satowiec 0 Opublikowano 7 września 2009 Opublikowano 7 września 2009 witam od paru dni szukam dobrego sposobu na nagrania napisow w film divx ale cos mi nie idzie albo jakies bledy albo linki nie dzialaja prosze o pomoc i podanie mi jakis dobrych programow do konwertowania i opisu krok po kroku jak to zrobic z gory dzieki Cytuj
Johnny321 0 Opublikowano 7 września 2009 Opublikowano 7 września 2009 AviAddXSubs napisy musza byc w formacie srt (ja przerabiam za pomcoa Subtitle Workshop) lub idx. Kursywa moze byc zaznaczona w postaci znacznika <i> kompilacja napisow trwa kilka minut. Cytuj
satowiec 0 Opublikowano 7 września 2009 Autor Opublikowano 7 września 2009 (edytowane) ok juz sobie poradzilem ze wszystkim dzieki za pomoc Edytowane 7 września 2009 przez satowiec Cytuj
Gość mevek Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 ok juz sobie poradzilem ze wszystkim dzieki za pomoc skoro tak, to podziel sie informacja. moze jakis tutorial? hmm... Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 TVersity? Sam dodaje napisy do filmu podczas streamowania. Cytuj
Patrycjusz 0 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 A dlaczego jak odtwarza mi napisy (srt) to nie mam polskiej czczionki? Cytuj
izon 995 Opublikowano 4 grudnia 2009 Opublikowano 4 grudnia 2009 (edytowane) Subedit player. Wlaczacie film z napisami. Eksport napisow do srt. Nastepnie otwieracie film porgramem sub2divix. Mozna sobie poprzestawiac wysokosc napisow itd. Dajecie ikonke create divix i voila Calosc operacji lacznie z muxowaniem trwa jakies 5 minut. Edytowane 4 grudnia 2009 przez izon Cytuj
Rybok23 0 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Subedit player. Wlaczacie film z napisami. Eksport napisow do srt. Nastepnie otwieracie film porgramem sub2divix. Mozna sobie poprzestawiac wysokosc napisow itd. Dajecie ikonke create divix i voila Calosc operacji lacznie z muxowaniem trwa jakies 5 minut. Subdvix2 tego programu nie da się zainstalować(to jakaś pomyłka) Do Subedit player wrzuciłem film i napisy ale nie odtwarza filmu a czas leci. Jest jakiś JEDEN NORMALNY PROGRAM do tego ? Cytuj
Danonek 2 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 Też od dłuższego czasu szukam takiego prog. Puki co nie mam szczęścia. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 virtualdub by wrzucic napisy do filmu (trwa to ze 30min), nastepnie konwertujemy film na format ktory PS3 odczyta np. mpg programem Xilisoft Video Converter Ultimate (ze 20min) - i gotowe. Robilem tak by ogladac film na Bravii i sie dalo Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 4 stycznia 2010 Opublikowano 4 stycznia 2010 Subedit player. Wlaczacie film z napisami. Eksport napisow do srt. Nastepnie otwieracie film porgramem sub2divix. Mozna sobie poprzestawiac wysokosc napisow itd. Dajecie ikonke create divix i voila Calosc operacji lacznie z muxowaniem trwa jakies 5 minut. Subdvix2 tego programu nie da się zainstalować(to jakaś pomyłka) Do Subedit player wrzuciłem film i napisy ale nie odtwarza filmu a czas leci. Jest jakiś JEDEN NORMALNY PROGRAM do tego ? Musi Ci w takim razie brakowac jakis codekow. Mozesz odpalac same napisy i eksportowac je do *.srt, ale wtedy program zapyta Cie o wartosc FPS filmu. Majac w tej samej nazwie film i napisy srt odpala sie AviAddXSubs create i po 3 minutach film gotowy. Cytuj
czapa 671 Opublikowano 1 kwietnia 2010 Opublikowano 1 kwietnia 2010 A da się jakoś odtwarzać filmy hd które mam na dysku komputera na ps3? Cytuj
jedrzejzgierz 1 Opublikowano 2 kwietnia 2010 Opublikowano 2 kwietnia 2010 (edytowane) PS3 Media Server... Edytowane 2 kwietnia 2010 przez jedrzejzgierz Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 PS3 Media Server, ale po ostatnim update'cie firmware najlepiej używać wersję BETA, która została wypuszczona zaraz po upie Sony. Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 31 grudnia 2010 Opublikowano 31 grudnia 2010 Zawsze gdy chciałem oglądać dvix'y z napisami na PS3 to wklejałem plik .srt do filmu programem AviAddXSubs i wszystko ładnie działało. Teraz mam kilka filmów mp4 specjalnie przygotowanych pod PS3 i za cholerę nie wiem jak dodać napisy zapisane jako .srt do pliku mp4? Znalazłem na necie info, że można to zrobić programem YAMB ale niestety nie działa. Przy dodawaniu pliku z napisami wywala mi ERROR. Może ktoś z was ma jakieś rady? Cytuj
zwolak6 4 Opublikowano 31 grudnia 2010 Opublikowano 31 grudnia 2010 Sprawdź czy na pewno napisy są nazwane tak samo jak film, najlepiej zmień nazwę napisów kopiując nazwę filmu. Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 31 grudnia 2010 Opublikowano 31 grudnia 2010 Tak, obydwa pliki maja taką sama nazwę. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 2 stycznia 2011 Opublikowano 2 stycznia 2011 Po co komplikować sobie życie serwerami? Jeden z kolegów polecił AVIaddXsub i ja też go polecam. Napisy w srt, kompiluje w 3 min, przewalasz na pendrive, na ps3 włączasz napisy i oglądasz. Proste jak konstrukcja cepa. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 5 stycznia 2011 Opublikowano 5 stycznia 2011 Po co komplikować sobie życie serwerami? bo jest szybsze i prostsze? włączasz ps3 i włączasz z poziomu konsoli filmy/muzyke/obrazy które masz na kompie, bez kompilowania, bez pieprzenia się z napisami itp. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 9 stycznia 2011 Opublikowano 9 stycznia 2011 Prostsze i szybsze? Tveristy is non user friendly. Poza tym musi działac komp i ps3...eh...to ma być prostsze? Cytuj
hadyk 0 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Prostsze i szybsze? Tveristy is non user friendly. Poza tym musi działac komp i ps3...eh...to ma być prostsze? Divix Muxer w all playerze prosto i skutecznie,pozdrawiam Cytuj
GnOOsny 1 Opublikowano 28 listopada 2011 Opublikowano 28 listopada 2011 film + napisy w srt z pendrive'a smigaly az milo przegralem na dysk i napisy zniknely wtf? chcialem trzymac filmy na ps3 a nie na kompie bo mi brakuje miejsca na dysku Cytuj
CELL7777 1 Opublikowano 9 maja 2013 Opublikowano 9 maja 2013 napisy i film musza być w jednym folderze ?? czy jak??? Cytuj
Square 8 600 Opublikowano 9 maja 2013 Opublikowano 9 maja 2013 Napisy musisz wkleić w film np. programem AVIAddXSubs. Na oficjalnym FW nie odtworzysz napisów z osobnego pliku. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 9 maja 2013 Opublikowano 9 maja 2013 (edytowane) Nie. PS3 domyślnie nie czyta napisów. Plejak czyta mp4, nowsze aviki, czy t2m, czy jakoś tak - pliki z płyt blu ray.Gdybyś chciał wpleść napisy w te pliki avi, to polecam programik AVIAddXSub Ogólnie ja robię tak:- pobieram np cały sezon serialu w full hd 1080p mkv.- pobieram napisy napi-projektem- używam programiku multiAVCHD- konwertuję i przenoszę pliki na dysk przenośny- podpinam pod pleja i cieszę się oglądaniem na dużym tv (programik wkleja napisy, robi nawet menu wyboru odcinków).Edit: ok, ninja - krótko i na temat Edytowane 9 maja 2013 przez grzybiarz 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi