Skocz do zawartości

The Witcher 2: Assassins of Kings

luk_ash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Stona możliwe, ale tez często widzę,że ludzie dają wszystko na max a tylko zniżają rozdziałkę bo mniej roboty z ustawieniami. A później to gorzej wygląda na ultra niż u kogoś innego na kombinowanych ustawieniach ale z wyższą rozdziałką.

redundantor jesli to twoja natywna rozdziałka to nie było tych postów ; )

Edytowane przez Sebastian Ś.
Opublikowano

Dobra, rozkminiłem, że upgradeować Geralta można tylko podczas medytacji.

Teraz pytanie do was.

Atakuje Was 7-8 potworków. Co robicie?

Bo jedyne co mi przychodzi do głowy to: Nawet Wiedźmin dupa, kiedy wroga kupa ;/

Opublikowano

W I akcie, ucieczka i zwabianie pojedynczo, góra dwójkami. Nie zapomnij włączyć znaku ochrony.

W II i III walenie na pałe ; d

Na bossów i mini bossów to jak ktoś zapyta ; d

Opublikowano

Tak w ogole to mam takie pytanie. Da sie, tak w jedynce, przechowywac rzeczy z ekwipunku, zeby wszystkiego caly czas nie nosic? Cholera, drugie przejscie a ja non stop nosze wszystko ze soba, a jak ciazy to albo wywalam albo sprzedaje ;/

Opublikowano

Wybaczcie,że tak ciągle walę tu postami ale VoytecCFC co prawda to prawda. Całą grę łaziłem przeciążony, żadnej miejsówki na graty niestety chyba nie ma.

Opublikowano (edytowane)

To jest akurat niestety zje.bane w Wiedźku 2 - Miałem tak dość już tego przeładowania Geralta więc sprzedałem sporo rzeczy (dużo ważą np skóry, o zbrojach/ mieczach mówić nie muszę) i w późniejszych aktach przez to cholera cierpiałem bo brakowało mi surowców do tworzenia (i latałem jak głupi, medytowałem żeby tylko głupi sprzedawca dsotał kolejne 5 skrawków płótna czy innego szajsu, a potrafił często nie mieć :/).

Edytowane przez Dr.Czekolada
Opublikowano

No to mnie chyba najbardziej dziwiło podczas grania w W2 - mianowicie spora liczba takich błędów 'oczywistych', jak by gra nigdy nie przeszła przez ręce beta-testerów. Wprowadzenie wagi przedmiotów, zwłaszcza materiałów? Logiczną konsekwencją tego jest jakaś skrzynka przenoszona pomiędzy aktami... ale nie, dwa patche i dalej nic w tym kierunku.

Opublikowano

Z tego własnie powodu całkowicie odpuściłem sobie crafting, bo co to za przyjemność nosić masę zbędnych śmieci tylko dlatego, że brakuje jednego kawałka płótna aby zrobić z niego grube płótno aby to później dodać do zbroi, która jest tylko o 2 punkty lepsza niż ta nabyta u tajemniczego kupca. Największym przegięciem była receptura z drugiego aktu wymagająca posiadania posoki nekkera - tak, nekkera; tego właśnie, który jest tylko w pierwszym akcie a do którego wrócić się nie da.

Gdyby istniała skrzynia/koń to zabawa by była przednia - kilkanaście wypadów poza miasto, wracamy obłowieni w czynniki i różne śmieci a później udajemy się do kupca, bierzemy przepisy i zaczynamy zabawę. Brakuje srebra? Nie ma problemu - idziemy do kopalni po drodze zdobywając kolejne fanty, które możemy unieść i zabawa trwa.

Opublikowano

Co za poj#@%#$^ gra! Sejwuję sobie grę po wejściu do jaskini pełnej nekkerów. Dziobię ich, zabiłem z 7 , wracam kawałek żeby uzupełnić moce i (pipi), nagle mój rosły wieśmin przestaje reagować. Można chodzić na boki i do przodu ale już kamery nie zmienię, czaru nie rzucę itp. Mówię sobie, wał. Sejw, load. LOL, teraz w ogóle się nie rusza XD Zero. Wczytuję wcześniejszego sejwa [sprzed godziny] - działa. Wczytuję tego, (pipi). Wyłączam grę, włączam -(pipi). Stoi jak kłoda. (pipi)ał Was pies CDred!

Nie ruszę tego gówna póki go nie naprawią.

Opublikowano

Gdzie do diaska w Akcie II jest ten handlarz Mael?

Nie moge znaleźć, a pilnie musze do niego się udać...

Jeśli to ten sam gość co myślę, to jest wśród reszty handlarzy na wyjściu z krasnoludzkiego miasta.

Opublikowano (edytowane)

Musi być, o ile to nie bug jakiś. Jestem w drugim akcie, ścieżka Iorwetha, i ten Mael stoi wśród innych handlarzy, pomiędzy alchemiczką i tą stukniętą babką co sprzedaje żywność. Oczywiście w nocy wszyscy idą do domów, ale to zapewne wiesz.

Na co Ci on? Schemat na zbroję chcesz kupić?

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

Zmieniłem poziom z "trudny" na "normalny" , zupełnie inna gra. Walki już tak nie w(pipi)iają i stanowią problem tylko kiedy jest min 4-5 vs 1.

Opublikowano

Wczoraj zacząłem grac w wieśka i o ile kilkukrotne podchodzenie do walki z arjenem la valette i całą jego bandą było bardzo przyjemne, o tyle ponad dwugodzinne zmagania z Letho doprowadzają mnie do soczystej kurwicy i zniszczenia myszki. Gram na normalnym poziomie, mam 11 lvl, nie piłem żadnego mutagenu przed walką (nie chce mi się powtarzać dosyć dlugiej sekwencji dialogowej) i sprowadzenie jego paska życia poniżej 60%, to helluva challenge. Atakuję go zajadle od samego początku - atak x2/3, parowanie, atak itd. ale w końcu cep zawsze użyje arda i odpycha mnie po czym staje się nietykalny za sprawą quen.

Mam też problem z siłowanie na rękę - co do chvja mam klikać? próbowałem ze wszystkim, ale jedyne co mi się udało, to na chwilę zatrzymać przesuwanie paska w lewo. Notka w samouczku jest niejasna w tej kwestii.

Gra nie wykrywa pada (logitech dual action), testowalem go na innych grach i wszystko ok. W launcherze po wyborze układu klawiszy i wejściu w zakładkę "kontroler" pola, w których sa nazwy przyciskow są szare.

Im dłużej w to gram, tym moja opinia na temat wieśka, ktora na poczatku byla skrajnie entuzjastyczna, staje się coraz gorsza.