Gość Opublikowano 9 września 2009 Opublikowano 9 września 2009 Jak ustawic w media player classicu napisy w większej rozdziałce żeby były takie bardziej wygładzone? chciałbym jeszcze zmienic ich kolor na żółty. Zrobiłem formata i nie pamietam jak to ustawic jak możecie pomóżcie zaakceptuje nawet nowy program do odtwarzania tylko żeby dało sie czytać tak z 2 metrów te napisy. Cytuj
Gość Opublikowano 9 września 2009 Opublikowano 9 września 2009 wielkie dzieki jaro303 jeszcze jedno zainstalowałem tylko Media Player Classic - Home Cinema bez żadnych kodeków wszystko pięknie śmiga tylko pojawia się komunikat przed każdym filmem: ""No D3DX9 dll found. To enable stats, shaders and cmoplex resizers, please make sure to install the latest DirectX End-User Runtime." jak klikne ok to film startuje Cytuj
jar3czek 491 Opublikowano 9 września 2009 Opublikowano 9 września 2009 Przeinstaluj Directx9, dodatkowo zależnie od Twojego GPU możesz zapodać shadery(najbardziej pożyteczny, to 16-235 -> 0-255, do poprawy kolorów), lub ew. dekodować filmy na GPU, zamiast CPU. Cytuj
Gość Opublikowano 10 września 2009 Opublikowano 10 września 2009 możesz tak troche bardziej łopatologiczniej ? Cytuj
jar3czek 491 Opublikowano 10 września 2009 Opublikowano 10 września 2009 W zależności od tego jaką masz kartę graficzną, możesz włączyć dodatkowe ficzery w postaci shaderów, które poprawiają jakość obrazu, lub odciążyć procesor od odtwarzania filmu, zwłaszcza tych w wyższej rodziałce Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 15 września 2009 Opublikowano 15 września 2009 Jaro miał na myśli to że w MPC do poprawy efektów wizualnych w odtwarzanym wideo możesz zatrudnić moc procesorów strumieniowych swojej karty graficznej, do wykorzystania tej opcji należy posiadać kartę graficzną typu GF 7 lub lepszą albo Radeon 2000HD lub lepszą. MPC posiada też wbudowane filtry dekodujące treść HD (AVC,...) przy użyciu procesorów karty graficznych Nvidii... Cytuj
Gość Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 a jak to ustawic mam karte radeon hd 2600 Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Na Viście? podczas oglądania filmu kliknij na obrazie i wybierz shader>enable, shader>wybrany efekt, co do akceleracji to nie mam tego teraz orzed oczami żeby ci wyjaśnić... Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 29 września 2009 Opublikowano 29 września 2009 U mnie w zakladce Shader jest jedynie Edit, Pixel Shader, nie aktywne off i combine Cytuj
Gość Opublikowano 18 grudnia 2009 Opublikowano 18 grudnia 2009 mam tutaj tak ustawione ale i tak wyswietlaja sie napisy z directvibsub ( w pasku taka zielona strzałka) i mam po japonsku tego directvobsuba i on nie ma tam opcji polepszania jakosci (rozdzielczosci) napisów macie moze jakas rade? Cytuj
Gość Opublikowano 18 grudnia 2009 Opublikowano 18 grudnia 2009 mam tutaj tak ustawione ale i tak wyswietlaja sie napisy z directvibsub ( w pasku taka zielona strzałka) i mam po japonsku tego directvobsuba i on nie ma tam opcji polepszania jakosci (rozdzielczosci) napisów macie moze jakas rade? Directsub chyba ma jednak opcje od napisów. Zassaj po angielsku se Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi