Skocz do zawartości

Uncharted 2

Poziom trudności Pucharków 127 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz poziom trudności trofeów w Uncharted 2?

• Bardzo łatwe
      7
    • Łatwe
      44
    • Średnie
      64
    • Trudne
      12
    • Bardzo trudne
      0

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

w jedynce strange relict był 61 skarbem.

btw. to jak jest z tymi kill'ami w multi - naliczają np. headshooty i kille do broni?

• Odpowiedzi 242
  • Wyświetleń 16,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Mamy trofea, podobne do tych z jedynki. Bez rewelacji.   First Treasure ( Bronze Trophy) Find one treasure   Apprentice Fortune Hunter ( Bronze Trophy) Find ten treasures   Novice Fortune

• No i jest platyna   Ogolnie latwiejsza niz w jedynce. Tam na Crushing bylo kilka momentow (ze 3-4) gdzie nerwy wysiadaly.. Tutaj wlasciwie tylko Lazarovic sprawil mi wieksza trudnosci. Reszta trof

• Zgadzam się - trofea bardzo fajne, różnorodne ale jednak zbyt łatwe moim zdaniem (najłatwiejsza platyna do tej pory). Co do GAU, parę postów temu podałem bardzo dobry sposób na nabicie trofika za kill

Opublikowano

Ej, jak się znajdzie wszystkie 100 skarbów, ale Strange Relic nie, to trofeum za 100 skarbów i tak wpadnie, co nie? Ktoś pamięta może jak było w jedynce?

Za strange Relic jest oddzielne trofeum. Znajdziesz 100 dostaniesz za 100. Znajdziesz Strange Relic bedzie za Strange Relic (jest w 5 Chapterze)

Opublikowano

jeśli ktoś chce łatwo nabić trophy za bronie to proponuję najpierw przejść grę aby mieć sporo kasy (i oczywiście rozkoszować się grą nie myśląc o trophy ;) ), potem wybrać rozdział 4 na najłatwiejszym poziomie trudności, i praktycznie na początku jak jest duża rozpierducha (w momencie jak Nathan na scence bierze granaty) brać po kolei bronie ze sklepu, zabijać kolejne fale przeciwników, a po parunastu zabitych przeciwnikach restart from last checkpoint. do tego można tutaj nabić trophy za zabijanie granatami rzucanymi wisząc (pod wieżyczką jest miejsce gdzie się można złapać - akurat na przeciwko kolejnych fal przeciwników), można też łatwo nabić zabijanie jednym ciosem po uprzednim postrzeleniu (banalne w porównaniu do pierwszej części - jeden strzał z kałacha i kwadrat), szybko i bez problemu wejdzie też np. 10 zabić pod rząd w walce wręcz. do tego ten najłatwiejszy poziom trudności ma ogromny auto-aim i headshooty zasadzi największy lamer, więc jak komuś po przejściu będzie paru brakowało do 250 to też łatwo nabije ;)

Edytowane przez pawel_k

Opublikowano

ja przechodzilem gre od razu na hardzie i nie mialem problemow z trophy za 5 headshotow z rzedu. Wpadlo ot tak, podczas rozgrywki :)

Teraz robie crushing razem ze skarbami. Gdzie jest dobre miejsce aby zrobic "steel fist expert" ?

Opublikowano

Teraz robie crushing razem ze skarbami. Gdzie jest dobre miejsce aby zrobic "steel fist expert" ?

Wydaje mi się, że Paweł napisał to post wyżej ;P

Opublikowano

nie wiem czemu mi nie chce wpasc trophy/medal za Steel Fist Master...

robie dokladnie jak ten koles w filmiku:

ale ni(pipi) nie chce mi wpasc powtarzalem pare razy i to samo;/;/

Opublikowano

ja przechodzilem gre od razu na hardzie i nie mialem problemow z trophy za 5 headshotow z rzedu. Wpadlo ot tak, podczas rozgrywki :)

Dokładnie, jakiś taki chyba odruch z jedynki miałem, 8 headshotów z rzędu wpadło, nawet nie zauważyłem kiedy. Od włączenia gry umarłem po raz pierwszy w misji

w mieście

i jak potem spojrzałem w staty, okazało się że miałem 68 killi z rzędu.... Żebym ja to wiedział xD Na hardzie poziom trudności był banalny zobaczymy jak crushing ;)

Opublikowano

Dzisiaj skończyłem grę na Miażdżącym (crushing) i powiem wam że wcale nie jest tak trudno,tylko ten koleś w pociągu trochę mnie wk.urwił :verymad: (14 czy 15 chapter),ale w końcu znalazłem na niego sposób :thumbsup: A tak poza tym to zostały mi jeszcze 2 trofea do platyny. :good: I mam jedno pytanko: dostałem pucharek za 100 skarbów + za Strange Relic a w jednym z chapterów mam zebranych 7 na 8.Czyli jest 101 + Relic ?O co chodzi???

Edytowane przez zalef88

Opublikowano

Dzisiaj skończyłem grę na Miażdżącym (crushing) i powiem wam że wcale nie jest tak trudno,tylko ten koleś w pociągu trochę mnie wk.urwił :verymad: (14 czy 15 chapter),ale w końcu znalazłem na niego sposób :thumbsup: A tak poza tym to zostały mi jeszcze 2 trofea do platyny. :good: I mam jedno pytanko: dostałem pucharek za 100 skarbów + za Strange Relic a w jednym z chapterów mam zebranych 7 na 8.Czyli jest 101 + Relic ?O co chodzi???

no chyba dobrze

Za 100 skarbow i za strange,

Wszystkich razem ze strange relic jest 101

Opublikowano

No niby tak ale mam pucharek za 100 skarbow i za Strange Relic czyli w sumie 101 a w jednym chapterze ciagle mi pisze ze mam 7/8.Dziwne to troche...

Opublikowano

podobnie tak jak m snie chce wpasc trophy za steel fist expert(opisalem powyzej)

Opublikowano

No niby tak ale mam pucharek za 100 skarbow i za Strange Relic czyli w sumie 101 a w jednym chapterze ciagle mi pisze ze mam 7/8.Dziwne to troche...

kurde 99 pucharkow + strange relic = 100 pucharkow = trophy

1 strange relic = pucharek za strange relic

MASZ W SUMIE 100 skarbow

Opublikowano

Dokładnie, jakiś taki chyba odruch z jedynki miałem, 8 headshotów z rzędu wpadło, nawet nie zauważyłem kiedy. Od włączenia gry umarłem po raz pierwszy w misji

w mieście

i jak potem spojrzałem w staty, okazało się że miałem 68 killi z rzędu.... Żebym ja to wiedział xD Na hardzie poziom trudności był banalny zobaczymy jak crushing ;)

Heh, ja grając pierwszy raz na Hard skonałem mając 69 istnień na sumieniu ;) Crushing rozczarowuje, jeden wielki casual, ot co :P nie ma wyzwania jak w jedynce - nie ma satysfakcji :down:

Opublikowano

Mam platyne,wszystko pozbieralem ale przy wyborze chapterow ciagle mam napisane ze znalazlem 7 z 8 mozliwych(25 chapter).Nie wiem,moze jakis bug.

Opublikowano

masz zebranych 100 skarbow, a nie 101. ;) zaliczyl ci do 100, strange relic, lecz tak naprawde jest on 101 skarbem, z osobnym trofeum.

w mieście

Heh, ja grając pierwszy raz na Hard skonałem mając 69 istnień na sumieniu ;) Crushing rozczarowuje, jeden wielki casual, ot co :P nie ma wyzwania jak w jedynce - nie ma satysfakcji :down:

w jedynce mialem 2 momenty, przy ktorych na dluzej musialem przystac, tutaj byla walka z ostatnim bossem, ale Crushing i w U1 i U2 sa jak dla mnie identyczne. ten sam poziom prezentuja przeciwnicy. satysfakcje mialem taka sama z platyny jak w przypadku jedynki.

Opublikowano

masz zebranych 100 skarbow, a nie 101. ;) zaliczyl ci do 100, strange relic, lecz tak naprawde jest on 101 skarbem, z osobnym trofeum.

w mieście

w jedynce mialem 2 momenty, przy ktorych na dluzej musialem przystac, tutaj byla walka z ostatnim bossem, ale Crushing i w U1 i U2 sa jak dla mnie identyczne. ten sam poziom prezentuja przeciwnicy. satysfakcje mialem taka sama z platyny jak w przypadku jedynki.

Ostatni boss był przebanalny, wystarczy obrać sobie jedną trasę i strzelać w bezpiecznym momencie (2 strzały na rundkę) - 10 min i łysol padł za pierwszym razem. Nie zgodzę się, że poziom jest taki sam - w dwójce mamy mnóstwo amunicji, broń się wala pod nogami (i to nie byle jaka) w pierwszej części było inaczej.

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

nie wiem czemu mi nie chce wpasc trophy/medal za Steel Fist Master...

robie dokladnie jak ten koles w filmiku:

ale ni(pipi) nie chce mi wpasc powtarzalem pare razy i to samo;/;/

czy ktos znam rozwiazanie na moja przypadlosc??

Opublikowano

strzelaj po jednej kulce w biegu...bez celowania z L1

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

ja nabijalem te trofeum dosc dlugo. biegalem bez celowania i atakowalem, kiedy bylem blisko przeciwnika. uwazaj, zeby nie zaatakowac przeciwnika od tylu, wtedy Drake skreci mu kark i nie zaliczy ci tego jako zabicie jednym ciosem z piesci.

Opublikowano

Własnie przed chwilą znalazłem niezłą miejscówkę na wszelkie trofea z broniami (zabija x wrogów bronią x) oraz ewentualnie trofeum Survivor - chapter 25 miejsce w którym ścierają się ludzie Lazarovitch'a z Guardian'ami. Jeśli nie zaatakujemy tubylców, najemnicy wychodzący z lewej strony będę się bez końca respawn'ować - wiecie co robić ;)

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

w mieście

Ostatni boss był przebanalny, wystarczy obrać sobie jedną trasę i strzelać w bezpiecznym momencie (2 strzały na rundkę) - 10 min i łysol padł za pierwszym razem. Nie zgodzę się, że poziom jest taki sam - w dwójce mamy mnóstwo amunicji, broń się wala pod nogami (i to nie byle jaka) w pierwszej części było inaczej.

Moim zdaniem crushing w jedynce nie był zbyt wymagający, a dwójka... jest jeszcze łatwiejsza :P Chociaż kto wie jak to będzie z tym crushingiem w U2, dużo nie grałem więc zobaczymy co się będzie dziać w dalszej części gry ;) Jedyne o co się modlę to żeby nie zmniejszyli poziomu trudności w God of Warach (wszystkich: i w trójce i w reedycji) ale to inny temat.