Fredder 4 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Temat traktujący o twórczości radosnej hardkorowej ekipy z Pyrlandii która na koncie ma takie kasety/krążki jak: ANTY - DEMO Brat Juzef Rap i gwałt Psychedryna'97 92 - 97 Ninja Commando 5 Zarzyna Odyseja 2001 Hip Hop, Giwery I Bulterriery Podróże Na Liściu I Chmurze 33% G.R.A.T.I.S. Powrót Dżedaj Dancing U Zenka Jestem ciekaw jak podpasował wam najnowszy krążek który wydali z końcem sierpnia... jak dla mnie wixa w chu? z tym że niektóre zwrotki odstają lekko z poziomem ale ogólnie jest gicior... jak dla mnie top5 to: Oni są Ja to wiem Dosadness Ważny Bank Kredytowy Kto tu mieszka btw. na kawałku betonowy puchacz zawiesza mi się empetrója lol pozdro dla tych co kupili krążek! Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Ten topik to tak na serio ? Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 Diss na Liroya klasyk. Cytuj
okens 541 Opublikowano 18 września 2009 Opublikowano 18 września 2009 " Nagly Atak Spawacza sie (pipi) nie podoba, bo ciagle klniemy ale to jest nasza mowa..." Durna( patrzac z perspektywy czasu) do bolu grupa rapowa, w tej chwili dostepna juz chyba tylko na targowych straganach, sluchana jedynie przez niedorozwinietych, mlodocianych recydywistow plus kilku oldschoolowcow ktorzy swoja przygode z rapem zaczynali gdzies tam za czasow pierwszego albumu Liroya. Jednak gdyby cofnac sie te kilkanascie lat wstecz, mysle, ze powyzszy cytat przez dlugi czas wisial na ustach malolatow z podstawowoki palacych fajki na prezrwach i wybijajacych szyby woznemu... 2 Cytuj
Fredder 4 Opublikowano 22 września 2009 Autor Opublikowano 22 września 2009 (edytowane) @Farmeros : A czemu nie na poważnie? ostatnio w fono barze(WWA) był koncercik promujący płytę i luta była ostra na ponad 100 osób tak więc trochę osób się jeszcze interesuje ich twórczością @alienator: no proste Teksty mają niektóre absurdalne a niektóre typowo z dupy ale znajdzie się kilka perełek których feeling i styl łyka jakiegoś onara czy innego huśtającego się ćwoka na szybko niczym młody pelikan pytanie: Czemu sowa nie ma oka :> Edytowane 22 września 2009 przez Fredder Cytuj
Bzduras 12 763 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 A żyrafy to są chu.je. Pamiętam, że za młodziaka chowało się przed rodzicami taśmy Spawaczów. Teraz w sumie szału na tą kapelę nie mam, ale jednak za kilka kawałków (List Otwarty, Aleja Nr 6 Grób Nr 4, Antyliroy) mam do nich szacun. No i Pedał Roman rządzi. 1 Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 @Farmeros : A czemu nie na poważnie? ostatnio w fono barze(WWA) był koncercik promujący płytę i luta była ostra na ponad 100 osób tak więc trochę osób się jeszcze interesuje ich twórczością 4/5 pewnie byly dla beki, reszta z sentymentu. Nie wiem jak mozna tego sluchac, nie wiem jak mozna bylo tego sluchac. Banda grafomanow, chyba najwieksza jaka znam. Cytuj
FLooK 1 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 pytanie: Czemu sowa nie ma oka :> Bo dorwały ją rysie W kawałkach typu Jedenasty, Dossadnes, czy Drugroboten nie dostrzegam "beki". Czwarty to już w ogóle masakra, zalew przenośni i porównań. Dla mnie to klasa sama w sobie, ten klimat poprostu trza lubić i tyle. Wiadomo, że większość postrzega Spawacza przez pryzmat kawałków z dupy typu Pedał Roman, Pająk Leon itp, ale oni naprawdę odwalają kawał dobrej roboty. Cytuj
kotlet_schabowy 2 731 Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 Lubię ich, podoba mi się właśnie to, jak potrafią lawirować między beką, zgrywem i obrzydlistwem, a powagą. Może nie ma rewelacji w temacie składania rymów, ale bity zazwyczaj mają dobre. Jak ktoś ma ochotę to niech sprawdzić Trójkąt Bermudzki Skład, w którym między innymi Fazi nawija. Chyba dwie płyty mają. 1 Cytuj
Fredder 4 Opublikowano 23 września 2009 Autor Opublikowano 23 września 2009 Trójkąt Bermudzki Skład aka TBS to są solówki Faziego + goście wydał ich 3 z tego co kojarzę i były równie psychodeliczne jak eNAeSy ... przykładem mogą być kawałki Taamuj Hałas Ciała, Lepiej Spróbuj Diabła czy Pewnie Coś Pamiętasz których pierwsze litery układają się w THC LSD i PCP ... niezła akcja a tu poniżej link gdzie można zobaczyć urywki z koncertu, grali głównie kawałki z nowej płyty ale znalazły się też takiee utwory jak aleja grob nr 6 uve kolarz i inne http://www.youtube.com/results?search_query=spawacza+fonobar&search_type=&aq=f wbiłem się na scenę i kręciłem gibony na piecyku od gitary Zochy... a po koncercie after party w hotelu w piasecznie... grubbo było Cytuj
MajinBroda 0 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 pytanie: Czemu sowa nie ma oka :> Bo dorwały ją rysie W kawałkach typu Jedenasty, Dossadnes, czy Drugroboten nie dostrzegam "beki". Czwarty to już w ogóle masakra, zalew przenośni i porównań. Dla mnie to klasa sama w sobie, ten klimat poprostu trza lubić i tyle. Wiadomo, że większość postrzega Spawacza przez pryzmat kawałków z dupy typu Pedał Roman, Pająk Leon itp, ale oni naprawdę odwalają kawał dobrej roboty. O tak... "Czwarty" do dzisiaj zapuszczam Zarzyna, ogólnie solidna plyta. Cytuj
Fredder 4 Opublikowano 25 września 2009 Autor Opublikowano 25 września 2009 Jak coś to teraz będą grać koncert w gnieźnie 10 października Cytuj
FLooK 1 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 (edytowane) 16 października. 16.10.2009 - Spawacz w Gnieźnie Z dnia: 2009-09-17 21:45:03. Dodał: eter Po premierowym koncercie w Warszawie (FonoBar) 10.09.2009, kolej na kolejną rozpierduchę. Tym razem zapraszamy szesnastego paździenika do Gniezna / Wlkp, do klubu Lokomotywa. Gwarantowany maksymalny roz(pipi)ej! Szczegóły imprezy: Data: 16.10.2009r Miejsce: Pub Lokomotywa ul.Dworcowa 13, Gniezno Support: krzyk ulicy, stare zwoje. Start: 20:00 Cena biletów: 15 pln ( wyłącznie osoby pełnoletnie) http://n-a-s.pl/index.php Edytowane 26 września 2009 przez FLooK Cytuj
esencja 3 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 no nie wiem, jak zaczynałam słuchać rapów to się nawet trochę jarałam, ale jakoś na maxa mi nie podeszło. Mam kilka kawałków które mogę słuchać, lecz też nie za często [: Cytuj
Fredder 4 Opublikowano 28 września 2009 Autor Opublikowano 28 września 2009 stetsuj sobie dosadness, boli ciebie, kolekcjoner oraz Oni są z nowej płytki - rozkminkowe i nie za hardkorowe więc powinno ci podpasować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi