sprite 1 787 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 Kurde ograłem demko i mam mieszane uczucia. Design świata, cutscenki, rozmach, skrypty i efektowne ujęcia kamery po prostu wymiatają. Do tego dochodzą jeszcze animacje bohaterów i świetnie dobrany voice-acting A z drugiej strony po prostu samograj. Ja nie mogę dawno nie widziałem tak łatwej gry. Wystarczy, że naciśniemy przycisk a bohater już sam skacze. Do tego jeszcze dali podświetlenie obiektów, żebyśmy się przypadkiem nie zgubili i nie szukali w nieskończoność drogi gdzie trzeba iść To samo tyczy się systemy walki. Tak jak pisał Słupczasty mamy dwa ataki, unik i blok tarczą. Do tego walki z wrogami są strasznie łatwe. Nawet nie musimy się blokować, wystarczy że od razu zrobimy rusha na robota i po ptakach. Chociaż co do walk to mam nadzieję, że dalej będzie o wiele trudniej. Do jednego jestem pewny. Od razu po rozpoczęciu gry włączam hard, bo gra na niższych poziomach mija się z celem. Szkoda, tylko że nie zrobili takiego czegoś, że jak już włączymy najtrudniejszy poziom trudności to automatycznie wyłączają się wszelkie wspomagacze. To znacząco podniosłoby rajcowność z rozgrywki Ja tak samo się na tej gierce trochę zawiodłem i co raz bliżej jestem ze zrezygnowania z pre-ordera Jeszcze do tego ta gra ma być śmiesznie krótka co daje mi już kolejny z którego nie mogę się cieszyć. Chyba zrobię podobnie jak wielu z Was i poczekam z miesiąc, aż gierka stanieje i dopiero wtedy zanurzę się w ten czarujący świat . PS. Teraz niech już tylko nowa Castlevania pokaże klasę, bo kolejnego zawodu nie przeboleję Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 (edytowane) I tak kupię w dzień premiery:) po demku uważam że jest to jeden z ciekawiej zapowiadających się tytułów w tym roku... Zawód... ludzie czyś wyście oszaleli?? Gra ma mega klimat i tyle.... co z tego że samograj.... Na pewno miło się odpocznie od katowanego demons soula:). Narzekacie a czy uncharted 2 na hardzie był taki trudny?? (nie liczę crushing bo to dla zwyroli:P) Edytowane 16 września 2010 przez xzdunx Cytuj
oskar_PL 34 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 Co dziwne dziś grałem w demko 2 razy i 2 razy się zwiesiło .Dziwne bo inne gry ,dema chodzą normalnie.Czekam na demo na xboxa zobaczymy jak tam gra hula . Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 (edytowane) I tak kupię w dzień premiery:) po demku uważam że jest to jeden z ciekawiej zapowiadających się tytułów w tym roku... Zawód... ludzie czyś wyście oszaleli?? Gra ma mega klimat i tyle.... co z tego że samograj.... Na pewno miło się odpocznie od katowanego demons soula:). Narzekacie a czy uncharted 2 na hardzie był taki trudny?? (nie liczę crushing bo to dla zwyroli:P) Crushing w U2 był dla zwyroli (bez obrazy Zwyrol ;p) hahahahahahaha Xzdun co Ty gadasz ;]. Crushing w U2 to poziom "graj jedną ręką z zamkniętymi oczami" ;p. Zresztą tu nie chodzi o poziom trudności, czytać ze zrozumieniem panie Zdunek ;p. Edytowane 16 września 2010 przez SłupekPL Cytuj
Gość Orson Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 krótko: genialny klimat lecz ubogi gameplay. Warto pograc ale nie za 200 zł Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 (edytowane) krótko: genialny klimat lecz ubogi gameplay. Warto pograc ale nie za 200 zł Podpisuję się pod tym obiema rękami. Nic dodać, nic ująć. Edytowane 16 września 2010 przez MBeniek Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 fajne demko, design ok, sterowanie ok, kamera mnie w(pipi)iła... sam nie wiem dlaczego, chyba przez to, ze bezczelnie pokazuje mi "idź tam i nie rozgladaj sie". do pogrania ale szału nie ma. wytłumaczy mi ktos dlaczego tego kolesia nie zwiało z tego latajacego czegos? jak ktos mi to sensownie wytlumaczy to dostanie 3 plusy. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 (edytowane) bo to gra i bywaja tu umownosci. Trzy plusy Coati prosze :-) Edytowane 16 września 2010 przez CoATI jeden dostałes... bo mi sie limit skonczyl 1 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 16 września 2010 Opublikowano 16 września 2010 wytłumaczy mi ktos dlaczego tego kolesia nie zwiało z tego latajacego czegos? jak ktos mi to sensownie wytlumaczy to dostanie 3 plusy. Nie wiem czy dostanę, ale przestawię swoje przemyślenia. Twórcy tego nie przewidzieli. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 Piękne widoki, bardzo dobrze animowane postacie w przerywnikach, łatwiutkie walki, chaotyczna kamera, walące po oczach rury do skakania, grubo przesadzone porównania do Uncharted 2. Jestem na nie, może jak nie będę miał w co grać, a gra będzie grubo poniżej 100 zł to się skuszę. Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 (edytowane) mogli tego demka nie wypuszczac. nie wiem czym tak jarala sie ekipa z PE widzac te gre na pokazach ale albo oni widzieli jakas mega zaawansowana wersje albo te demko by wazyc mniej zostalo wygolone z tekstur. ja tam w sumie nie widzialem tekstur tylko placki na scianie. paskudna ta gra- wszystko wyglada jakby mialo sie zwiesic, kolory sie zlewaja (nasrane wszystkiego, że o ja), animacje sa na jakis dopalaczach i wygladaja mega nienaturalnie- ogolnie kupa i przereklamowane toto. Demko fifki lepsze Edytowane 17 września 2010 przez Kalinho_PL Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 (edytowane) No właśnie... Dla ciebie demko kolejnej fifki lepsze... Nie każdemu klimat może przypaść do gustu ale nie porównuj enslaved demka do fifki bo to się mija z celem:P Większość z was "miesza ten tytuł z błotem", czy tylko ja jestem do niej w 100% przekonany?? Wiadomo nie będzie to hit jak uncharted2, killzone itp, i co z tego. Przypomina mi to najazdy swego czasu na brutal legend który dla mnie okazał się czarnym koniem 2009 roku... A nie zwiało go z tego latającego czegoś gdyż: - jest to gra w stylu baśniowym... - główny bohater jest za(pipi)iście silnym skurczybykiem z butami na przylepce od dołu - lub "bo tak" o czymś ta gra musi być. Bayonetta potrafi strzelać z butów, Kratos wyrywać głowy gołymi rękoma itp, itd to dlaczego monkey miał spaść Edytowane 17 września 2010 przez xzdunx Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 No właśnie... Dla ciebie demko kolejnej fifki lepsze... Nie każdemu klimat może przypaść do gustu ale nie porównuj enslaved demka do fifki bo to się mija z celem:P Większość z was "miesza ten tytuł z błotem", czy tylko ja jestem do niej w 100% przekonany?? Wiadomo nie będzie to hit jak uncharted2, killzone itp, i co z tego. Przypomina mi to najazdy swego czasu na brutal legend który dla mnie okazał się czarnym koniem 2009 roku... A nie zwiało go z tego latającego czegoś gdyż: - jest to gra w stylu baśniowym... - główny bohater jest za(pipi)iście silnym skurczybykiem z butami na przylepce od dołu - lub "bo tak" o czymś ta gra musi być. Bayonetta potrafi strzelać z butów, Kratos wyrywać głowy gołymi rękoma itp, itd to dlaczego monkey miał spaść Mi się też podobało, jestem przekonany do niej na 80 % w sam raz na pożyczenie i przejście 200 zł bym nie dał, ale gra dla mnie jak najbardziej na tak. Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 Demo mnie zmasakrowało pozytywnie, Uncharted 2 się chowa przy tym. Graficznie jest bardzo dobrze, animacja zrywa kask, fabularnie zapowiada się ciekawie. Krótko mówiąc must have Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 (edytowane) Gdzies tam mówiono że w dniu premiery tytuł ten bedzie kosztował około 179 . Chyba że podejdziemy do Empiku, wtedy musimy się przygotować na 249:P Komandos: od przejścia dema mam status na pss : Enslaved=Must Have , więc dobrze prawisz Edytowane 17 września 2010 przez xzdunx Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 W jakim sensie Uncharted 2 chowa się? Rozwiń Komandos ;] Cytuj
Assphalt 17 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 W jakim sensie Uncharted 2 chowa się? Rozwiń Komandos ;] No właśnie, też jestem ciekawy. Cytuj
Komandos 21 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 (edytowane) W jakim sensie Uncharted 2 chowa się? Rozwiń Komandos ;] Hmm może to wynika głównie z moich preferencji. W Uncharted 2 było za dużo walki w stosunku do elementów platformowych. Tutaj wygląda na to, że będzie to bardziej zrównoważone. Po trailerech widać też, że różnorodność przeciwników będzie większa. No i nawalanie z kijka znacznie bardziej mi odpowiada niż bezmyślne prucie z guna Edytowane 17 września 2010 przez Komandos Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 Mi osobiście uncharted2 bardziej podchodzi(wiadomo klasa sama w sobie). Natomiast klimatem: w enslaved faktycznie można się zakochać 1 Cytuj
da$io 110 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 bezmyślne prucie z guna = bezmyślne walenie pałką Komandos czy mógłbyś pożyczyć mi swojej magicznej PS3, bo na mojej animacja nie zrywa kasku, zarywa jedynie? ^_^ Cytuj
xzdunx 7 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 Da$io: mi też nie chrupała... Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 Ogralem demo i napisze krotko: gre kupuje w dniu premiery Troche szkoda ze elementy platformowe sa az tak widoczne. Brak normalnego skoku mi nie przeszkadza, w HS go nie bylo a gierka jest swietna. Enslaved tez bardzo mi sie spodobal, system walki podobny do tego w godzie wiec jestem o niego spokojny. Trailer na koncu uswiadomil mnie ze nie bede sie nudzil. ps Mieliscie dzwiek 5.1 w demie ? Cytuj
Gość Orson Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 (edytowane) O czym wy mówicie...połowę gameplayu bedą stanowiły elementy platformowe a tu są...automatyczne. Czy da się wogóle spaść z jakiejś pólki, źle wymierzyc skok? Eh, własnie a druga połowa - walki. Nie wiem, demo zaprezentowało w tym aspekcie prostote straszną. Klimat urywa łeb (fajna stylistyka, cywilizacja upadła ale nie po ciosach nuklearnych wybuchów a...załatwiła ją natura), kapitalne FMV... Grafika niezła wbrew temu co ktoś tam prawi up -HS jest SLASHEREM, tu akurt to bardzo przeszkadza Edytowane 17 września 2010 przez Orson Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 Nie właśnie całkiem zapomniałem o tym. Demo jest w zwykłym stereo wtf. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 18 września 2010 Opublikowano 18 września 2010 Kolejne dzienniki developera: http://gameinformer.com/b/news/archive/2010/09/17/enslaved-developer-blog-3.aspx Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi