C1REX 16 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Szukam babskich gier. Najlepiej jakieś pierdółkowate logiczne. Co waszym zdaniem najlepiej się sprawdza? Cytuj
Di 847 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Nintendogs? Nie logiczna, ale dziewczynie powinno się spodobać. Ewentualnie gierka, w której się opiekuje pandą Jeśli chodzi o logiczne, to polecam Big Brain Academy. Do grania zachęca bardzo przyjemna grafika i muzyka. Dochodzi jeszcze możliwość rywalizacji (porównywanie wyników). A jak popierdółkowate, to absolutnie Feel the Magic: XY/XX i The Rub Rabbits! Myślałeś o przygodówce? (np. Hotel Dusk) Cytuj
django 549 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Kirby Canvas Curse? Gra już ma swoje lata a nic nie straciła ze świetności. Intuicyjne i genialne proste sterowanie + różowy pulpet + spoczko poziomy = zabawa. Przy normalnym podejściu gra nie jest trudna więc się nada, ew. problemy mogą wystąpić przy robieniu 100%, ale to opcja, wiadomo. Poza tym może Pac-Pix? Gra trochę oszukuje, czasami potrafi sfrustrować, ale zamysł jest dość prosty i nie powinien nastręczyć problemów dla nie-gracza. Cytuj
TasTer 0 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 (edytowane) Puzzle Quest o dziwo w niektórych przypadkach daje radę (pierwsza część). Big Brain Academy też się sprawdza. + Mario Cart i New Super Mario Bros Przez te gry głównie nie miałem dostępu do konsolki przez pewien czas Edytowane 11 września 2009 przez TasTer Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Nie lekceważ potencjału tkwiącego w Dziewczynach/Kobietach Moja Luba szybko znudziła się Nintendogs'ami ale z przyjemnością wymasterowała New Super Mario Bros (+ Minigierki) ukończyła także Puzzle Quest'a pierwszego no i chwaliła sobie Super Princess Peach. Eksperymentuj bo z doświadczenia wiem, że Płeć Piękna gustuje w tytułach o które byś je nawet nie podejrzewał Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 11 września 2009 Autor Opublikowano 11 września 2009 No moja sobie nie radzi ze zręcznościowymi - Super Mario podobało się przez kilka chwil. Uwielbia za to proste, logiczne gierki. Sudoku, Mahjong i wszystkie puzzle. Z tym że, nie lubi przebajerowanych typu Puzzle Quest. Cytuj
Gosiek 0 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 W takim razie z dobrych puzzli masz do wyboru choćby Tetris DS, Meteos, Polarium, Zoo Keeper (chyba najprostszy z tego zestawu) czy Picross - moim zdaniem najlepszy z wymienonych, ale pod koniec już trochę trudniejszy. I to tylko wierzchołek góry lodowej. Z minigierek zdecydowanie warto się zainteresować Rhythm Tengoku Gold, Wario Ware Touched i ewentualnie Cooking Mama. Może spróbuj też pokazać Animal Crossing albo Harvest Moon? Gry simsopodobne powinny się sprawdzić. Albo Ninjatown - tower defense w wydaniu na DS-a, śliczne i wciągające. Nie lekceważ potencjału tkwiącego w Dziewczynach/Kobietach Popieram. Ja osobiście cenię DS-a za duży wybór RPG-ów i platformówek, puzzle są dalej na tej liście a minigierki pod koniec. Cytuj
django 549 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 potwierdzam, Meteos genialne. Miód aż się wylewa. Kiedyś też trochę gadki było o Polarium, osobiście nie grałem więc się nie wypowiem, ale ogólne recenzje pozytywne. Cytuj
Gość Maiden Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Szukam babskich gier. Najlepiej jakieś pierdółkowate logiczne. Co waszym zdaniem najlepiej się sprawdza? Duże łoże w ciemnym pokoju A tak poważnie - coś w stylu Froggera. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Meteos i takie podobne gierki ala tetris. Na DS bylo calkiem spora ilosc takich chwilowych gier, ale tytulow nie pamietam za bardzo. Cytuj
monstrol 0 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Dead Or Alive Xtreme Beach Volleyball - inspiracja na zakupy, jednak... przed, a nie po lecie. Skoro nie specyfikujesz, jaka to ma być platforma, to polecam Fire And Ice z NES-a. Bardzo miodna, i widziałem nawet jedną kobitkę łojącą w ten klasyk z uśmiechem na buziuni. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 11 września 2009 Autor Opublikowano 11 września 2009 Tetris pewnie przejdzie. Aktualnie zagrywa się w Jewel Master: Cradle of Egypt. I właśnie takich pierdółek szukam. Puzzle Bubble też jej powinno podpasić, które właśnie jej wgrałem na karta. Cytuj
Di 847 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Skoro nie specyfikujesz, jaka to ma być platforma, to polecam Fire And Ice z NES-a. Nie specyfikuje, zakładając temat w dziale o DS-ie? Cytuj
monstrol 0 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 I'm a fool, men nyga:) Polecam Trauma Center. Cytuj
C-Boy 52 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 (edytowane) monstrol, nie wiem czy wiesz, ale z TC niejeden hardcorowy gamer sobie by ni poradził a co dopiero niedzielny gracz xD Z tego co nie zostało jeszcze wcześniej przez nikogo wymienione to polecam Elite beat Agents na easy + Soul Bubbles. Co prawda obie propozycje mało mają wspólnego z ukochanym Mahjong'iem twojej luby C1REX, ale warto żeby chociaż spróbowała. A Nóż jej się spodoba Edit: Z logicznych gier niech sprawdzi oba layton'y Edytowane 12 września 2009 przez C-Boy Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Z niewymienionych: Puzzle League Planet. Bardzo prosta, a jaka dobra. I kobiety ją lubią - chociaż wydaje mi się, że bardziej leciały na poprzednie części. Kwestia wieku pewnie. Zoo Keeper to gierka w stylu Puzzle Quest, tylko bez całej warstwy RPG. Na DS-a są też krzyżówki, Crosswords DS, bardzo je lubię. Cytuj
STRETCH 30 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 protip krzyzowki mozna tez kupic w kiosku :czarodziej z blyskawica: Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 12 września 2009 Opublikowano 12 września 2009 Sudoku też, ale dziewczynie Cireksa to jakoś nie przeszkadza. Staram się mu pomóc. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 12 września 2009 Autor Opublikowano 12 września 2009 Sudoku to bardzo dobra rada. Nawet na XO się przy tym bawiła, więc tym bardziej na DS powinno się jej podobać. 1 Cytuj
Antares 20 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 (edytowane) Ja mogę polecić następujące pozycje, przez które mój DS leży u mojej drugiej połówki od ponad miesiąca: Big Brain Academy - to uwielbia, wymasterowała już grubo ponad 1600 wyniku, pogrywa w to jakoś od maja i jeszcze nie ma dosyć O.o Sim City Creator - dużo innowacji w serii, mimo że zna Sim City to ta konkretnie gra ją pochłonęła Profesor Layton and the Curious Village - z tym trzeba uważać, bo ludzie się do gry czasem zniechęcają przez specyficzne podejście do zagadek - proste a cholernie podchwytliwe przez co gracz ma cały czas poczucie, że jest na to za głupi Niemniej jednak moja dziewczyna dobrze sobie z tą grą radziła przy czym zauważyłem, że nie chce jej sie oglądać/czytać fabuły tylko najchętniej rozwiązywałaby same zagadki. Scribblenauts - nowa miłość, odkąd pokazałem jej ten tytuł nie rozstaje się z moją konsolą ani na chwilę Sim City Castaway DS - to podoba jej się średnio, jednak pogrywa trochę i może bardziej się przekona. Sims 2 DS - tu znowu odkrycie, tak jak lubiła Simsy na PC to forma przygodówki na DSie jej bardzo odpowiada 7 Wonders - kolejna miłość, w układaniu kryształków/klocków/kostek jest mistrzynią, dlatego też przysysa się do Hexic HD u mnie na Xboxie Trauma Center - tu już nie ona, ale bardziej jej koleżanka, niemniej jednak tytuł jak widać przyciąga kobiety bo jak są we dwie to sobie wyrywają DSa P.S. Taka anegdota dla wszystkich facetów singlów płaczących, że poszukują laski która lubi gry bo inaczej nie będą mogli się odnaleźć, bo partnerka nie zaakceptuje ich hobby. Ruszcie się z domu, poznawajcie "normalne" dziewczyny, te które lubią czasem pograć nie siedzą całymi dniami na forach o grach Moja ma PS3 i uwielbia patrzeć jak tłukę w RE5 na swojej 360tce, u siebie wymiata w Skate i Guitar Hero, a na swoich profilach na portalach społecznościowych w necie ani słowem nie napisała nigdzie, że gra, koszulek z Mario też nie nosi Edytowane 23 września 2009 przez Antares Cytuj
RoL 578 Opublikowano 5 października 2009 Opublikowano 5 października 2009 Picross DS + Rittai Picross - wspaniale ukladanki, IMO jedne z najlepszych gier na DSa Cytuj
Aralka 0 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 Ja jestem dziewczyną i lubię bardzo dużo gier No nie wiem co mogłabym powiedzieć tak od siebie. Może Cake Mania xD albo The Sims: Bezludna Wyspa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi