Skocz do zawartości

Motley Crue

Gość Frostbite

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Frostbite
Opublikowano

Sa tematy o Iron Maiden, Black Sabbath, Guns N Roses, Skid Row i innych oldschoolowych zespolach, brakuje Crue ;] Zespol zalozony w '81 roku przez basiste i tym samym lidera grupy (Nikki Sixx), reszta skladu to Vince Neil - wokal, Mick Mars - gitara, no i na koniec dobrze znany kazdemu Tommy Lee na perkusji.... Kolesie tak ostro imprezowali ze w latach 80-ch Nikki przezyl smierc kliniczna z powodu przedawkowania i gdyby nie uparty lekarz to koles umarl by tej nocy - ich styl zycia to jeden z najwiekszych hardkorow w historii rocka - dragi, alkohol, dziw.ki w ekstremalnych ilosciach i kompletne szalenstwo towarzyszace zespolowi przez prawie 30 lat. Daja niesamowite koncerty, ich Carnival of Sins to najlepszy koncert jaki w zyciu widzialem,

macie mala zajawke ;] W 2008 roku nagrali swoja najnowsza plyte Saints of Los Angeles w ktorej.... sami sobie skladaja hold. Kolesie sa po prostu niesamowici, przez 30 lat znajduja sie na samym szczycie i nagrali mnostwo utworow podczas swojej kariery - zarowno tych szybszych jak i swietne wolne kawalki.... Zespol jest warty dyskusji, zarowno jak chodzi o muzyke jak o ich czlonkow. Nie bede zarzucal zadnymi linkami, maja za duzy repertuar zeby cos z niego wybierac
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Znam, lubię i słucham często. Zespół kultowy dla amerykanów, w naszej części globu raczej synonim pudel metalu z lat 80'tych (moim zdaniem nie słusznie). Bardzo lubię melodyjnego hardrocka i to mi właśnie pasuje w MC. To jest idealna muza do zadymionego baru z laskami na rurach :) Albo na przejażdżkę Harleyem. Dobrze się przy tym pije. Mają mnóstwo fajnych rockowych piosenek i rewelacyjną balladkę "Home Sweet Home" (uwielbiam wersję z DVD "Carnival of Sins"). To zresztą nie jedyna fajna balladka w ich dorobku.

Zasadniczo po raz pierwszy poznałem zespół w 1997 gdy się zeszli w starym składzie i wydali "Generation Swine". Urzekł mnie tekst piosenki "Find Myself":

I'm a sick motherfucker

I'm a sweet sucka mutha :D

Wtedy byłem grzecznym chłopcem i takie rzeczy robiły na mnie wrażenie. Historia MC jest niesamowita - balangi, dragi, orgie i skandale. To rzeczywiście cud że panowie żyją. Generation Swine bardzo mi wtedy podeszło i polubiłem MC. Nie mam ulubionej płyty, na każdej jest coś fajnego. Ale gdybym miał wskazać to będzie to "Dr. Feelgood". Na plejliście mam na stałe te kawałki:

-Home Sweet Home (Live)

-Kickstart My Heart

-Same Ol' Situation (S.O.S.)

-Don't Go Away Mad (Just Go Away)

-Find Myself

-Lust For Life

-Shout At The Devil

-Too Young To Fall In Love

-Wild Side

-Girls, Girls, Girls

-Dr. Feelgood

-All In The Name Of...

Jakby ktoś chciał posłuchać to na mininovej jest fajna paczka "31 relków Mötley Crüe". Jest tam kilka składanek, np. "Red White & Crue". Polecam też DVD/BluRay "Carnival of Sins".

Edytowane przez aux
Opublikowano

Dobry diss. Będę musiał zapisać w zeszycie z Iron Maiden na okładce <3 luv

Pojazd po cyckach lepszy, niż słuchanie Mastodona. Może to teraz być forumowym no. 1.\

Ale poważnie, MC ma fajny utwór "Saints of LA" , nic więcej sobie nie przypominam. Może jeszcze "Shout...".

• 6 lat później...
  • 3 lata później...
Opublikowano

Jaranko level 666 :banderas:

W końcu Brud ukończony, premiera 22 marca na Netflix. Trailer zaje.bongo, zwłaszcza sceny łobuzerskie. Szykuje się uczta dla fanów komercyjnego metalu z lat 80tych.