Labik 10 Opublikowano 17 maja 2010 Opublikowano 17 maja 2010 wicked, a polskie? napiprojekt sie opier.dala Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 17 maja 2010 Opublikowano 17 maja 2010 jak znasz sophisticated słowo 'wicked' to na hói ci pl napisy? Cytuj
Labik 10 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 prawde mowiac nie wiem o co ci chodzi qb3k. napisy juz w bazie napiprojekt, teraz sie przyznac, kto plakal na ostatnim epie? ;p Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 ja się wzruszyłem ale nie płakałem seria fajna. do Kompani Braci jej jednak brakuje ale tematyka i całokształt jak dla mnie wzorowy. mniej akcji, więcej przeżyć, narracja wojny ze strony człowieka a nie żołnierza. II WŚ mimo że ciekawa już nieco oklepana. przydało by się coś współcześniejszego, jakiś następca Generation Kill. może i na ten temat Spielberg coś wyczaruje. Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 nastaw się dość podobnie. KB też ma sporo człowieczeństwa itd ale w porównaniu z Pacyfikiem jest jednak więcej nawalania i walki. ale to tylko moja opinia. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 maja 2010 Opublikowano 18 maja 2010 KB jest zaje.biste, a człowieczeństwa wystarczy w 9 odcinku, który jest ZA-JE-BIS-TY. 9 ep KB to arcydzieło "sztuki" serialowej- montaż, tematyka i scenariusz 11/10. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 (edytowane) Kompania braci 9+/10 Pacyfik 7-/10 Edytowane 19 maja 2010 przez gekon Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 19 maja 2010 Opublikowano 19 maja 2010 (edytowane) Łał 9ty ep najlepszy. Watek Sledża faktycznie zrobił się fajniejszy dzięki temu odcinkowi, a Cygan jak zwykle niszczy Grigori: w KB nie ma tylu nołnejmów co w Pacyfiku, tam jest pokazana prawdziwa kompania braci, gdzie wszyscy najważniejsi bohaterowie mają swoje epy - ryży sierżant, medyk, Bull, taki siwy kapitan, ktorego imienia nie potrafię sobie przypomniec. W Pacificu jest z pewnością większa sieka i o ile dobrze pamiętam, język nie jest taki ugrzeczniony jak w KB i sceny "okopowe" chyba też są lepsze. Aż sobie odswieżę KB. e: zaczałem oglądac KB od nowa i po 3ech odcinkach stwierdzam, że przebija niemal pod każdym względem Pacyfik. napisalem wczesniej, ze jest mniejsza sieka w BoB, ale tak naprawde 50% drugiego i trzeciego epa to walka i to przedstawiona w w wiele lepszy sposob niz w Pacyfiku. Edytowane 21 maja 2010 przez Mordechay Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi