RPCS3 ostatnio poszedł bardzo do przodu, emulatorowi udało się odpalić "downsyndrome kapiszon pif paf" czyli Uncharted i dużo dużo innych tytułów AAA, jak God of War, czy InFamous.