Kmiot 13 836 Opublikowano 14 kwietnia 2010 Opublikowano 14 kwietnia 2010 No kur'wa, wreszcie polecieli na ostro w 5 epizodzie. Szósty zapowiada się krwawo. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Dobrze wyważony ep - nie było za dużo gadania, nie było za dużo napierdalania. Cytuj
Ore 188 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 No, w końcu zaczyna się coś dziać w tym serialu oprócz pielenia ogródka w Melbourne. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Nie piernicz, odcinek w Melbourne był świetny. Szkoda, że raczej nie zobaczymy juz Leckiego. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 (edytowane) No właśnie- teraz został tylko Sledge tak naprawdę... Oni mają zamiar ciągnąć jego wątek do końca? a tak w ogóle to dopiero znalazłem info, że Sledge i Leckie to prawdziwe postaci i na podstawie książek ich autorstwa pisany był scenariusz do Pacyfiku Edytowane 22 kwietnia 2010 przez qb3k Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 26 kwietnia 2010 Opublikowano 26 kwietnia 2010 Część siódma świetna. Kilka niezłych motywów i smaczków, zarówno zabawnych ("osrałem się" xd), jak i gorzkich. Kolejne epizody mają zdecydowanie zwyżkę formy. Byle ją utrzymano. Cytuj
Labik 10 Opublikowano 26 kwietnia 2010 Opublikowano 26 kwietnia 2010 Slaby ten serial imo. Lecki byl, bylo fajnie. Smiem twierdzic ze za wiele w tym serialu sie nie dzieje ;p Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 26 kwietnia 2010 Opublikowano 26 kwietnia 2010 No pewnie. Wzięli dwie książki, wybrali co najlepsze. Aż dziwne, że wyszło mi aż 10 epów O_o Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) ostatni ep bardzo mi sie podobal. "Strzelania za trzy punkty" bylo ostre. Ogolnie serial duuuzo mocniejszy niz KB Edytowane 27 kwietnia 2010 przez Snejk Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 (edytowane) ostatni ep bardzo mi sie podobal. "Strzelania za trzy punkty" bylo ostre. Ogolnie serial duuuzo mocniejszy niz KB KB nie ma sobie równych. Tam nakreslono takie postaci, że gdy któraś z nich umierała/odchodziła robiło się naprawdę smutno. Tutaj tego nie ma. Poza tym w Pacificu nie było jeszcze żadnego odcinku, ktory mógłby dorównac epizodowi w o medyku albo "why we fight". Edytowane 27 kwietnia 2010 przez Mordechay Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Nooo, "zimowy" odcinek Kompanii zamiatał. Cudo. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 ostatni ep bardzo mi sie podobal. "Strzelania za trzy punkty" bylo ostre. Ogolnie serial duuuzo mocniejszy niz KB KB nie ma sobie równych. Tam nakreslono takie postaci, że gdy któraś z nich umierała/odchodziła robiło się naprawdę smutno. Tutaj tego nie ma. Poza tym w Pacificu nie było jeszcze żadnego odcinku, ktory mógłby dorównac epizodowi w o medyku albo "why we fight". Nie no, zgadzam sie, tylko, ze Pacyfik jest mocniejszy w ukazywaniu przemocy. Konczyny fruwaja. W Kompanii chyba nawet nie bluzgali:) Co nie zmienia faktu, ze KB to arcydzielo Cytuj
nievil 29 Opublikowano 27 kwietnia 2010 Opublikowano 27 kwietnia 2010 No właśnie- teraz został tylko Sledge tak naprawdę... Oni mają zamiar ciągnąć jego wątek do końca? a tak w ogóle to dopiero znalazłem info, że Sledge i Leckie to prawdziwe postaci i na podstawie książek ich autorstwa pisany był scenariusz do Pacyfiku Został jeszcze John Basilione - również postać historyczna teaser ósmej części - Iwo Jima: Cytuj
Labik 10 Opublikowano 6 maja 2010 Opublikowano 6 maja 2010 w 8 epie, zaye.biscie pokazany d-day! Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 6 maja 2010 Opublikowano 6 maja 2010 Poczytałem trochę o Basilonie i w epie o Iwo-Jimie jest błąd W serialu widać coś jakby dostał normalnym pociskiem z karabinu, zaś Internet mówi, że "Zginął w skutek wybuchu granatu moździerzowego, w pobliżu lotniska." Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 6 maja 2010 Opublikowano 6 maja 2010 Imo najgorszy ep dotychczas, pomijając wątek miłosny to przerysowano troche basilone'a. Śmieszne było jak latał z ckm'em w dłonich i rozpi.erdalał japońców. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 6 maja 2010 Opublikowano 6 maja 2010 No Basilone Terminator zdecydowanie na minus, ale za to szkolenia(gadka o japońskich żołnierzach) i ogólne przedstawienie Iwo-Jimy oraz wątek miłosny jak dla mnie ok. Cytuj
hooki 194 Opublikowano 9 maja 2010 Opublikowano 9 maja 2010 można by powiedzieć pokazuje ten serial, że wojna ssie. (jak generation kill i kompania braci) Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 9 maja 2010 Opublikowano 9 maja 2010 A powiedz mi, ktory nie pokazuje? Chyba tylko MASH. Cytuj
jarken 33 Opublikowano 11 maja 2010 Opublikowano 11 maja 2010 Dlaczego nie mogli zrobić poprzednich odcinków na wzór dziewiątego? Zmarnowali potencjał, Kompania Braci stoi o klasę wyżej. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 11 maja 2010 Opublikowano 11 maja 2010 Dlaczego nie mogli zrobić poprzednich odcinków na wzór dziewiątego? Zmarnowali potencjał, Kompania Braci stoi o klasę wyżej. Potwierdzam. Chociaż seriale różni tak naprawdę nie sama jakość jako filmu, ale jakość książek, na których podstawie seriale powstały. Pacyfik to faktycznie zmarnowany potencjał, bo zamiast kręcić dalej w swoim stylu ekipa postanowiła wiernie trzymać się faktów i publikacji Sledge'a i tego drugiego. W "Kompanii Braci" mamy od początku do końca ten sam znany skład to po pierwsze, a dochodzi jeszcze do tego czasami inna interpretacja wydarzeń, jednak jak najbardziej uzasadniona, efektywna i efektowna. I tak z "KB" robi się bardzo dobry spójny serial o tematyce wojennej, zaś "Pacyfik" to zaledwie przedstawienie wątków z paru książek i kilku ważnych bitew w konwencji "KB". Cytuj
Ore 188 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 IX odcinek pozamiatał huh. Szkoda, że to dopiero 2 naprawdę dobry epizod w tym serialu. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 Szkoda, że nie ma już leckiego. Nie trawie tego pipowatego sledge'a. Do tego ten typ co wygląda jak jakiś skopcony metros. Początkowo wierzyłem w ten serial ale jestem jednak minimalnie zawiedziony. IX ep jak najbardziej na plus, zdecydowanie najwiecej scen zapadających w pamięć, świetna sceneria nocnej bitwy jednak wkurzali mnie kolejne noł-nejmy które sie pojawiły i po części już poumierały. Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 17 maja 2010 Opublikowano 17 maja 2010 Co jest z napisami do ostatniego epa? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi