blantman 5 780 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 :O czemu od czezkiego nie wziąłem kopii. Głupi ja. No ale za tydzień będę już grał. Co za półrocze dla japonii :D Mówicie że lepsze od persony 4 ? Mi tam persona 4 podobała się bardziej od persony 3 (grałem na ps vita w wersje z psp) . Zakładam więc że persona 5 wskoczy na goty tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Widzicie, mówiłem że będzie taka średnia Co do gry, jestem po 4h i jest fajnie, angielski voice igora i ann jest tragiczny ale reszta S Z T Y W N I U T K A Edytowane 29 Marca 2017 przez Pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Polygon już zaczyna beczeć co do słabo przedstawionego homoseksualizmu w grze xDDD Persona 5 wears progressive values on its sleeves, which makes its approach to non-straight romance all the more baffling. Joker can choose to start a relationship with every single female party member and non-player confidant in the game; none of the men are romanceable. This is despite the fact that one of the male party members is heavily implied to be at least bisexual, claiming to have no interest in the female form outside of art and often interacting with Joker in a flirty manner.The lack of same-sex relationship options in Persona 5 would be little more than a frustrating omission, but the game pushes it into much more aggravating territory in a few scenes. Specifically, there are two recurring gag characters who are clearly homosexual. They show up at a couple of points throughout the game specifically to act effeminate and stereotypical, and to freak out Ryuji by flirting with him. Essentially, some of Persona 5’s only examples of queer characterization are there as a terrible joke. Edytowane 29 Marca 2017 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Darmowe DLC z japońskim voice-actingiem będzie Day One? Bo japoński MUSI BYĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Darmowe DLC z japońskim voice-actingiem będzie Day One? Bo japoński MUSI BYĆ. nope Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Ja nie mam porównania ale ten angielski jest naprawdę świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Co do poziomu trudności jeszcze, w sumie reżyserem jest człowiek odpowiedzialny za SMT3 i Catherine, może rzeczywiście będzie dużo lepszy balans niż w P4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Manifesto 24 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Dostałem dziś swój egzemplarz, dzięki Dave! Nareszcie mam :) Gram na hardzie. Początek dość mocny, lepszy niż w Personie 4 i równie dobry jak w Personie 3. Bardzo podoba mi się muzyka, która tym razem jest zdecydowanie bardziej stonowana od wesołych i skocznych j-popowych utworów w poprzednikach. Czuć na każdym kroku, że gra jest poważniejsza niż czwórka. Póki co nie wiem co myśleć o postaci Morgana, ale jak dla mnie to ewidentny ukłon dla graczy, którzy uwielbiają Teddiego z P4. 2,5 godziny za mną, jutro gram przez większość dnia. Dobrze, że do soboty mam urlop :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Darmowe DLC z japońskim voice-actingiem będzie Day One? Bo japoński MUSI BYĆ. nope Na pewno? Bo tutaj było info, że będzie, jak ogłosili przesunięcie premiery na kwiecień - http://gematsu.com/2016/11/persona-5-delayed-april-4-free-japanese-voice-over-dlc-announced On the bright side, the game will launch alongside (forever) free Japanese voice-over downloadable content. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Luźno będzie ponad 90. Jak nie, to zjem steelbooka. I dobrze, bo szkoda steelbooka. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 To kiedy ten jap voice i kiedy mam zaczynac grac? Z ang to pier.dole. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Jak już wspomniałem to moja pierwsza Persona. Może okaże się to śmieszne ale od początku gry przejście pierwszej misji zajęło mi 10,5h (na normalu ofc). I mimo tego, że czuję się ograniczony przez sposób narracji to nie mogę przestać grać Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Ja najbardziej jestem zadowolony, że powraca wreszcie negocjowanie z demonami, od drugiej części mi tego brakowało. @ornitPewnie się przyzwyczaisz do "ograniczeń", ja np. lubię zarządzanie wolnym czasem w Personie, tym bardziej, że tylko 3-ka tak naprawdę "utrudniała" przebywanie w dungeonach (a przez co sporo ludzi niepotrzebnie traciła mnóstwo czasu w Tartarusie :v). Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 630 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Zavvi pobrało kasę za kolekcjonerkę, czyli zakładam przygotowują wysyłkę. Przynajmniej mam taką nadzieję... " Your order has been dispatched and will be with you shortly!" :D "Delivery is estimated between Thu 13 Apr - Fri 14 Apr" :o :( Edytowane 30 Marca 2017 przez Suavek Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Ja zawsze w Persony gram z jakims poradnikiem na max social linki. Chce zobaczyc jak najwiecej przy jednym przejsciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Atlus NA i Deep Silver przedstawiły plan na DLC. Oczywiście tak jak zapowiadano, JP VA jest darmowym DLC w dniu premiery.http://www.deepsilver.com/en/check-tantalizing-persona-5-dlc-content-well-start-rolling-next-week/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 To co, z japońskim grać? Mi tam angielski w czwórce pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 W p4 było lepiej, tyle Ci powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) Imo japoński VA to w zasadzie same gwiazdy tamtejszego rynku i lepsza reżyseria dźwięku, ale jeśli komuś podobał się dub z Persony 4 czy SMT IV (dużo obsady VA powraca), to może śmiało grać. Ja czekam z ruszeniem.Edit:Po usłyszeniu jak Ann wymawia Sakamoto w wersji angielskiej... nope. Edytowane 30 Marca 2017 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 no to japoński Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Edit:Po usłyszeniu jak Ann wymawia Sakamoto w wersji angielskiej... nope. Jak? Sejkimołto-koon? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 W tym stylu: Sa-ka-MOłto(ł). Cytuj Odnośnik do komentarza
DJ1988 15 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) W tym stylu: Sa-ka-MOłto(ł). Ponoć dostali wskazania od twórców by w ten sposób wymawiać te imię. Edytowane 30 Marca 2017 przez DJ1988 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 No przecież Atlus nie będzie krytykował własnego dubbingu :v Zresztą nikt nie mówi, że dub jest zły, po prostu ta seria jest tak mocno osadzona w codziennej kulturze JP, że mi osobiście jest ciężko zaakceptować inny VA niż oryginalny. Przy okazji duża liczba ściągniętego DLC z VA, może wreszcie zmusi Atlus do wydawania dual-audio w każdej grze (pewnie nie zmusi, ale mogę się oszukiwać chwilę). Dobra, dla mnie jest okropny, to co słyszałem w ogóle mi się nie podoba, wybranie obsady z SMT IV to błąd :v 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi