Skocz do zawartości

Przenosny dysk twardy

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, grzybiarz napisał:

Hdd rzucisz do szafy i ok, a ssd jednak wymaga ciągłej pracy. 

Co? Rozwiń myśl.

• Odpowiedzi 57
  • Wyświetleń 83,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• I mniej dostępne niż usb. Nie oszukujmy się , te złącza nie są powszechne w kompach spotykanych na co dzień. Szybszy=bardziej mobilny w tym wypadku

• obudowa za 50pln to to samo co zasilacz za 50pln - tykająca bomba. Kontrolery w takich zestawach to niejednokrotnie radosna twórczość jakichś szalonych elektroników - jakiś czas temu spotkałem się z e

• Zerknij na serię dysków My Passport od WD. Ewentualnie nieco droższą My Passport Ultra, jeśli chcesz mieć możliwość szyfrowania dysku hasłem czy robienia automatycznych backupów z kompa lub z dysku do

Opublikowano

Nie znałem tematu, dzięki. Czyli do archiwizowania danych na okres 5 lat i więcej faktycznie lepiej wybrać HDD.

Opublikowano

Dobra chłopaki szybkie pytanie. Chciałbym zakupić przenośne SSD 1 lub 2TB i używać z laptopem jako dodatkowy dysk na gierki Steam. Takie na które mi szkoda miejsca na pamięci wewnętrznej bo np planuje grać mocno okazyjnie z doskoku (np. MKX/11 czy np Wiedzmin 3 lub Civka). Ma to sens? Obecnie widzę, że modele 2TB to nadal spory koszt. 

Czy ktoś z was tak robił? Ma to większe wady (poza minimalnie wolniejszymi loadingami)?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.02.2024 o 18:53, pawelgr5 napisał:

Dobra chłopaki szybkie pytanie. Chciałbym zakupić przenośne SSD 1 lub 2TB i używać z laptopem jako dodatkowy dysk na gierki Steam. Takie na które mi szkoda miejsca na pamięci wewnętrznej bo np planuje grać mocno okazyjnie z doskoku (np. MKX/11 czy np Wiedzmin 3 lub Civka). Ma to sens? Obecnie widzę, że modele 2TB to nadal spory koszt. 

Czy ktoś z was tak robił? Ma to większe wady (poza minimalnie wolniejszymi loadingami)?

Ma sens. Ja tak robię i prawdę mówiąc nie odczuwam praktycznie żadnej różnicy względem wbudowanego SSD, jeśli chodzi o prędkość czy loadingi. A dodam, że używam raczej średniej klasy dysku o mniejszej pojemności.

• 8 miesięcy temu...