Opublikowano 10 maja 201113 l Przedpremierowa wysyłka edycji limitowanej wydaje mi się z lekka nietrafiona - 12.05 wypada w czwartek, przesyłka idzie kurierem więc teoretycznie powinna dojść w piątek. Teoretycznie. Jak kurier złapie gumę to będę musiał czekać do 16.05 (chyba, że firma, którą gram wysyła paczki pracuje również i w sobotę) czyli dnia kiedy w grę zagrają ci co zamiast 230pln wydali na grę 99pln.
Opublikowano 10 maja 201113 l - grę z Edycji Kolekcjonerskiej będzie można aktywować od godziny 00:01 w dniu 16.05.2011. - grę z Edycji Premium (standardowej) będzie można aktywować od godziny 00:01 w dniu 17.05.2011. Więc jak dostaniesz 16.05 to i tak jesteś kilka godzin do przodu. Zresztą IMHO co to za różnica, ten jeden dzień? Nic się nie zyskuje
Opublikowano 12 maja 201113 l Ja juz teoretycznie mam swoja kolekcjonerke,dostalem smsa ze czeka na mnie do odbioru osobistego w wawie wiec pewnie jutro podjade.
Opublikowano 12 maja 201113 l Po 10 przyszla do mnie paczka kurierska z kolekcjonerka Wiedzmina i jest kapitalna. Swietne wykonanie, naprawde rewelacja. Szkoda tylko, ze uruchomic gre bede mogl minute po polnocy w poniedzialek. Musi poczekac...
Opublikowano 12 maja 201113 l Chyba najbardziej dopasiona kolekcjonerka za tak małe pieniądze. Owszem, mogę się przyczepić do tego, że popiersie jest zrobione z gipsu (zabawa na weekend - papier ścierny i jakiś olej do impregnowania gipsu) i jest całe w odbarwieniach ale wydanie nadrabia resztą - 200stronicowy artbook w A4 (in your face MK Ltd. gdzie podczas review ludzie cieszyli się, że dostali artbook z prawdziwego zdarzenia; w porównaniu z tym z W2 tamten wygląda jak pamphlet), dobrze wykonane kostki do gry (nie to co w Fable III) i masa jakichś zbędnych popierdółek. Stosunek cena/jakość - doskonały. Jedynym minusem jest wyściółka - te włoski przyklejają się do wszystkiego. Artbook po wyjęciu musiał zaliczyć mokrą ścierę, bo był cały w tych drobinkach. Żałuję tylko, że spóźniłem się jeden dzień z zamówieniem przez co nie dostałem numeru typowo kolekcjonerskiego (tj. 1-999) btw gram.pl pojechało po bandzie - jak przyszła paczka to się wystraszyłem jej rozmiarów. Początkowo myślałem, że to popiersie jest w skali 1:1
Opublikowano 12 maja 201113 l Tak, ten karton w UPS jest strasznie mylący. Jak zamówiłem kiedyś kość RAM do kompa na necie, to przyszla dokladnie w takim samym kartonie Kolekcjonerka rządzi.
Opublikowano 12 maja 201113 l Zmiesci mi sie pudlo od wiedzmina 2 kolekcjonerki w plecaku? Chce sobie odebrac jadac na zajecia ale jezeli ma mi nie wejsc do plecaka to sobie daruje targanie wielkiej paki :|
Opublikowano 12 maja 201113 l Tak, ten karton w UPS jest strasznie mylący. Jak zamówiłem kiedyś kość RAM do kompa na necie, to przyszla dokladnie w takim samym kartonie Bo to taśmowo leci. Wiele sklepów/magazynów niezależnie od wielkości zamówienia wszystko wysyła w pudłach o tych samych wymiarach. Osobiście z kolekcjonerki zrezygnowałem. Jasne, fajnie by było taką mieć, ale doszedłem do wniosku, że jedyne co faktycznie by mnie tam interesowało, to artbook, gdyż reszta to wspomniane bzdety bez praktycznego zastosowania. A 130zł (150zł jeśli się kupi w Tesco) dopłacać nie będę za to. Btw. Artbook jakiś ciekawy? Zawartość godna uwagi, czy też same szkice lub to co można znaleźć w Internecie? Edytowane 12 maja 201113 l przez Suavek
Opublikowano 12 maja 201113 l Btw. Artbook jakiś ciekawy? Zawartość godna uwagi, czy też same szkice lub to co można znaleźć w Internecie? Zaje.bisty 200 stron artow lokacji, postaci, potworow, czyli to czego moznaby sie spodziewac, wykonane bardzo starannie i o wysokiej jakosci A co do ceny, to jest to moja pierwsza gra na PC jaka kupilem na premiere w zyciu, a przywyklem do cen konsolowych, wiec dla mnie niecalem 250 za taka kolekcjonerke to jak prezent. Edytowane 12 maja 201113 l przez VoytecCFC
Opublikowano 12 maja 201113 l hehe no jak sie ktos przyzwyczajil do zdzierstwa konsolowego to ceny pc sa teraz jak marzenie gorzej jak ktos z pc rozszerzyl sie na konsole pamietam czasy gdy gry na pc tez kosztowaly 200 na premiere. a wiedzmina pewnie kupie sobie we wtorek
Opublikowano 12 maja 201113 l No właśnie potrafię wydać 200zł na import gierki konsolowej, ale np. StarCraft 2 za 180zł był dla mnie zdzierstwem totalnym. Teraz w sumie Wiedźmina 2 też mam opory kupować zaraz na premierę, nawet za te 80zł. Po prostu czuję, że kwestią miesięcy jest wydanie Edycji Rozszeczonej/Kompletnej/Poprawionej, z bonusowymi DLC i innymi duperelami. Nie czuję potrzeby grania zaraz na premierę (tym bardziej, że teoretycznie nie powinienem teraz grać w nic... teoretycznie...), więc chwilowo się chyba wstrzymam. A nuż się okaże, że optymalizacja jest jednak kijowa (na poziomie pierwszego Wiedźmina), bądź też co innego nie do końca się udało... ale nie chcę Was straszyć .
Opublikowano 12 maja 201113 l Dla mnie jedynka to świetna gra więc dwójkę też kupiłem w preorderze.Nie pamiętam by miała ona kiepską optymalizacje ale jak miała to brawa dla autorów za tak dobrą grę że tego nie widać
Opublikowano 12 maja 201113 l zartujesz chyba? jedynka w momencie premiery byla w najlepszym wypadku wczesna beta. dopiero "enchanced edition" wynioslo ja do miana pelnej wersji imo
Opublikowano 12 maja 201113 l Osobiście kupiłem pierwszego Wiedźmina w wersji rozszerzonej i nawet ta cierpiała na koszmarnie długie loadingi oraz stertę innych baboli. Gdy się dowiedziałem, że i tak są one o 80% (dobrze mówię?) krótsze niż w oryginale, to nie wiedziałem czy się śmiać, czy płakać. Nie chcę być złośliwy wobec CDP oraz osób, które grę kupiły, ale autentycznie bym się nie zdziwił gdyby i tym razem miały miejsce podobne cyrki. A nawet jeśli nie będzie potrzeby wydawać "poprawionej" wersji, to i tak czuję, że przy takiej ilości DLC i innych bajerów prędzej czy później pojawi się jakieś wydanie zbiorcze. Tu jakiś kupiec, tu jakieś denne animacje, tam jakaś zbroja dla alchemików i nie wiem co jeszcze. Edytowane 12 maja 201113 l przez Suavek
Opublikowano 12 maja 201113 l To mój komputer to bestia bo gra chodziła dobrze a mam zwyczajną wersje.
Opublikowano 12 maja 201113 l Chyba najbardziej dopasiona kolekcjonerka za tak małe pieniądze. Owszem, mogę się przyczepić do tego, że popiersie jest zrobione z gipsu (zabawa na weekend - papier ścierny i jakiś olej do impregnowania gipsu) i jest całe w odbarwieniach ale wydanie nadrabia resztą - 200stronicowy artbook w A4 (in your face MK Ltd. gdzie podczas review ludzie cieszyli się, że dostali artbook z prawdziwego zdarzenia; w porównaniu z tym z W2 tamten wygląda jak pamphlet), dobrze wykonane kostki do gry (nie to co w Fable III) i masa jakichś zbędnych popierdółek. Stosunek cena/jakość - doskonały. Jedynym minusem jest wyściółka - te włoski przyklejają się do wszystkiego. Artbook po wyjęciu musiał zaliczyć mokrą ścierę, bo był cały w tych drobinkach. Żałuję tylko, że spóźniłem się jeden dzień z zamówieniem przez co nie dostałem numeru typowo kolekcjonerskiego (tj. 1-999) btw gram.pl pojechało po bandzie - jak przyszła paczka to się wystraszyłem jej rozmiarów. Początkowo myślałem, że to popiersie jest w skali 1:1 Zgadzam się, za(pipi)ista kolekcjonerka. Artbook idealny. Teraz tylko czekam, aż będę mógł odpalić grę. W międzyczasie poskładam papierowe figurki.
Opublikowano 12 maja 201113 l no niezle. jeszcze nie mozna grac a juz cos jest zwalone no ale polska gra
Opublikowano 12 maja 201113 l Sporo uszkodzonych kolekcjonerek Moje popiersie też przyszło lekko uszkodzone (stąd moje wspomnienie o papierze ściernym i oleju). Nie tak jak te z tej strony ale mimo wszystko - jest przebarwione i na podstawce, przy imieniu, jest ukruszenie wielkości ziarna grochu. Dodatkowo na artbooku są dwa płytkie odciski popiersia. Tak to już jest jak się robi wytłoczkę a nie myśli się o tym co w niej będzie. Gdyby była zrobiona z twardego styropianu tak aby głowa się trzymała to by nie było potrzeby "przytrzymywania" jej na miejscu przy pomocy artbooka. Z drugiej strony gdyby głowa była zrobiona z żywicy a nie gipsu to by nie było problemu.
Opublikowano 12 maja 201113 l Sprawdzam czy mi działa w miarę(wiadomo na czym) i w razie sukcesu kupuję oryginał. Nieźle jestem podjarany. Po mimo wszystko kupowatym DA2 czas na porządnego RPGa!
Opublikowano 12 maja 201113 l http://www.youtube.com/watch?v=oC3iZS6E6io&feature=channel_video_title Mój unboxing. Po angielsku, bo target większy