Manor 645 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Już ktoś o tym pisał, za dużo miejsca na obrazeczek, na płeć, na sygnaturkę itd. Za mało na sam tekst, przez co forum traci na czytelności, dla mnie trochę przebajerzony wygląd. Szybkość w porządku, wszystko ładnie śmiga. No i od czasu do czasu lubiłem poczytać czyjeś warny, użytkownik mógł zawsze zweryfikować, czy ktoś nie dostał warna 'z kapelusza'. A teraz się nie da.
firana140 622 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 (edytowane) no i co do tego przebajerzonego wyglądu: przeczytałem ze 4 posty i stwierdzam że prawie nie widać że coś było cytowane ;/ kiedyś była widoczna ramka a teraz nawet nie jest to jakoś podkreślone to samo z przyklejonymi topicami ;// nic nie widać kiepski ten nowy wystrój Edytowane 5 września 2009 przez firana140
Lucek 4 417 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 prawie nie widać że coś było cytowane ;/ kiedyś była widoczna ramka a teraz nawet nie jest to jakoś podkreślone
teddy 6 898 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 no i co do tego przebajerzonego wyglądu: przeczytałem ze 4 posty i stwierdzam że prawie nie widać że coś było cytowane ;/ kiedyś była widoczna ramka a teraz nawet nie jest to jakoś podkreślone Przecież cytaty widać normalnie. Te nieczytelne zostały zrobione przed aktualizacją forum. Pewnie to naprawią niedługo. Od wczoraj już kilka bugów zniknęło,
sznurek 10 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 zastanawia mnie czy wrócą avatary z south parku... a co do ostrzeżeń to mozna je przeglądć, wystarczy tam gdzieś na nie kliknać, przynajmniej ja swoje widziałem.
Dark Serge 80 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 no wreszcie IPB 3.0 ;] od jakiegoś czasu na swoim forumie go używam i zastanawiałem się dlaczego IPB od poczatku nie było takie - tyle udogodnień co tu jest to szok (chocby dla modów przypnij/wywal/przenieś - widoczne jako ikonki jak sie na temat najedzie - nie trzeba klikac po dropboxach. Zmiany w Panelu Administratora to samo, wszystko jest bardziej intyicyjne (a spróbujcie w starym IPB zrobić reorganizacje kolejności for - masakra, a tutaj działa to na zasadzie drag'n'drop). Zwykli userzy tez maja mase udogodnien - tag media, szybka odpowiedź, szybka edycja od razu itp szałtbox dla IPB 3.0 też jest fajny i całkiem lekki IMO, więc można by go wrzucić (choć widze juz ten chaos jaki by tam był ;] )
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 ...wklejane obrazki nie sa zmniejszane przez forum, rozmiar pozostaje oryginalny i trzeba scrollowac ekran na boki, kiedy cos jest zbyt duze. Niewygodne i niepraktyczne.
qb3k 946 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Jest jakaś szansa na: a) zmianę kolorów na forum? (wystarczyłoby dla mnie rozjaśnić troszkę ten granat) b) zmniejszenie czcionki w listach tematów? Ta w odpowiedziach jest ok c) przywrócenie emotek?
Pesior 141 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Wygląd nie podoba mi się ani trochę (funkcjonalności na razie nie oceniam). Będzie gadka, że trzeba się przyzwyczaić, ale nie przekonuje mnie to. Jedno forum, które czytam przeszło zmiany kilka miesięcy temu i do teraz mnie do siebie nie przekonało. I ta biel, można gdzieś przyciemnić wygląd?
firana140 622 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 prawie nie widać że coś było cytowane ;/ kiedyś była widoczna ramka a teraz nawet nie jest to jakoś podkreślone ej, zajrzałem do tematów stworzonych przez Michaelisa w HP i nie było żadnych ramek ;// sami spójrzcie
MrNorbi 38 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 E tam ja przywyklem do poprzedniej wersji i wydaje mi sie duuużo bardziej przejrzysta, ale to chyba kwestia przyzwyczjenia
Lucek 4 417 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 ej przeciez jak sa nowe posty w temacie to kolor ikonki zmienia sie z bladego niebieskiego w ciemny granatowy wiec o co cho ze nie widac gdzie sa nowe odpowiedzi?
gekon 1 787 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Mnie denerwuje link do strony WWW extreme w lewym gornym rogu. Zawsze na niego klikne odruchowo, a z tej biednej strony nie zmienianej chybaa przez kilka lat nie można nawet się cofnąć. :|
Dziewiątek 88 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 czuje sie jak na forum informatycznym... ta biel mnie przeraża. nie podoba sie
gekon 1 787 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 A da się gdzieś zmienić ilość wyświetlanych postów na stronie? I czemu te posty są takie szerokie, że trzeba ciągle przewijać strone? Jeden post zajmuje cały ekran na moim 22 calowym monitorze. Troche to niewygodne.
qb3k 946 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 ej przeciez jak sa nowe posty w temacie to kolor ikonki zmienia sie z bladego niebieskiego w ciemny granatowy wiec o co cho ze nie widac gdzie sa nowe odpowiedzi? No fakt, nie zajarzyłem wcześniej W sumie to już się przyzwyczaiłem i jest w miarę ok.
Lucek 4 417 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 generalnie polecam na samym dole strony glownej kliknac "Oznacz forum jako przeczytane", bo np mi po aktualizacji WSZYSTKIE posty na forum pokazywal jako nieprzeczytane
Dark Serge 80 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 A da się gdzieś zmienić ilość wyświetlanych postów na stronie? I czemu te posty są takie szerokie, że trzeba ciągle przewijać strone? Jeden post zajmuje cały ekran na moim 22 calowym monitorze. Troche to niewygodne. Kliknij na swoim nicku w górnym prawym rogu forum (tam koło swojego zdjęcia) - z dropboxa wybierz - Moja ustawienia -> Zakładka forum - i tu masz ilość postów w temacie i ilość tematów na liście z tematami. A post Ci sie rozwija bo tak to zawsze działało - forum się zawsze rozciąga do szerokości ekranu.
Sarge 6 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Co będzie ze starymi postami? Źle to wygląda, kiedy starsze tematy zaczynają się od połowy dyskusji... Wiem, że będzie archiwalne forum do przeglądania, ale to już chyba raczej nie to samo, prawda?
Velius 5 727 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Jezus...okropne to forum.Dajcie spowrotem stare,tamto bylo duzo bardziej przejrzyste i latwiej sie manewrowalo miedzy tematami. Bardzo mi sie nie podoba:/
Linek 187 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 (edytowane) Nie wiem, czy ktoś o tym wspominał, ale kilka rzeczy - skracanie linków przez forum, przez co wiele np. do YT nie działa. Jeszcze wczoraj koło 1:00 nawalało linkowanie bezpośrednio do postów, w "Pokaż swoją twarz" wyszukiwałem swojego postu, po kliknięciu w odnośnik do niego okazało się, że rzuciło mnie 2 strony dalej i musiałem kawałek cofnąć, na szczęście po dacie znalazłem. No i przydałoby się zmniejszanie obrazków przez forum, jak było przedtem. Jeśli o shoutbox chodzi - można pomyśleć, z tym, że można zrobić jakiś antiflood, jedna wypowiedź na powiedzmy minutę. Ale generalnie pozytywnie, podoba mi się to, że forum idzie do przodu, ludzie nauczą się korzystać z jego funkcji, poustawiają sobie pod siebie i będzie dobrze. Edytowane 5 września 2009 przez Linek
Dark Serge 80 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 za późno, była ankieta o zmianach to trzeba było sie wypowiedzieć tam. miałeś okazje. A downgradeu nie da sie zrobić więc zamiast marudzić to zaczęlibyście się przyzwyczajać i widzieć pozytywne zmiany. Skórka forum to najmniejsze zmartwienie. Zwróćcie uwagę, że forum szybciej działa, wszystkie opcje foruma działają i nic sie nie sypie -_-' - jeszcze zedytować w skórce trzeba ilość pól pod avatarem i zaimplementować emotikony do tego skina.
Keymaker 25 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Jeszcze wczoraj wieczorem odpaliłem nowy silnik. Nie wspominam tego momentu dobrze, bo dostałem mocno po oczach. Myślałem, że w dzień będzie lepiej, ale jednak ta biel wszechobecna jest okropna. NOWE SKÓRKI OR GTFO !!!!11111eleven
Gość Marvelous Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Bez tych emotów jest przejrzyściej IMO. Reszta kręci się jak należy.
Manor 645 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Dziwnie to wygląda jak hyde park ma tylko 2 strony tematów no ale archiwum będzie więc ok Ogólnie powoli się przyzwyczajam, no i gratulacje Fenix, wszystko dobrze i szybko śmiga (chociaż 2 razy miałem teraz chwilową zamułkę)
Rekomendowane odpowiedzi