Bzduras 12 490 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego 3 godziny temu, grzybiarz napisał: Hdd rzucisz do szafy i ok, a ssd jednak wymaga ciągłej pracy. Co? Rozwiń myśl. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego 1 godzinę temu, Bzduras napisał: Co? Rozwiń myśl. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3073943.html Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego Nie znałem tematu, dzięki. Czyli do archiwizowania danych na okres 5 lat i więcej faktycznie lepiej wybrać HDD. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego 9 godzin temu, grzybiarz napisał: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3073943.html Wątek z elektrody? Jesteś pewien, że tam jest jakieś konkretne info, a nie „hdd? sdd? nie potrzebujesz, kup cebulę i dwa buraki”. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego Dobra chłopaki szybkie pytanie. Chciałbym zakupić przenośne SSD 1 lub 2TB i używać z laptopem jako dodatkowy dysk na gierki Steam. Takie na które mi szkoda miejsca na pamięci wewnętrznej bo np planuje grać mocno okazyjnie z doskoku (np. MKX/11 czy np Wiedzmin 3 lub Civka). Ma to sens? Obecnie widzę, że modele 2TB to nadal spory koszt. Czy ktoś z was tak robił? Ma to większe wady (poza minimalnie wolniejszymi loadingami)? Cytuj
Suavek 4 661 Opublikowano 8 marca Opublikowano 8 marca W dniu 21.02.2024 o 18:53, pawelgr5 napisał: Dobra chłopaki szybkie pytanie. Chciałbym zakupić przenośne SSD 1 lub 2TB i używać z laptopem jako dodatkowy dysk na gierki Steam. Takie na które mi szkoda miejsca na pamięci wewnętrznej bo np planuje grać mocno okazyjnie z doskoku (np. MKX/11 czy np Wiedzmin 3 lub Civka). Ma to sens? Obecnie widzę, że modele 2TB to nadal spory koszt. Czy ktoś z was tak robił? Ma to większe wady (poza minimalnie wolniejszymi loadingami)? Ma sens. Ja tak robię i prawdę mówiąc nie odczuwam praktycznie żadnej różnicy względem wbudowanego SSD, jeśli chodzi o prędkość czy loadingi. A dodam, że używam raczej średniej klasy dysku o mniejszej pojemności. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi