Opublikowano 18 maja 201014 l prawde mowiac nie wiem o co ci chodzi qb3k. napisy juz w bazie napiprojekt, teraz sie przyznac, kto plakal na ostatnim epie? ;p
Opublikowano 18 maja 201014 l ja się wzruszyłem ale nie płakałem seria fajna. do Kompani Braci jej jednak brakuje ale tematyka i całokształt jak dla mnie wzorowy. mniej akcji, więcej przeżyć, narracja wojny ze strony człowieka a nie żołnierza. II WŚ mimo że ciekawa już nieco oklepana. przydało by się coś współcześniejszego, jakiś następca Generation Kill. może i na ten temat Spielberg coś wyczaruje.
Opublikowano 18 maja 201014 l nastaw się dość podobnie. KB też ma sporo człowieczeństwa itd ale w porównaniu z Pacyfikiem jest jednak więcej nawalania i walki. ale to tylko moja opinia.
Opublikowano 18 maja 201014 l KB jest zaje.biste, a człowieczeństwa wystarczy w 9 odcinku, który jest ZA-JE-BIS-TY. 9 ep KB to arcydzieło "sztuki" serialowej- montaż, tematyka i scenariusz 11/10.
Opublikowano 19 maja 201014 l Kompania braci 9+/10 Pacyfik 7-/10 Edytowane 19 maja 201014 l przez gekon
Opublikowano 19 maja 201014 l Łał 9ty ep najlepszy. Watek Sledża faktycznie zrobił się fajniejszy dzięki temu odcinkowi, a Cygan jak zwykle niszczy Grigori: w KB nie ma tylu nołnejmów co w Pacyfiku, tam jest pokazana prawdziwa kompania braci, gdzie wszyscy najważniejsi bohaterowie mają swoje epy - ryży sierżant, medyk, Bull, taki siwy kapitan, ktorego imienia nie potrafię sobie przypomniec. W Pacificu jest z pewnością większa sieka i o ile dobrze pamiętam, język nie jest taki ugrzeczniony jak w KB i sceny "okopowe" chyba też są lepsze. Aż sobie odswieżę KB. e: zaczałem oglądac KB od nowa i po 3ech odcinkach stwierdzam, że przebija niemal pod każdym względem Pacyfik. napisalem wczesniej, ze jest mniejsza sieka w BoB, ale tak naprawde 50% drugiego i trzeciego epa to walka i to przedstawiona w w wiele lepszy sposob niz w Pacyfiku. Edytowane 21 maja 201014 l przez Mordechay