Wiolku 1 592 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 To ten wynalazek, jak znam siebie, wejdzie mi dobrze i poczuję ten legendarny chill, bo ja z tych krótkodystansowców jeśli chodzi o THC. Sztunia miesiąc leży xd Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 Co wy tutaj wrzucacie xD CBD występuje na przykład w postaci olejku lub suszu i generalnie ludzie z tego korzystają w celach zdrowotnych ale główną różnicą jest to, że nie działa psychoaktywnie bo nie ma tam thc. I w Polsce normalnie można to kupić w każdym większym sklepie z akcesorami do palenia. Cytat CBD jest jednym z ponad 100 kanabinoidów, czyli naturalnych związków występujących w Cannabis sativa – roślinie marihuany. Obok THC, jest to główny czynny związek występujący w konopiach indyjskich. Oba z nich są najlepiej poznanymi i zbadanymi substancjami, jakie zawiera ta roślina. W przeciwieństwie do THC, CBD nie jest substancją psychoaktywną. Oznacza to, że podczas używania CBD nie mogą wystąpić wszystkie negatywne skutki, jakie są związane z THC (np. lęki, paranoje, problemy z pamięcią). Według bardzo wielu badań, CBD przynosi znaczące korzyści w różnych schorzeniach, a wielu z nich nie można leczyć farmakologicznie. Naturalnym jest, że CBD normalizuje zawartość THC w marihuanie w normalnych dawkach. Jednak duże ilości CBD mogą zwiększać działanie THC. Mechanizmem, który za to odpowiada, jest naśladowanie serotoniny przez CBD (podając ją w wysokich dawkach), co wydaje się zwiększać działanie psychoaktywne CBD. Dlatego też, w medycznej marihuanie, ściśle określa się zawartość i proporcje CBD oraz THC, dostosowując je do konkretnego schorzenia. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 No ty kobik jak nie zobaczysz teczowych jednorozcow chodzacych po suficie to znaczy ze towar slaby. Cytuj
Paolo de Vesir 9 120 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 Brać twarde mając więcej niż 25 lat? Bądźmy poważni. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 Poważni Na forumku o grach I to jeszcze na tym forumku 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 (pipi) już, przestawiam się na wyjeździe w tryb alkoholowy w takim razie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 lipca 2019 Opublikowano 26 lipca 2019 Polecam Bożkova samego, bądź z Kofolą, napój bogów. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 Co jeszcze polecacie, a czego nie w Pradze? Jutro wyjazd Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 (edytowane) Hradczany, gorke z tramwajem, okolice rzeki, kluby ze striptizem. Rynek taki se. Edytowane 30 lipca 2019 przez Mejm Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 Byle nie cmentarz, cena biletu z dopy i atrakcyjnosc zadna. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 No i wiadomo, że most Karola, ale tłumy takie wkur,wę, że nie wiem czy to bedzie przyjemne Cytuj
Igor67 139 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 1 minutę temu, Mejm napisał: Byle nie cmentarz, cena biletu z dopy i atrakcyjnosc zadna. A i kolejki nie zachęcają do czekania tam. Godzinę temu, Mejm napisał: gorke z tramwajem fajnie tam wjechać wieczorem, całkiem ładny widok A jakbyś chciał iść na obiad albo wypić dobre piwo i pyszne chipsy to https://www.kozlovna-apropos.cz/, blisko rynku, ceny całkiem znośne. 1 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 Ja proponuje wejsc. Ten wagonik to lekki sztryms. No i trzeba swoje odstac. W polowie jest kawiarnia ale uwaga, jak idziesz w wiecej osob to KAZDA musi zamowic bo inaczej nie pozwola wam siedziec xD Cytuj
Igor67 139 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 Godzinę temu, Mejm napisał: Ja proponuje wejsc. Ten wagonik to lekki sztryms. No i trzeba swoje odstac. W polowie jest kawiarnia ale uwaga, jak idziesz w wiecej osob to KAZDA musi zamowic bo inaczej nie pozwola wam siedziec xD Sam też nie wjeżdzałem tą kolejką tylko tramwajem jechałem i wysiadałem koło jakiegoś stadionu. Jak zjeżdżałem około 21 to nie było kolejek, a wsiadałem właśnie przy tej kawiarni. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 Od siebie polecam azjatki, jest ich tam zatrzęsienie, są bardzo miłe i chętne na wyrwanie. Ruchanie też niczego sobie. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 9 minut temu, Absolem napisał: Od siebie polecam azjatki, jest ich tam zatrzęsienie, są bardzo miłe i chętne na wyrwanie. Ruchanie też niczego sobie. Jadę z Żoną xd Dzięki forumowi bracia : * Będę miał 3 pełne dni na zwiedzanie, ale nic sobie nie narzucamy. Najważniejszy jest chill. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 No i wszyscy polecają wypad do U fleku, najstarszy browar w Pradze, piwo mają dobre ale nie wspominam zbytnio dobrze tam pobytu bo w momencie kiedy chciałem płacić i nie zostawiłem napiwku ( ) kelner skomentował coś na zasadzie AAA POLACY no i chuy im w dupe https://ufleku.cz/ Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 30 lipca 2019 Opublikowano 30 lipca 2019 15 minut temu, Absolem napisał: Od siebie polecam azjatki, jest ich tam zatrzęsienie, są bardzo miłe i chętne na wyrwanie. Ruchanie też niczego sobie. Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Na taki jednodniowy wypad do Czech, gdzieś blisko polskiej granicy to warto zaopatrzyć się się w korony, czy karta VISA wystarczy? Widzę, że u mnie w banku prowizja 7%, więc pewnie wyjdzie podobnie, co wymiana waluty w kantorze. Druga sprawa, jest coś wartego zobaczenia blisko polskiej granicy, albo coś ciekawego do kupienia z produktów, których nie ma u nas? Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 (edytowane) Ostrawa, zoo i miasto. Co do karty, to załóż sobie darmowego revoluta albo coś w tym stylu, nie musisz nawet czekać na fizyczna kartę, tylko dodajesz do Apple Pay lub androidowego odpowiednika i płacisz. Edytowane 6 lipca 2022 przez Smiti 1 Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Revoluta mogę też polecić do zagranicznych wypadów. W Niemczech nie miałem żadnego problemu z płatnościami kartą (bez żadnych prowizji) czy wyciąganiem ojro z bankomatu (w darmowym tierze wyciągać można do 800 zł miesięcznie). Przewalutowanie też jest dość korzystne, jeśli nie przygotowaliśmy sobie euro wcześniej. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi