Skocz do zawartości

Enslaved

Jakim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taa zgadza się skoki są automatyczne, ale w Uncharted jest podobnie. Tam spadamy tylko wtedy gdy skoczymy w złą stronę, jak mamy skoczyć w lewo to nie ma bata żeby skoczyć źle (chyba że skoczymy w prawo/do góry/na dół). Skoków też nie trzeba specjalnie odmierzać, można skakać i pól metra przed skarpą (ba można skoczyć jak już nawet nie ma się z czego wybić).

Jedyne co może denerwować to wyszczególnienie elementów do skakania (może w fullu będzie się dało to wyłączyć). System walki będzie ulepszany w miare postępu w grze, tak samo jak w Przygodach Kratosa czy Nariko więc nie ma się o co martwić. Trailer na końcu dema pokazuje dużo fajnych miejscówek i zapowiadają się naprawdę ciekawe walki oraz eksploracja świata.

Epic Journey

Opublikowano

gdyby U2 stało skokami to byłaby bieda. Ale tam sie strzela- i to za(pipi)isciem sie strzela. Skoki sa dodatkiem, służa by wchłonąć klimat

Opublikowano

gdyby U2 stało skokami to byłaby bieda. Ale tam sie strzela- i to za(pipi)isciem sie strzela. Skoki sa dodatkiem, służa by wchłonąć klimat

Akurat strzelanie wiele od Gearsów się nie różni.

Opublikowano

Ja na pewno kupię Enslaved, wrażenia wizualne mnie przede wszystkim przekonują. Mam jednak nadzieję, że opcję "samograj" będzie można wyłączyć na wyższych poziomach trudności, bo w przeciwnym wypadku gra szybko się znudzi :/

Opublikowano

Po ograniu dema, wrażenia jak najbardziej pozytywne. Jedyne, co można zarzucić ekipie Ninja Theory to momentami kiepski framerate, szczególnie rzucający się w oczy w cut scenkach. Mam nadzieję, że twórcy zdołają się z tym jeszcze uporać. 

Opublikowano

Nie wiem czemu grajac w demu przy jednej scence mi sie gra zawiesiła. Ogólna ocena gry, może być chodz PoP mi sie bardziej podobał - kwestia klimatu. Gdyby nie jesienny wysyp gier tzn PSM (wydatek 600zł :/ PSM-starter+move+navi+sport champion+MAG - za miesiąc obsługa mova) i pre order na NFS:HP może bym się i skusił. Zima zapowiada się interesująco. Gdyby gra ukazała się w czerwcu byłby to dla mnie tytuł o którym moge pomyśleć, jednakże teraz w obliczu tylu ciekawych "wysypów" gier, może za rok.

Opublikowano (edytowane)

ograłem demo panowie i wiecie co?? takiego szajsu to dawno nie widzialem. Bajkowa grafika z niedopracowanymi reksturami, beznadziejne walki(3 ciosy - WTF?), animacja postaci tez na okropnym poziomie - wielkie GÓWNO!! Mam gdzies tego Enslaved ale boje się że prawdopodobnie te punkowe ćpuny z NT spieprzą nowego DmC - a tego to nie wybacze!!

Edytowane przez QTF
  • Minusik 1
Opublikowano

I kolejny gameplay. Pięknie to wygląda.

http://www.gametrail...enslaved/702091

CUDO !!! :)

Dla mnie prawdziwy killer! może dla niszy ale gra zapowiada się genialnie.

Lokację są śliczne i oryginalne, rewelacyjna grafika i animacja postaci, Jeśli chodzi o voice acting moim zdaniem jest świetny i bardzo pasuje do postaci. :thumbsup:

Walka wygląda kozacko jest bardzo dynamiczna, ogólnie gra zapowiada bardzo różnorodną rozgrywkę.

Enslaved na pewno będzie bardzo intensywny przez całą grę, jedynie martwię się o czasu na skończenie gry o by był dłuższy niż 7h!

tak tak wygląda pięknie, ale co z tego jak gameplay wygląda na: kwadrat, kwadrat, kwadrat i blok.

kwadrat kwadrat kwadrat i blok.

jak będzie więcej przeciwników to kwadraty pewnie poprzecinamy trójkątami i ciupeńkę większą ilością biegania. łuhaaaaaaaaa. przynajmniej pokazany w tym filmiku fragment gry wymagał użyciu jednego przycisku plus dwóch gałek

pamiętam jak się zdziwiliście kiedy w lipcu oglądają filmiki zrobiłem c-c-c-c-c-combo breaker zachwytów i powiedziałem, że wygląda lipnie... Poczekam aż się dziś demko ściągnie i obadam, bo narazie to takie suche gadanie z mojej strony

Opublikowano

Ładnie wygląda, ciekawy klimat, ale gameplay eh...

nigdy więcej nie kupię gry która w 50% lub więcej składa się z elementów platformowych,

w których nie da się zginąć i można je robić z zamkniętymi oczami...

U2 też wywaliłem na 2 dzień po zakupie właśnie za to <_<

Opublikowano

już preorder złożony:) , po extremie recenzji jeszcze bardziej mi się spodobał (koso też coś próbował z heavy rain, a mnie tytuł od quantic/ów najbardziej oczarował w tym roku), po demie jest kupiony a po prostu zacznę grę na hardzie:).

Opublikowano

już preorder złożony:) , po extremie recenzji jeszcze bardziej mi się spodobał (koso też coś próbował z heavy rain, a mnie tytuł od quantic/ów najbardziej oczarował w tym roku), po demie jest kupiony a po prostu zacznę grę na hardzie:).

Ja też łykam od razu, z tą róznicą że bez preordera. Gra spodobała mi się od pierwszego trailera, więc nie ma się nad czym zastanawiać.

Opublikowano

Ja właśnie mam dylemat, bo na pewno biorę Move i nie wiem właśnie jak z Enslaved, bo chyba tydzień później wychodzi Castlevania.

Chyba jednak poczekam na pierwsze opinie grających, a sam na początek wezmę grę Konami.