Gość donsterydo Opublikowano 29 września 2009 Opublikowano 29 września 2009 (edytowane) Fate/Extra - RPG na bazie Fate/Stay Night ! W marcu w Japonii na PSP. O innych regionach na razie nic nie wiadomo. Skany z Famitsu: http://news.vgchartz.com/news.php?id=5362&mp=1 Cholera, żeby tylko pojawiło się przed wakacjami w Europie, żeby w ogóle się w Europie w 2010 roku pojawiło Wygląda bardzo ładnie na tych skanach. Arturia w czerwonej sukni EDIT: WOW, prześwitującej sukni Edytowane 29 września 2009 przez donsterydo Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 29 września 2009 Opublikowano 29 września 2009 No i poszli za przykładem reszty i mamy kolejnego rpg na psp...zamiast stacjonarną konsolkę ogólnie cała seria Fate bardzo przypadła mi do gustu, grałem w Visual Novel, fightera itp. itd. więc RPG to będzie coś nowego. Cytuj
estel 806 Opublikowano 29 września 2009 Opublikowano 29 września 2009 Same obce twarze. Z serii Fate kojarzę tylko bohaterów Kara no Kyoukai (które gorąco polecam tak btw, bo każdy odcinek to małe dzieło sztuki). No ale fajnie, że jakiś nowy erpeg będzie ;] Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 29 września 2009 Opublikowano 29 września 2009 Estel - To Kara no Kyoukai ma cos wspolnego z uniwersum Fate ? o-o (serio pytam bo jestem ledwo po 1 episodzie) No generalnie super, ale what the hell - Co to za kostiumy (Lancer ?, SABER ??), Jak oni wytlumacza fabule (gdyby to byl prequel albo cos jak "Zero", ale co tam robi Tosaka ?). Dobra jestem dobrej mysli ale poki co przeraza mnie Lancer i sam producent ... Extra ... Cytuj
estel 806 Opublikowano 29 września 2009 Opublikowano 29 września 2009 Wg. tego ma jak najbardziej. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 29 września 2009 Opublikowano 29 września 2009 No ja będę musiał w końcu visual novel przejść, ściągnąłem kiedyś przetłumaczoną wersję i jeszcze się nie zabrałem. A Extra może po prostu bazować na uniwersum Fate/Stay Night, tak się patrzę na te skany i mam wrażenie, że po prostu będziemy jakimś bezimiennym MC i będzie nas prowadziło przez historię opartą o uniwersum. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 29 września 2009 Opublikowano 29 września 2009 (edytowane) Estel - Pozniej jeszcze obadam glebiej co jest na wiki (bo nie wiedzialem nawet ze Kara byl pierwszym Visual'em Type Moonu) ale generalnie chodzi o to ze maja wspolnego producenta. Myslalem po prostu ze te uniwersa jakosc scislej sie lacza . Edytowane 29 września 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
Killabien 556 Opublikowano 29 września 2009 Opublikowano 29 września 2009 Bedą 2 postacie do wyboru: dziewczyna i chłopak(na drugim skanie w dolnym rogu). Fajnie, że wyjdzie taka gra, lubie Fate/Stay a mój brat to będzie wniebowzięty. Ciekawe jak sie bedzie prezentował system walki. Cytuj
Zdzisiu 0 Opublikowano 30 września 2009 Opublikowano 30 września 2009 (edytowane) Myslalem po prostu ze te uniwersa jakosc scislej sie lacza . I byłeś blisko: Kara, Fate i Tsukihime to jedno i to samo uniwersum. Tyle że historie się nie za bardzo łączą. Co do gry szkoda że psp a nie ps3... zaczynam mieć wrażenie że sony kompletnie olało tą konsole Edytowane 30 września 2009 przez Zdzisiu Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 30 września 2009 Opublikowano 30 września 2009 Przeciez sony nie ma nic wspolnego z ta gra... i NA PEWNO nie olalo tej konsoli, wrecz przeciwnie robi co moze zeby ja spopularyzowac. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 30 września 2009 Opublikowano 30 września 2009 PSP to logiczne posunięcie, ogromna baza użytkowników no i jest większa szansa, że jak ktoś nie ma PSP to kupi dla tej czy innej gry bo jest konsola w miarę tania. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 30 września 2009 Opublikowano 30 września 2009 Jako, że temat traktuje o grze na PSP - przenoszę do odpowiedniego miejsca Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 1 października 2009 Opublikowano 1 października 2009 Troche bez sensu... czemu nie przeniesiesz gier na ps3 do dzialu na ps3? ;p Tutaj bedzie miala wieksza atencje niz w dziale psp Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 1 października 2009 Opublikowano 1 października 2009 Szczerze, to te przenoszenie gier rpg do dzialu konsol przenosnych jest z lekka bez sensu. Tutaj mamy dzial rpg wiec z pewnoscia bedzie wieksze zainteresowanie tym tytulem niz tam. Choc moge sie mylic, ale wychodze z zalozenia, ze gry rpg powinno sie dawac tutaj... Cytuj
estel 806 Opublikowano 1 października 2009 Opublikowano 1 października 2009 Agreed. Final Versus jakoś siedzi sobie w Kąciku, a nie w dziale o PS3. Gran Turismo też siedzi w wyścigach, a nie w ogólnym. IMO niepotrzebnie przeniosłeś Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 Syf zrobiłeś straszny, teraz ten sam temat jest w 2ch działach, skasuj ten i zostaw w dziale dla RPG. Takie porządki na siłę. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 2 października 2009 Opublikowano 2 października 2009 takie porzadki były od zawsze, że gry z handheldów trafiały do kącików handheldowych. Nie pamiętam już kto to zarządził, ale tak było od zawsze. @ Estel, temat o gran turismo jest właśnie tu, w dziale PSP ;] Cytuj
Shen 9 681 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 to co temat o Valkyria Chronicles 2 robi w dziale rpg Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 prosisz - masz. zostanie przeniesione tutaj. W sumie - Coati, weź się wypowiedz na temat(pspkowe rpgi albo tu, albo w kąciu, żeby nie było chaosu). Od zawsze tutaj lądowały tematy o rpgach na psp - jeśli jakiś temat wisi w kąciku.., to widoczne to przeoczyłem. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 ludzie to maja problemy ;s Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 szczerze to ja bym to wywalil do rpg i zostawil tutaj tylko odnosnik do tematu... jak chcecie... mnie ta gra nie interesuje mimo iz anime ogladalem z przyjemnoscia, a i w novela gralem na pc ;] Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 2 sierpnia 2010 Opublikowano 2 sierpnia 2010 W Japonii gra już wyszła i zanotowała bardzo dobry start. Teraz trzeba tylko czekać i liczyć na to, że dotrze przynajmniej do USA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi