Cethu 13 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Widziałem. Nie bierz wszystkiego za pewniaki Gooral, to że raz coś powiedzą to jeszcze nie znaczy, że tak zrobią. Gdy grałem w W1 twarz Geralta przypadła mi do gustu ale jak tak teraz na nią patrzę to mam mieszane odczucia, w grze była śmieszna na renderach bliska ideału: http://www.thewitcher.com/forum/index.php?topic=28195.150'>http://www.thewitcher.com/forum/index.php?topic=28195.150 (trzeci post od dołu) A tu pościk odnośnie zmian twarzy: http://www.thewitcher.com/forum/index.php?topic=28195.150 ten RED'owy, nie trudno znaleźć, warto przeczytać! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) Patrzysz na twarz geralta w gównianej technologii jaka była Aurora. Jak weźmiesz render face z intro lub z reklam to ta facjata wygląda całkiem nieźle. Co chcę powiedzieć? mają nowy engine więc niech wezmą poświęcą trochę czasu i wymodelują w tym swoim nowym enginie taką twarz jaką miał Geralt w jedynce. I nie ch nie odpier.dalają popyliny. Przy pracach nad jedynką się szczycili takim info jak długośc prac (6 miesięcy podobno tworzyli tą mordę) nad stworzeniem super fajowo wyglądającej twarzy głownego herosa, więc przy pracach nad dwójką niech się również postarają i tym razem nich przeniosą gotowy model facjaty do swojego nowego silnika. PS: Gdyby to co oni mówią było prawdą (nie możemy przenieść bo w nowym enginie ta twarz wygląda groteskowo) to co maja powiedzieć twórcy God of Wara, którym ta "trudna" sztuka się udała i Santa Monica nawet nie myślało o przemodelowaniu mordy Kratosa. Edytowane 28 Marca 2010 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
wendiego 11 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Wiedźmin II będzie tym, czym Fable zawsze chciało być. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cethu 13 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Gooral, przecież pisałem o tym, że na renderach mi pasi. W aurorze była śmieszna. Tu raczej nie chodzi o problemy z przeniesieniem samej twarzy ale z tym jak by wypadała w porównaniu z innymi twarzami, ale nie ma co się martwić, fani zrobili takie halo, że pewnie jeszcze ją zmienią. Liczę na to! To jeszcze nie koniec prac nad grą, pewnie się zmieni, zresztą już mówili, że będzie bledsza i bardziej "poorana". Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 cały pokaz z konferencji na GC - gametrailers widać, że gra idzie w dobrą stronę: - silnik wydaje się być mega wydajny (brak doczytywania) - wielowątkowość - czyli coś czego brakowało w jedynce - rozbudowane inventory - dużo ciekawsza kamera dużo rzeczy jeszcze do zrobienia (walka, animacja twarzy i inne), a czasu niezbyt dużo więc jestem ciekawy co z tego wyjdzie. dla mnie w jedynce najważniejszy był klimat i liczę, że nowa część będzie jeszcze lepsza pod tym względem:) Cytuj Odnośnik do komentarza
redundantor 4 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ja mam nadzieję, że będzie można grać w trybie zza pleców, TPP i coś jak diablo (widok z góry). Ten ostatni był moim ulubionym. Wiecie może, czy będzie też w 2? Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 nigdzie tego nie pokazali więc wątpię. wydaje się, że będzie TPP za głowy tylko. ewentualnie pewnie jakieś oddalanie kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza
GwynBleidd_79 113 Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Ja dodam tylko ze swojej strony że jako zagorzały fan Geralta (oczywiscie książkowego)na grę poprostu nie mogę się doczekać.Cały czas sledzę nowe wiadomości na temat gry i z bardzo ale to bardzo wielką niecierpliwościa nie mogę się doczekać aby znowu zanurzyć się w tym świecie.Jeśli chodzi o twarz to mam nadzieję że jednak trochę ją zmienią ,choć wygląd twarzy wiedzmina chociażby tej na moim avatarze bardziej w moim mniemaniu odpowiada mi najbardziej.Gra wiedzmin według ich autorów jest poniekond dalszymi losami po Sadze o Wiedzminie(czemu oczywiście zaprzecza sam mistrz Sapkowski) ten wie że twarz Geralta wygląda na zniszczoną ,poznaczona bliznami oraz nie chciałbym tu spoilerować tym co nie czytali,pewnymi małymi brakami.Zaś kucyk geralta jest pomysłem trafnym(choć mam nadzieję że opcjonalnym w grze)ponieważ nasz książkowy bohater raczej rzadko chodził w rozpuszczonych włosach,przeważnie spinał je w kuca albo nosił przepaske.The Witcher 2: Assassins of Kings gra dla której wymienie komputer na nowy pomimo że ma się ona ukazać na konsolach ale nie wytrzymałbym czekając na premiere w wersji na ps3(którą zapewne też kupię ) Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) nie wiem jak to uruchomić poza fb więc link tylko taki = http://apps.facebook.com/thewitcherlive/ przed chwilą wystartowała przedsprzedaż. 45euro:/ nie wiem czy mówili o czymś innym, bo dopiero włączyłem. ----- o 99zł to już brzmi lepiej. Edytowane 18 Listopada 2010 przez luk_ash Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 629 Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 http://www.gram.pl/news_8QrjGuq1_Edycja_Kolekcjonerska_Wiedzmin_2_Zabojcy_Krolow_przedsprzedaz_w_sklepie_gram_pl.html Ceną i wydaniami gry jestem zaskoczony. 99zł za nową grę z soundtrakciem, bonusowym dvd, poradnikiem, mapą itp? Jeśli ktoś przy takiej ofercie nadal ma zamiar gierkę piracić to niech lepiej od razu powiesi się za jaja... Kolekcjonerka jeszcze lepsza - właśnie na nią złożyłem pre-ordera. Jak na taką ilość bajerów w zestawie, cena jest wręcz śmieszna, szczególnie jeśli porównamy ją np. do takiego StarCrafta 2... Mam tylko nadzieje, że wymagania sprzętowe nie będą zbyt wysokie ;> Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) No, też wziąłem pre-ordera na kolekcjonerkę Trochę niektóre rzeczy w tej kolekcjonerce wydają mi się zdekka pierdołowate (np popiersie Gerakta, już wolałbym jakąć figurkę, ale to moja subiektywna opinia), lecz np karty do gry czy kości nawet mnie zachęcają No i oczywiście tak jak w jedynce - Full wypas poradnik, mapy i inne bajery. Jak nic tylko całować po rękach wydawcę ;p (nie to co z Two Worlds II ... Po prostu kpina). Edytowane 18 Listopada 2010 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 nie porównywał bym do sc2, bo witcher jest polską grą w sumie i bardzo dobrze, że dla nas robią tak przystępną cenę (prawie dwa razy taniej niż dla reszty). poczekam z zamówieniem na wymagania... Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Wymagania nie są jakieś zabójcze. D2C 2,2 GHz 1GB RAM dla XP GF8800 jak na dzisiejsze standardy nie jest źle. Ja jednak poczekam na edycje konsolową Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ajajaj, chciałem bardzo tę grę na konsole, jednak mam dosyć i walnąłem pre-ordera kolekcjonerki. Oby mój średniowieczny komp to przeżył... Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 http://uk.ign.com/videos/2011/02/10/the-witcher-2-locations Jak dla mnie nie ma drugiego tak zapowiadającego się eRPeGa. Czekam na Dragon Age 2, ale porównując zapowiedzi dzieło BioWare nie wypada korzystnie. Pod względem designu, klimatu i przywiązania do detali zdecydowanie najwyższa półka. Oby reszta nie zawiodła. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 (edytowane) W Wiedźminie 2 usłyszymy te same głosy bohaterów co w pierwszej części. Czyli: Geralt - Jacek Rozenek; Triss - Agnieszka Kunikowska; Zoltan - Paweł Szczęsny; Jaskier - Jacek Kopczyński. Z nowych postaci to: Radovid - Waldemar Barwiński, a Foltest - Adam Bauman. http://www.gry-onlin...13.asp?ID=57095 Dobrze, że ponownie zdecydowali się na te same osoby, bo moim zdaniem w jedynce się sprawdzili. Edytowane 11 Lutego 2011 przez MBeniek Cytuj Odnośnik do komentarza
pawel3569 20 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Nowa facjata, a przy okazji okładka Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 A najlepsze jest to, że można używać pada z X360 Podłącze do telepatora i będe wniebowzięty. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 http://polygamia.pl/Polygamia/1,107163,9392428,Wiedzmin_2___relacja_na_zywo_.html Cytuj Odnośnik do komentarza
GwynBleidd_79 113 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 http://polygamia.pl/...a_na_zywo_.html Masakra! Już nie mogę sie doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza
GwynBleidd_79 113 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Nowy gameplay http://www.youtube.com/watch?v=4ZvUqTAHkvQ http://www.youtube.com/watch?v=B6gVBct2v5s Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zastanawiam sie tak jak to bedzie u mnie z Wiedzminem drugim. Crysis i Crysis Warhead chodza u mnie na prawie wymaksowanych detalach w 720p. Wszystko mam na Very High poza jednym najwazniejszym detalem, ktory jest na Low czyli Shaders Quality. Chodzi mi wtedy w 20-25 klatkach. Do 30 podstakuje jak obnize detale. Gearsy chodza wymaksowane, pierwszy Wiedzmin na maksa. Mass Effect 1 i 2 tez. Problematyczna jest u mnie karta graficzna bo GeForce 256 MB. Nadrabiam 5 GB RAMu. Co sadzicie, moge miec nadzieje na w miare przyjemne granie? Nie mowie o maksymalnych detalach, ale chociaz srednich... Nie chce za bardzo czekac na konsolowy port, ktory niewiadomo kiedy wyjdzie, a takiej kolekcjonerki jeszcze nie widzialem za takie pieniadze... Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Zastanawiam sie tak jak to bedzie u mnie z Wiedzminem drugim. Crysis i Crysis Warhead chodza u mnie na prawie wymaksowanych detalach w 720p. Wszystko mam na Very High poza jednym najwazniejszym detalem, ktory jest na Low czyli Shaders Quality. Chodzi mi wtedy w 20-25 klatkach. Do 30 podstakuje jak obnize detale. Gearsy chodza wymaksowane, pierwszy Wiedzmin na maksa. Mass Effect 1 i 2 tez. Problematyczna jest u mnie karta graficzna bo GeForce 256 MB. Nadrabiam 5 GB RAMu. Może to cię w jakiś sposób naprowadzi (bo oficjalne wymagania systemowe to chyba sobie przeczytałeś?): Grać będziemy ma komputerze z Core i7 @1.60 GHz, 8 GB RAM i mobility Radeon 5870, czyli odpowiednikiem desktopowego Radka 5770. I do tego Windows 7 64-bit I druga łyżka - optymalizacja. Gram z frapsem włączonym i nie wychodzę poza 25 klatek za sekundę, mimo tego, że finalnie ustawiłem w opcjach detale na średnie. Te średnie wyglądają lepiej niż najlepsze w innych grach tego typu, ale czuje się brak płynności, przynajmniej na tym tutaj komputerze. Może dlatego, że to Radeon, a nie nVidia? (relacja na żywo z grania w wersje prasową W2 - polygamia) A co do kolekcjonerski, to myślę, że jakby tak każdy wydawca wydawał grę w takiej bogatej edycji za taką cenę, to myślę że piractwo na pewno by zmalało (przecież "zwykła" edycja W2 jest znacznie bogatsza niż wiele edycji kolekcjonerskich dzisiejszych gier). P.S. Na pewno masz tylko 256mb na karcie graficznej?? Bo aż mi się wierzyć nie chce że prawie na maksa puściłeś Crysis'a. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez MBeniek Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) No wiadomix, oficjalne wymagania czytalem, tyle roznie z nimi bywa. W Crysisie nie mialem zadnych nadzieji, ze odpale gre prawie na max detalach w 720p, a jednak. Za ściąganie gry z neta [nie mylić z kupowaniem] dostaje się tutaj procenty /Stona Tak, wiem. Chce to tylko zrobic by sprawdzic czy moge liczyc na to ze gra mi pojdzie. 10 minut i out z kompa. Sam mam zamowiona kolekcjonerke na gram.pl, ktora nawiasem mowiac jest miazdzaca. Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez VoytecCFC Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Warto dodac, ze teraz dzieki Namco Bandai gierka leci na konsole Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi