art100 30 Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Kolejność przypadkowa Elite (kosmiczna strzelanko, handlówka, ale nie pamiętam platformy - chyba Amiga albo C64) World of Warcraft Sensible World of Soccer i joystick TopStar Tekken seria Mortal Kombat 1,2,3 Gran Turismo 1,2,3 GTA 1 Championship Manager 94/95 i późniejszy Football Manager 2006, 2009, 2010 Civilization/Colonization seria z drobnymi wyjątkami Ishar 1,2,3 Szkoda, że tylko "top10" bo miałbym tych gier więcej a litania byłaby naprawdę długa. Cytuj Odnośnik do komentarza
ONE! 0 Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 kolejnosc przypadkowa GTA (seria) Call of Duty (seria) Mass effect(seria) Gears of War 2 God of War 2 Counter Strike (1.6 i source) Fifa (seria, gram od 98) Fallout (seria) Starcraft Need For speed underground (1 i 2) Cytuj Odnośnik do komentarza
ciuh 1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 1. MGS (seria) 2. Tekken (seria) 3. Resident Evil (seria) 4. Xenogears (psx) 5. FF VII 6. FFT 7. Silent Hill (1, 2) 8. Tenchu 9. ISS/PES 10. Alundra Cytuj Odnośnik do komentarza
Firol 0 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 U mnie kolejność również przypadkowa. Ciężko wybrać najlepszą grę: - God of War I & II - Final Fantasy XII - Persona 3 FES - Devil May Cry 4 - Bayonetta - Warcraft 3 Frozen Throne - Shadow of the Collossus - seria Tekken - seria Soul Calibur - Black Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawełek 93 1 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Kolejność bez znaczenia: Gears of war (1 i 2) Neverhood Mario wszelkie części i wydania- kartsy, platformówki i staruszki z NES JAK (seria) Resident Evil(seria, zdecydowanie na I miejscu) Zeldy Red Alert Cod MW 1 i 2 Jazz Jackrabbit Bioshock Fable II Neverwinter Nights Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Chrono Trigger God of War God of War II Zelda Minish Cap Monster Hunter Freedom Unite Pokemon (seria) Dragon Quest (IV, V, VIII) Shadow of the Collossus Okami BLACK Cytuj Odnośnik do komentarza
maltan 3 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 1. Silent Hill 2. Silent Hill 2 3. Metal Gear Solid 4. Max Payne 2 5. Lineage II 6. Super Mario Bros 7. Contra 8. World of Goo 9. Machinarium 10. Inne gry xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaucz 6 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 1. PES 2004 /PC 2. Diablo /PC 3. Metal gear Solid /PSX 4. Contra /Pegazus! 5. Shadow of the Colossus 6. ICO 7. Okami 8. God of War 1/2/3 (cała seria trzyma poziom) 9. Space Invaders Extreme (zakochałem się) 10. Bioshock Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 metal gear solid 1,2,3 fallout 1,2 okami the witcher bioshock max payne 2 rez silent hill 2 grand theft auto: vice city wipeout 2097 Cytuj Odnośnik do komentarza
QuadraxiS 2 Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Kolejność dowolna. Colin McRae 4(Xbox) Fallout(PC) Silent Hill 2(Xbox) Metroid Prime(GC) Devil May Cry 4(360) Ikaruga(DC,XBLA) Fable(Xbox) PES 5(PS2) RE 4(GC) Wonder boy(SegaMasterSystem) Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Baldur's Gate (seria) Planescape Torment Metal Gear Solid (seria) Gears of War (seria, z naciskiem na jedynkę) God of War (seria) Heroes of Might and Magic III Final Fantasy X Resident Evil rimejk na GameCube Fable II Super Mario Bros. (seria, z naciskiem na jedynkę ) Pierwsza dziesiątka "gier mojego życia", która przyszła mi do głowy. Kolejność generalnie przypadkowa, choć Baldur's Gate znalazło się na pierwszej pozycji nie bez powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Max Payne II (Respekt golab) The Longest Journey (Muszę wreszcie dorwać kontynuację!) Metal Gear Solid jako seria (Niestety tylko od 1 do 3) Uncharted II Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) Mój TOP 10: Sensible Soccer (Amiga), Civilization 4 (PC), Heroes of Might and Magic 3 i 5 (PC), Little Big Planet, Burnout Paradise, Uncharted 1 i 2, Battlefield Bad Company 2, Batman Arkham Asylum, Edytowane 12 Maja 2010 przez Pryxfus Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Tekken - seria Final Fantasy (od 1 do 13 plus Tactics, Crissis Core i Dissidia) Metal Gear - seria Bournout - seria Crash(tylko za PSX-a) God of War - seria Devil May Cry - pierwsza część Tenchu - seria Bloody Roar - 1 i 2 ICO, Shadow of Colossus i OKAMI Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 1. Seria Uncharted (jedna z lepszych rzeczy która przytrafiła mi się w życiu) 2. Seria FIFA 3. Crash z PSX 4. Spyro z PSX 5. ISS Pro Evolution Soccer 2 6. Seria GTA 7. Bad Company 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Przemian 0 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 (edytowane) 1. MUME 2. Meridian 59 3. Ultima Online 4. Daggerfall 5. Star Wars Galaxies 6. Eve Online 7. Lord of the Rings Online 8. seria Rainbow Six (+Rogue Spear, +Raven Shield) 9. Steel Beasts Pro PE 10. Vampire: The Masquerade - Bloodlines Edytowane 13 Czerwca 2010 przez Przemian Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) 1. MUME 2. Meridian 59 3. Ultima Online 4. Daggerfall 5. Star Wars Galaxies 6. Eve Online 7. Lord of the Rings Online 8. seria Rainbow Six (+Rogue Spear, +Raven Shield) 9. Steel Beasts Pro PE 10. Vampire: The Masquerade - Bloodlines Nie grałem w żadną z tych gier a większości nawet nie widziałem na oczy - coś mnie ominęło ? Edytowane 17 Czerwca 2010 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Przemian 0 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Nie wiem czy cie ominelo, zalezy ile masz lat. MUME, czyli Multi User Middle Earth to tekstowa gierka na internecie oparta na ksiazce Tolkiena i wciaz dzialajaca od '91 (!), ktorej niewiele rpegow dorownuje. Meridian 59 to pierwszy graficzny MMO. Dobrze pamietam to wydanie, bo jak zastartowalem w tym to do tej pory mnie MMOs wciagaja. Ultima Online mowi za siebie. Daggerfall to jest bardzo rozlegla rpg (pra-dziadek Obliviona), w ktorej wykorzystano system generujacy niepowtarzalne dungeony, wiec nigdy nie grasz w to samo. Mozesz modyfikowac czary oraz ekwipunek. Jest to do tej pory najrozleglejsza gra w jaka gralem. Star Wars Galaxies, MMO, ktory byl bardzo interesujacy nie tylko dlatego, ze oparto go na filmie, ale tez ze to rpeg z walka jak strzelawka. Co prawda Sony go zepsulo po wypuszczeniu "New Game Enhancements" (NGE), ale przed tymi zmianami gra byla wysmienita nie tylko dla fanow Lucasa. Eve Online to sci-fi MMO rpeg, ktorego kompleksowa ekonomia i PvP (player vs. player) wyciaga ponad wszystkie inne do tej pory. Jest to MMO na JEDNYM serwerze, wiec mozesz spotkac/okrasc/zabic/zgrupowac/etc. kazdego gracza placacego miesiecznie za te cudo. Grafika wywala z kapci, muza tez (mozna sluchac bez podlaczania do gry). Ostatnio deweloperzy oglosili, ze podlaczylo sie ponad 60'000 ludzi w tym samym czasie do gry (!) Lord of the Rings Online, nastepny, tym razem graficzny (pieknie wygladajacy na DirectX 10) MMO rpeg bazowany na Tolkienie. Rozbudowany system questow, ogromny swiat, PvP w formie PvMP (players vs Monster players) jakiej nie bylo dotad nigdzie. Gierka przechodzi na F2P (free-to-play) na jesieni tego roku. Polecam zainstalowac i dolaczyc do serwera Brandywine. Rainbow Six i cala seria Tom Clancy potem wydana to znane strzelawki. Realistyczna fps, super tryb multi. Na Ghost Recon gralem z grupa z Chicago na zmodyfikowanych mapach do celow rozgrywek pomiedzy internetowymi klanami graczy zakochanych tym wydaniu. Wspolzawodnictwo wysmienite, zero oszukanstwa, zero chamstwa (jak niektorzy znaja z trybu online chociazby na Killzone 2 albo Counter Strike). Tutaj moge dodac, ze jest takze gra pod nazwa Americas Army, na silniku Unreal, sponsorowana przez armie USA do celow rekrutowania zolnierzy. Za darmo i dobrze wyglada, nie pasi mi tylko polityka z nia zwiazana. Steel Beasts PRO PE to najlepsza na rynku symulacja terazniejszych czolgow, miedzy innymi Leopard 2A4, M1A1 Abrams, T-72, T-80, BMP1, BMP2, BTR-80 oraz pojazdow NATO jak M2-Bradleys, Marders, humvees, etc. Do gry zaloczono edytor scenariuszy, wiec gracze moga modyfikowac plansze i elementy gry w dowolnym wymiarze. Mozna grac solo, lub laczyc z innymi graczami (ostatnio gralem z 30 ludzmi w tym samym scenariuszu). Bardzo realistyczna symulacja, wiec takze dosc skomplikowana w obsludze. Vampire: The Masquerade to bardzo ciekawie zrobiona rpg o tematyce prosto z serialu "Czysta Krew". Klasyk w tej dziedzinie. Mozesz znalezc o wiele wiecej info na temat powyzszych gier odwiedzajac Wikipedia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiedzmin 0 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Moje ulubione gierki : 1.Diablo 2 2.Dead Space 3.Gear of War 1,2 4.CoD - MW2 (i MW 1) 5.Bad Company 2 6.Fallout 3 7.Wiedzmin 8.Metro 2033 9.Metin 2 (dla niewiedzących - www.metin2.pl) 10.Devil My cry 4 Mógłbym tak wymieniać bo tego u mnie jest naprawde dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza
otaku10981 0 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 No to jedziem : 1.Final Fantasy 7 2.Metal Gear Solid 3 SE 3.Gta San Andreas 4.Resident Evil 4 5.Jak 2 6.Silent Hill 7.Crash Bandicoot 3 Warped 8.Dino Crisis 2 9.Chrono Trigger 10.Donkey Kong Country Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 (edytowane) 1. Half-life 2 2. Half-life + jego mod Counter-strike (w sumie najwięcej godzin życia mi to zabrało, pi razy drzwi 1500h o_O) 3. GTA IV 4. Battlefield (seria) 5. Gears of War 1 i 2 6. Red Dead Redemption 7. Max Payne 1 i 2 8. Halo (seria) 9. HoMM III 10. Dead Space kiedyś dawałem tu listę, ale teraz trochę się zaktualizowała ;] Edytowane 25 Czerwca 2010 przez MaZZeo Cytuj Odnośnik do komentarza
loleq12 0 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Final Fantasy XIII Crisis Core: Final Fantasy VII GTA: SA GTA IV Assassin's Creed II Brothers in Arms: Hell's Highway Red Dead Redemption Final Fantasy X-2 Eternal Sonata God of War- seria. Cytuj Odnośnik do komentarza
Macio8 0 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Kolejność nie ma zaczenia *Spyro (cała seria na PSX) *Tekken 2 *Fallout 3 *Gothic 1 i 2 *Dragon ball tenkaichi budokai *Loco roco *Santazia (gra na PC z czasów dzieciństwa możliwość zagrania w nią była tylko w okresie adwentu, (trzeba było przestawiać zegarek windy ) nie wiem czemu ale bardzo mi utkwiła w głowie) *Assassin's creed *GTA Vice City i trójka *G-police *Ice climber (NES) Cytuj Odnośnik do komentarza
semprini 0 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Ciężko było zdecydować o kolejności, ale niech będzie, że mniej więcej: Silent Hill 2 Portal Shadow of the Colossus Devil May Cry Half-Life (obydwa plus epizody, chociaż dwójka mnie bardziej nawilżyła) Another World Fallout 2 Heavy Rain ICO GTA: San Andreas Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 1. Super Mario 64 2. Jak 2 3. Crash Bandicoot 3 4. Burnout Dominator 5. Final Fantasy X 6. Kingdom Hearts 7. PES 3 8. Super Mario Bros 9. MGS 3 10. Ratchet and Clank 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi