Nemesis 1 268 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Kolejność przypadkowa: 1. Resident Evil - seria 2. Zelda: Ocarina of Time 3. MGS - seria 4. Metroid Prime 5. Ninja Gaiden Sigma 6. God of War - seria 7. Castlevania: Symphony of the Night 8. Silent Hill 2 9. Final Fantasy VII 10. Star Fox Adventures I tak mógłbym dopisać jeszcze z dwa razy tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) Tytuły, które mocno utkwiły mi w pamięci wraz z platformami, na których w nie grałem: H.E.R.O (Atari, Spectrum) - ależ ta gra mnie kręciła Strzelanka na NES-a (as raczej jego klon - Pegasusa) , ale za kija nie pamiętam tytułu, była na kartridżu dodawanym do Pegasusa, widziane of góry, poruszające się tło, statek z dwoma działkami i ogniem ciągłym. Duke Nukem 3D (PC) Wrota Baldura (PC, cykl) - pierwsze prawdziwe spotkanie z gatunkiem RPG, tytuł wałkowany kilka razy ze zdjęta blokadą na exp, zacząłem grać z braćmi po sieci, ale ze względu na brak zgrania w czasie pomysł zarzuciliśmy... może wypadałoby odświeżyć... The Dig (PC) Seria Monkey Island (i właściwie większość przygodówek Lucas Arts, PC) System Shock 2 (PC, wstyd się przyznać, że nie zaliczyłem jeszcze "jedynki" - ale na to przyjdzie czas...) DeusEx (PC, PS2) Seria Myst (I, II, III, IV, URU - PC) - godziny gry z kartką papieru, ołówkiem i rozwiązywaniem zagadek, aczkolwiek drugi raz w to nie zagram Stoi na półeczce i się kurzy - jak nabierze mocy kolekcjonerskiej - opylę Nad ostatnim długo myślałem, ale będzie to jednak seria Silent Hill (PC , PSP) - oczekuję z niecierpliwością na Shattered Memories. Edytowane 26 Listopada 2009 przez Andreal Cytuj Odnośnik do komentarza
Sadzikkk 159 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 1.The Elder Scroll IV: Oblivion 2.Fallout 3 3.Mafia 4.Gran Turismo 2 5.Resident Evil 1,2,3,4 6.Tony Hawks 1,2 (psx) 7.Iss Pro Evolution (psx) 8.Football Glory, Sesible Soccer, Sierra Soccer (amiga) 9.Mortal Kombat 2 (amiga, PSX w wydaniu Trilogy) 10.Syphon Filter 1,2,3 (psx) Cytuj Odnośnik do komentarza
Sig 395 Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 FF 7 MGS 1 Resident evil 2 resident evil 1 FF X Xenogears Mgs 3 gears of war i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Halo Halo 2 Halo 3 Halo 3 ODST Starcraft God of War Final Fantasy X Mass Effect C&C Red Alert Half Life 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bigdaddy Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 (edytowane) Kolejność przypadkowa. 1. bioshock 2. gears of war 1/2 3. ssx3 4. metroid prime 5. RE 2/3 6. RE 1/0 7. zelda wind waker 8. worms armageddon 9. ninja gaiden black 10. dead space Edytowane 4 Grudnia 2009 przez bigdaddy Cytuj Odnośnik do komentarza
grzes_l 9 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 1. Another World (Atari ST) - Chyba pierwsza gra pelna takiego klimatu w niezwyklym swiecie, ktory wciagal niesamowicie. 2. Ishar (3) (Atari ST) - Jedna z pierwszych genialnych gier RPG jakie kiedykolwiek powstaly. Marze o remaku 3. Knight Lore (ZX Spectrum) - pewnie nikt nie pamieta. Miod klimat i magia... Gra miala 48kB i spory swiat do eksploracji... 4. Sorcery - jw. 5. Starcraft - chyba nie trzeba nic dodawac. 6. Baldurs Gate (1,2) - absolutna klasyka, Forgotten Realms i bohaterzy ksiazek z tego swiata. Niesamowite wzruszenia z CRPG 7. Max Payne - historia i sposob w jaki zostala podana. Gra, ktora trzeba bylo skonczyc - nie dalo sie jej odstawic na polke... 8. World of Warcraft - gra idealna, ktora zabiera ludziom zycie wlasnie dlatego, ze jest idealna. Wciaz mnie korci by odnowic subskrypcje. 9. Halo - pomysl i fabula - ale tylko pierwsza czesc - potem juz tylko rozczarowania. 10. Heavenly Sword - jedyna gra obecnej generacji, ktora mnie naprawde poruszyla. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 514 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Po tych zestawieniach fajnie widac, kto z jakiej epoki sie wywodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Fab3r 4 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 -GTA: 2, Vice City, Vice City Stories, San Andreas - Vice City głównie -THPS 2 -River Raid :potter: - z sentymentu, wymieniłbym jeszcze Boulder Dasha, ale jednak RR cenię bardziej -Rayman 2 -TES IV: Oblivion -LocoRoco -Skate 2 -Tekken 3 -Gears of War (1) w multi -Crash Bandicoot, wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 (edytowane) 1. Final Fantasy 7 i 8 2. Final Fantasy Tactics 3. Chrono Cross 4. Xenogears 5. Suikoden II 6. Phoenix Wright 7. The World Ends with You 8. Chrono Trigger 9. Tales of Eternia 10. Championship Manager 02/03 Troche monotonnie ale w wiekszosci to jRPGi najbardziej zapisuja mi sie w pamieci Edytowane 12 Grudnia 2009 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
redundantor 4 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Cała historia (30 lat na karku) Atari: Zorro, Spy vs. Spy, Robbo, Lasermania i inne polskie hiciory C64: Last Ninja Amiga: Moonstone PC XT: Larry 1 PC386: X-Wing, Dune 2, Flashback, Sindicate, Redbaron PC486: Duke Nukem PC wogóle: Diablo, Starcraft, HoMM, Settlers, COD 4, Civilization, Wiedźmin, Dawn of War PS3: U2, COD 4,5,6 i ciągle mało ogólnie wszystko co nie jest związane ze sportem na kompie Edytowane 15 Grudnia 2009 przez redundantor Cytuj Odnośnik do komentarza
Yumiko 0 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) 1.Heroes 3, 2.Max Payne, 3.Seria Command and Conquer przed Generals, 4.Quake 3 (ahhh ten multi i instagib), 5.Alfred Chicken, 6.Turrican 3, 7.Gears of War 2, 8.GTA VC,SA i 4, 9.Superfrog, 10.Unreal Tournament 99, 11.God of War, 12. Jagged Aliance 2, Wiem, że wyszło więcej, ale tych gier nigdy nie zapomnę;] Edytowane 16 Grudnia 2009 przez Yumiko Cytuj Odnośnik do komentarza
Xymek 62 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Kolejnosc czysto przypadkowa...moze poza Metal Gear Solid na szczycie... Metal Gear Solid Diablo Starcraft Counter Strike Street Fighter II Mortal Kombat Gran Turismo Resident Evil 2 God Of War ISS (N64) Golden Eye Super Mario Bros (Pegasus) Grand Theft Auto (PC) Bioshock Half Life (seria) Tekken 3 Nie ma na tej liscie wielu gier z obecnej generacji - pewnie dlatego ze nie zdarzylem do nich nabrac dystansu i pozadnie zatesknic Cytuj Odnośnik do komentarza
Alex van Cube 462 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Kolejnosc nieprzypadkowa 1.Metal Gear Solid (seria) 2.Pro Evolution Soccer (seria) 3.Gothic (seria) 4.Football Manager 2006 5.GTA San Andreas 6.Final Fantasy X 7.Final Fantasy VII 8.Tekken 3 9.Crash Bandicoot 3 10.Splinter Cell Chaos Theory (...) I inne gry blisko listy. Tu juz kolejnosc przypadkowa. Vagrant Story God of War (seria) Need for Speed Underground Gran Turismo (seria) Parasite Eve 2 Resident Evil Resident Evil 4 Super Mario Bros Far Cry Tony Hawk Pro Skater 4 Rome Total War Nibiru Driver 2 Fifa (seria) Chrono Trigger ISS 98 Legacy Of Kain Soul Reaver Medal of Honor Allied Assault Call Of Duty Modern Warfare Tenchu Wrath Of Heaven I tu skoncze wypisywanie bo lista coraz dluzsza Cytuj Odnośnik do komentarza
sph! 831 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 1. Metal Gear Solid (seria) (PSX/PS2/PS3) 2. Final Fantasy 6/7/Tactics (SNES/PSX) 3. Xenogears (PSX) 4. Street Fighter (seria) (automaty/PSX/PC) 5. Pro Evolution Soccer/Winning Eleven (seria) (PS2) 6. Duke Nukem 3D (PC) 7. Heroes of Might and Magic 2/3 (PC) 8. Gears of War (seria) (X360) 9. Kana Little Sister (PC) 10. ICO (PS2) Cytuj Odnośnik do komentarza
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 ...w kolejności: 1. Resident Evil (PSX) 2. The Secret Of Monkey Island (PC) 3. Final Fantasy VII (PSX) 4. DOOM 3 (XBOX) 5. Fallout 2 (PC) 6. Battle Arena Toshinden 2 (PSX) 7. WWF Smackdown 2: Know Your Role (PSX) 8. TES: Morrowind (XBOX) 9. Discworld (PSX) 10. Silent Hill 2 (PS2) Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) 1.GTA San Andreas (PS2) 2.Bioshock (PS3) 3.Uncharted 2 Among Thieves (PS3) 4.God of War II (PS2) 5.God of War I (PS2) 6.Crash Bandicoot (seria PSX) 7.Metal Gear Solid 1,3,4 (PC,PS2,PS3) 8.Pro Evolution Soccer(seria PS2) 9.Driver 2 (PSX) 10.Tekken 3 (PSX) Edytowane 5 Stycznia 2010 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
epl 160 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 1. HALO 2. PESy kazdej masci 3. VAGRANT STORY 4. MGS 1 5. NEED FOR SPEED 3 (pc) 6. CALL OF DUTY; MW 7. GTA VICE CITY 8. LUMINES 9. HEARTS OF IRON 2 (core) 10. LEGEND OF MANA / FF7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 1. Ninja Gaiden Black - jak dotąd absolutny lider we wszystkim czego się tknąłem w gamingu. 2. Seria MGS/seria DMC 3. PESy 4. Silent Hill 5. Soul Blade (jedyna bijatyka, która mnie zatrzymała przy sobie na dłużej) 6. God of War 1,2&3 7. Gears of War 1&2 8. Soul Reaver 9. Crash Bandicoot - pierwsze 3 10. Jaki & Daxtery - pierwsze 3 11. Ratchety - no musiałem ...wiele innych pominąłem Cytuj Odnośnik do komentarza
dameron 1 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 1) Final Fantasy VII 2) Vagrant Story 3) MGS 4) Tekken 3 5) Jade Cocoon 6) Shadow of the Colossus i ICO exequo 7) Seria Oddworld 8) Tank 9) Tenchu 10) Diablo Ogólnie ciężko mi skonstruować Top 10 bo było wiele innych świetnych dla mnie tytułów, aczkolwiek wybrałem te które najbardziej wryły mi się w pamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) 1.Contra 2.Super Mario Bros 3. Chrono Cross 4. God of War 5. Tekken 3 6. Resident Evil 3 7. River Raid 8. Mortal Kombat 2 9. Final Fantasy 8 10. Crash Team Racing szkoda że tylko 10 mozna zabrakło Starcrafta jeszcze i Q3 ;D Edytowane 7 Lutego 2010 przez Plugawy Cytuj Odnośnik do komentarza
burza-lukas 2 Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Ciężko wytypować tylko 10 tytułów: Metal Gear Solid - (1 oraz 3) Final Fantasy - chyba cała seria, jakbym miał rozdzielać osobno części to co najmniej 5 części znalazłoby się w pierwszej dyszce. Resident Evil - cała seria z dużym naciskiem na starsze 1,2,3, nowsze części raczej do dyszki nie wskakują nawet. Parasite Eve 2 - jedyneczka też była świetna. Dino Crisis 2 Call of Duty MW2 - przede wszystkim ze względu na online. God of War 1,2 PES - seria Silent Hill - tylko 1-ka Shadow of the Colossus Dead Space Cytuj Odnośnik do komentarza
hustler 4 Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Kolejność nieprzypadkowa 1. Metal Gear Solid 1 (PSX) 2. Shenmue 1 & 2 (DC) 3. Resident Evil 1 & 2 (PSX) 4. Final Fantasy 7 (PSX) 5. GTA San Andreas (PC) 6. Theme Park (PSX) 7. Jet Set Radio (DC) 8. Harvest Moon Back to Nature (PSX) 9. Brave Fencer Musashi (PSX) 10. Gran Turismo 1 (PSX) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość coopa Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Pokemon Yellow (GBC) Metal Gear Solid (PSX) Harvest Moon: Back to Nature (PSX) Phoenix Wright (DS) GTA:Vice City (PS2) Burnout 3: Takedown (PS2) Breath of Fire IV (PSX) Metroid Fusion (GBA) Gran Turismo 2 (PSX) Front Mission 3 (PSX) Po dłuższym namyśle być może wpadłaby tu jakaś inna gra na któreś z miejsc, bo nie sposób wszystkiego spamiętać. Kolejność przypadkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ALIEN_ALIEN Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Crash Bandicoot (pierwsze cztery gry) PSX Silent Hill (Seria) Resident Evil (pierwsze trzy gry) Psx Beyond Good and Evil Ps2 Vigilante 8 Psx Syphon Filter (seria) Halo (seria) Burnout 3: Takedown Ps2 Metal Gear Solid Psx Dino Crisis Psx Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi