MaZZeo 14 182 Opublikowano 29 października 2012 Opublikowano 29 października 2012 Hmm jest szansa by zrobić dział dla multiplatform i powrzucać tam wszystkie gierki dostępne na obie konsole? Bo rzeczywiście trochę głupio to wygląda jak każdy dział ma swój temat o danej grze, często posty się duplikują. Chyba że to za dużo roboty.
Gość Szprota Opublikowano 29 października 2012 Opublikowano 29 października 2012 Też jestem za tym. Czekamy na odpowiedz Pereza
Perez 1 718 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 Przegadam temat z kim trzeba i dam znać .
MaZZeo 14 182 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 Tylko nie zmieniajcie nic od razu trzeba chyba będzie ankiete zrobić. 1
Perez 1 718 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 No teraz mi mówisz! Już zmienione! Tak poważnie to spokojnie, pogadam, popytam, najwcześniej coś będzie się z tym działo (czyt. jakaś odpowiedź) w przyszłym tygodniu.
Xenus 2 Opublikowano 1 listopada 2012 Opublikowano 1 listopada 2012 Co muszę zrobić, żeby odblokować dostęp do poddziałów w grupowcu?
Pryxfus 820 Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 I co z tym działem z multiplatformami? Naprawdę by się przydał, dyskusja odbywała by się w jednym temacie, a nie rozwadniała w dwóch lub trzech.
saptis 620 Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 (edytowane) Rowniez mysle, ze to dobry pomysl - powinno sie polaczyc tematy gier multiplatformowych, jesli juz ktos bedzie mial pytanie o wersje na konkretna konsole to moze to zaznaczyc w poscie i juz, ale tematy powinny byc polaczone. Moze jakas ankieta ? Edytowane 13 listopada 2012 przez saptis
MaZZeo 14 182 Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 Czy władze foruma nie widzą jak boty spamują w statusach od jakiegoś czasu?
Mendrek 571 Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 Widzimy. Niestety, IPB nieco jest albo ograniczone, albo zagmatwane w tym aspekcie. Skuteczne rozwiązanie jest wciąż poszukiwane (bo na razie trzeba to jak sądzę robić manualnie i mogą to robić tylko administratorzy). Co do podziału, to też jest dyskusja wśród moderacji, i ogółem większość jest za, ale jest to duża operacja "logistyczna", trzeba to umiejętnie zrobić i wszystko dopiąć.
Perez 1 718 Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 Czy władze foruma nie widzą jak boty spamują w statusach od jakiegoś czasu? Widzimy, reagujemy . Zmieniliśmy nieco system akceptacji rejestracji - teraz boty nie powinny śmiecić w statusach. Jeśli jeszcze jakiś się pojawi, to zapewne z wcześniejszych rejestracji.
Spanner 0 Opublikowano 13 listopada 2012 Opublikowano 13 listopada 2012 W czarnym skinie proponowałbym zmienić styl cytatów i edytora, bo taki jasny strasznie wali po oczach...
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Rowniez mysle, ze to dobry pomysl - powinno sie polaczyc tematy gier multiplatformowych, jesli juz ktos bedzie mial pytanie o wersje na konkretna konsole to moze to zaznaczyc w poscie i juz, ale tematy powinny byc polaczone. Moze jakas ankieta ? podpinam się pod świetny pomysł, choć wydaje mi się, że jednak multiplatformy należy ograniczyć do konsol, nie łączyć z PC. Przykładowo taki BF3 na PC to zupełnie inna gra i toczą się tam zupełnie inne rozmowy. ALE możnaby zrobić po prostu 1 multiplatformowy kącik gdzie będą tematy dla wszystkich - tak jak jest wiele tematów w kąciku o BF.
rinzen 966 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 proste rozwiązania są najlepsze - scalić gałęzie platform (z wyłączeniem PC, bo dział PC ma nie tylko tematy o danych grach więc lepiej niech zostanie osobno) i nadać obowiązek oznaczania tematów odpowiednim tagiem tj. [PS3] Journey, [X360] Halo 4, [multi] Black Ops II, [Wii] SMG. Dodatkowo, dla lepszej przejrzystości, można dodać opcję kolorowania tematów (PS3 czarny, X360 zielony, Wii niebieski) oraz sortowania po tagach, bo zawsze się znajdzie jakiś malkontent z tekstem "mam ps3, dlaczego muszę oglądać tematy z xboxa"
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 proste rozwiązania są najlepsze - scalić gałęzie platform (z wyłączeniem PC, bo dział PC ma nie tylko tematy o danych grach więc lepiej niech zostanie osobno) i nadać obowiązek oznaczania tematów odpowiednim tagiem tj. [PS3] Journey, [X360] Halo 4, [multi] Black Ops II, [Wii] SMG. Dodatkowo, dla lepszej przejrzystości, można dodać opcję kolorowania tematów (PS3 czarny, X360 zielony, Wii niebieski) oraz sortowania po tagach, bo zawsze się znajdzie jakiś malkontent z tekstem "mam ps3, dlaczego muszę oglądać tematy z xboxa" Poszalałeś - tutaj się skiny mobilne wprowadza miesiąc, więc taka rewolucja to chyba już z okazji premier nowych konsol.
rinzen 966 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Instalacja jednej wtyczki to 5 minut roboty (włączając w to szybki test) a później wystarczy zlecić moderatorom aby każdy temat przerobili pod ustalone wymogi. Niech moderacja przyda się do czegoś więcej niż straszenia warnami.
raven_raven 12 013 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Przyłączam się do próśb, weźcie wreszcie porządek zróbcie z tymi działami, tj. połączcie to w jedno. Cztery tematy dla tej samej gry to już trochę przesada.
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Instalacja jednej wtyczki to 5 minut roboty (włączając w to szybki test) a później wystarczy zlecić moderatorom aby każdy temat przerobili pod ustalone wymogi. Niech moderacja przyda się do czegoś więcej niż straszenia warnami. nie przesadzaj z tymi 5 minutami. Tutaj na aktywacje konta czeka sie tydzien
Perez 1 718 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 Instalacja jednej wtyczki to 5 minut roboty (włączając w to szybki test) a później wystarczy zlecić moderatorom aby każdy temat przerobili pod ustalone wymogi. Niech moderacja przyda się do czegoś więcej niż straszenia warnami. nie przesadzaj z tymi 5 minutami. Tutaj na aktywacje konta czeka sie tydzien Bo weryfikacja jest wnikliwa . A tak poważnie aktywacje obecnie ustawione są z automatu (wcześniej były problemy z botami), więc nie powinno być problemu.
Square 8 604 Opublikowano 16 listopada 2012 Opublikowano 16 listopada 2012 proste rozwiązania są najlepsze - scalić gałęzie platform (z wyłączeniem PC, bo dział PC ma nie tylko tematy o danych grach więc lepiej niech zostanie osobno) i nadać obowiązek oznaczania tematów odpowiednim tagiem tj. [PS3] Journey, [X360] Halo 4, [multi] Black Ops II, [Wii] SMG. Dodatkowo, dla lepszej przejrzystości, można dodać opcję kolorowania tematów (PS3 czarny, X360 zielony, Wii niebieski) oraz sortowania po tagach, bo zawsze się znajdzie jakiś malkontent z tekstem "mam ps3, dlaczego muszę oglądać tematy z xboxa" Ja bym zostawił subfora, niech taki CoD i BF ma swoje miejsce, to samo z poddziałami MS, czyli Ninja Gaiden i Mass Effect, o Halo Arena nie wspominając. Tak jak pisałem wcześniej, zostawić w działach X'a i PS3 tematy poświęcone online, trophy, scenie itd. a jedynie gry połączyć.
Xenus 2 Opublikowano 26 grudnia 2012 Opublikowano 26 grudnia 2012 Co muszę zrobić, żeby odblokować dostęp do poddziałów w grupowcu?
Lipa 512 Opublikowano 27 grudnia 2012 Opublikowano 27 grudnia 2012 Napisać do któregoś z Adminów. Nie do wszystkich grupowców dostaniesz hasło.
Pryxfus 820 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 Ponawiam prośbę o zrobienie działu multiplatform, którą zgłosił Mazzeo prawie trzy miesiące temu!!! Ludzie piszą w kilku tematach o jednej grze, do tego doszedł temat "właśnie ukończyłem" w Graczpospolitej gdzie userzy piszą zamiast w temacie o grze i dyskusja się dalej nie toczy. Czasem tytuł ma kącik w jednym dziale, jak wychodzi na kilka platform, uporządkujcie to proszę. Niech w działach dotyczących platform będą tematy poświęcone tylko exom. 1
Emet 1 089 Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 Z tymi multiplatformamai w jednym dziale pomysł jest niby dobry.. ale realizacja może już nie być taka cudowna. Niestety skutki takiego połaczenia mogą być różne. Plusy są oczywiste.. ale nie zapominajmy o minusach... fanboyach. Niestety ale wydaje mi się, że w takiej sytuacji znajdą się trolle, które będą robić trzode w takich tematach. ps. Nie bardzo wiem o co Ci chodzi w tym zdaniu: "[...]do tego doszedł temat "właśnie ukończyłem" w Graczpospolitej gdzie userzy piszą zamiast w temacie o grze i dyskusja się dalej nie toczy."
Gość Szprota Opublikowano 23 stycznia 2013 Opublikowano 23 stycznia 2013 To jeden z drugim dostanie po warnie i się od uczy fanboystwa
Rekomendowane odpowiedzi