Cris 120 Opublikowano 15 września 2009 Opublikowano 15 września 2009 Mini seria Hanksa i Spielberga - The Pacific. Cytuj
aux 3 807 Opublikowano 15 września 2009 Opublikowano 15 września 2009 (edytowane) Dawno temu przeczytałem że to kręcą, ale potem była cisza. Wczoraj obejrzałem trailer i jestem pod wrażeniem. To będzie hit. Ktoś wie kiedy premiera? Edytowane 15 września 2009 przez aux Cytuj
epl 160 Opublikowano 6 listopada 2009 Opublikowano 6 listopada 2009 drugi trailer: http://www.youtube.com/watch?v=noUJHcdX6KU Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Już 15 marca premiera. Wiąże z serialem duże nadzieje, a w oczekiwaniu przypominam sobie Kompanię Braci. pacyfik.hbo.pl Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 Pierwsze opinie są baardzo pozytywne. Wiadomo, że jakiejś oryginalności nie ma się po tym co spodziewać, za to kunsztownej i imponującej realizacji - jak najbardziej. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Dzisiaj obejrze w 720p wiec zdam relacje. Band of Brothers w HD miazdzylo, a tu zapowiada sie podobnie. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 czas na mini recke pierwszego odcinka: WOW Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Z tym wow to troche przesada. Pierwszy odcinek wypadl o wiele gorzej niz ep1 w Band of Brothers. Tutaj byl mniej spojny, dziwne rozdrobnienie watkow, wrecz niepotrzebne moim zdaniem. Tlo zolnierzy zostalo wyjatkowo skapo przedstawione przez co nagle mamy ich teleportacje na wyspy i nastepnie walke. Pierwsze potyczki dosyc skromne, ale juz od momentu wyladowania na wyspie robi sie bardzo klimatycznie. Jesli chodzi o muzyke, to poki co main theme wypada wyjatkowo blado, w czasie filmu rowniez nie ma jakiejs glebszej nuty zapadajacej w pamiec. Pierwszy ep jest tylko dobry i nic wiecej, ale trailer pokazywal, ze gdy serial sie rozkreci to powinien urwac jaja i w to wierze. Poprostu pierwszy ep chowa sie w cieniu band of brothers. Tam wygladalo to poprostu lepiej. Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Zdecydowałem się zaczekać na wszystkie dziesięć odcinków. W ten sposób obejrzałem Kampanię Braci, przez co wczucie w wydarzenia jest jeszcze bardziej intensywne. PS. Epizody mają pojawiać się tradycyjnie co tydzień, tak ? Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 15 marca 2010 Opublikowano 15 marca 2010 Jest dobrze. Może faktycznie brakuje trochę spójności, ale dzięki temu szybko przeszliśmy do głównej sieczki i drugi ep zapowiada się już na tyle konkretnie, że w głośnikach będzie masa wystrzałów i wybuchów. I nie wiem, czy lepiej, czy gorzej wypadł w porównaniu z pierwszym epizodem Band of Brothers. Inaczej, krótkimi skokami. Wymiana ognia i "zabawa" z japońcem poruszyła jakąś strunę emocji. W sumie niewiele tego było, ale z tego co pamietam, to 1ep BoB też nie był jakis rewelacyjny pod względem akcji. Było szkolenie, a dopiero na koniec odcinka załadowali się do samolotów. Także spokojnie, dajmy czas Pacyfikowi. A i bohaterów pewnie zdążymy jeszcze poznać "głębiej" w trakcie. @Wojtku Tak, z tego co wiem, to co tydzień odcinek będzie. Ostatni 16 maja. Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 22 marca 2010 Opublikowano 22 marca 2010 Drugi odcinek utrzymuje dobry poziom pierwszego, może nawet nieco go przewyższa. Postacie w końcu nabierają charakteru jednak ciężko zapamiętać choćby ich imiona. Obie nocne akcje oraz końcówka wypadają świetnie i bardzo trzymają w napięciu. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 Sceny walk są beznadziejne, bo co to za walka jak ginie 3 amerykańcow i 100 japańczyków, po prostu nie mogłem oglądać drugiego odcinka jak walili do japońców z tego ckmu, normalnie jak w Rambo. Straszny jest ten hamerykański patos. Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 Popieram. Nie mogę oglądać kolejnych filmów/seriali jacy to amerykanie są super i w ogóle. Patrioci, super żołnierze i bracia. Pierwszy odcinek tylko mnie w tym przekonaniu ugruntował, że Pacyfik taki będzie. Straty 1/100 na korzyść USA. Tak ta wojna nie wyglądała. Bo gdyby nie Hiroszima, to pewnie Japonia by wygrałą. Zauważcie że filmy o Wietnamie są robione zupełnie inaczej. Traumy żołnierzy, choroby psychiczne itd. Dlatego że USA dostało tam niezłe baty, a gdzie Wietnam do Japonii, czyli tacy wcale super nie są. Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 Gdzieś kiedyś był wywiad z jakimś historykiem, który stwierdził, że serial jest wierny faktom. Nie wiem, kur'wa, nie byłem w okolicach pacyfiku w 1941 roku, ale jestem w stanie uwierzyć, że japońce po prostu wbiegali pod lufy, za strategię mając próbę zalania przeciwnika żółtą falą. Amunicja kiedyś się kończy. W końcu to oni wymyślili pilotów kamikadze. Na plaży Omaha była odwrotna sytuacja i jakoś nikt nie jęczał "łe, amerykańce biegna po tej plaży, a niemcy strzelają do nich z bunkrów, straty 1/100, nierealne". Natomiast daję głowę, że zobaczymy w tym serialu jeszcze nie jedną bitkę na innych zasadach. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 O to chodzi? http://pacyfik.hbo.pl/qa.html Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 No, nie wgłębiałem się w lekturę, ale gdzieś mi się obiło o oczy. Wiadomo, strona HBO, ch'uj wie jaki to ekspert, ale jeśli mam wybierać między jego opinią "tak te walki wyglądały", a opinią forumowicza "wcale tak nie wyglądały" (nic osobistego Marioo), to jakoś jestem w stanie bardziej uwierzyć temu "ekspertowi". Poza tym, do tej pory były zaledwie dwie walki i ja bym poczekał na rozwój wypadków i wyciąganie wniosków przez japońców. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 ch'uj wie jaki to ekspert Bogusław Wołoszański to ekspert od drugiej wojny światowej ^_^ Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 Ale Japońce, choć bronili się ostro to z grubsza nie byli dużym zagrożeniem dla USA. Od bitwy o Midway, ich porażka była nieunikniona - w przeciwieństwie do Wietnamu, Japonia była kaszką z mleczkiem. Atak nuklearny miał za cel tylko pokazanie swej siły ZSRR i szybsze zakończenie wojny. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 Gdzieś kiedyś był wywiad z jakimś historykiem, który stwierdził, że serial jest wierny faktom. Nie wiem, kur'wa, nie byłem w okolicach pacyfiku w 1941 roku, ale jestem w stanie uwierzyć, że japońce po prostu wbiegali pod lufy, za strategię mając próbę zalania przeciwnika żółtą falą. Amunicja kiedyś się kończy. W końcu to oni wymyślili pilotów kamikadze. Na plaży Omaha była odwrotna sytuacja i jakoś nikt nie jęczał "łe, amerykańce biegna po tej plaży, a niemcy strzelają do nich z bunkrów, straty 1/100, nierealne". Natomiast daję głowę, że zobaczymy w tym serialu jeszcze nie jedną bitkę na innych zasadach. Rosjanie tez biegli stadem pod lufe MG42 i to wiele razy wiec nie wiem dlaczego japoncy mieli by tego nie robic. "tak to nie wygladalo" to argument z dupy wiec kmiot ma racje a ktos tam blefuje. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 http://www.pacyfik.hbo.pl/index.html#/main/pl/data/10 wlaczcie filmik "kodeks buszido". Wołoszański tłumaczy dlaczego zolci "wbiegają pod lufy" drugi ep wspanialy Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 ch'uj wie jaki to ekspert gimnazjum Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 No ale wyrażaj się pełnymi zdaniami. Kontekst dotyczył eksperta ze strony HBO, bo tymi się nie interesuję i nie orientuję się na ile ten jest wiarygodny. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Opublikowano 5 kwietnia 2010 trzeci ep troche zwolnił tempo, czekam na coś konkretnego w czwartym. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Dla mnie całkiem spoko, wątek miłosny tez niezgorszy (dupy fajne). Ktos wie kiedy ukaze sie 4 ep? Tak w ogole to w jakim dniu tygodnia sa premiery? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi