wet_willy 2 161 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Nie bedzie bo jeden z Social Linkow sprawia ze postacie na lawce rezerwowych tez dostaja Expa wiec beda najwyzej odstawac na poczatku max 2 levele. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Pytanie, jak wbije social link na lvl 10, to przechodzi na ng+ i potem wystarczy dobic pozostale, czy trzeba od nowa wszystkie klepac? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Nie przeszedłem ale z tego co mówili koledzy tutaj to : socjal linki od nowa trzeba robić ale zdolności jakie dają te co wymaksowałeś zostają. Czyli mocno ulatwia to grę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) No standardowo - drugie przejście jest na uzupełnienie kompendium, dodatkowego bossa i ew. wbicie wszystkich s-linków. Ja jestem po 6-tym pałacu wreszcie - pora na Hassou Tobi i nieśmiertelnego Yoshitsune :vEdit:Jednak jeszcze nie, Morgana mi blokuje Yoshiego :vNo nic, mam już cały zestaw endgame'owy prawie: Kohryu: Psy Amp, Repel Phys, Null Psy, Life aid, Concentrate, Spell Master + najmocniejsze czary z kategorii PsyOdin - podobny zestaw tylko z electricBaala - to samo tylko z windCybele: to samo tylko z Bless i leczeniemBeelzebuba - tylko z Curse i AlmightySatana - to samo tylko z IceArdha - to samo tylko z NuclearAlice - Life Aid, Spell Master + Die for me + mudo boostShiva - wszystkie auto-ma, high voltage, heat up, debilate, Regenerate 3 i Invigorate 3Zao-gongena nastawionego na GunRaphael w zastępstwie Yoshiego - apt. pupil, God's hand, charge, swift strike, Repel Curse i Phys, heat riser Teraz tylko jego i Metatrona mi brakuje. Edytowane 1 Maja 2017 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 eh troche tesknie za pierwszymi 10h ktore zleciały jak swietny film, teraz powoli lekko przytłacza ta wolność ale przez poprawe wszelkich aspektow nie wkrada sie nuda ani na troche Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Ja 30h na liczniku i nie chce zeby to sie konczylo Tak sie powinno robic jrpg Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Na dobrej drodze do platyny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 ok, jednak dalej tez jest jak w świetnym filmie jak się rozkręci xd co za gierka Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 wtf? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Niech mi ktoś sprzeda tę Personę po ludzkiej cenie, obiecuję że ogram całą porządnie jak na zdrowego gracza przystało Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Emag ma za 219zl ostatnie sztuki, zamawiaj nowke bo naprawde WARTO. Ta gra to jest dopracowany majstersztyk, dzielo sztuki, miazga Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Ja wiem, ja pokocham tę grę całym serduszkiem, ale 219 zł to bardzo dużo pieniążków, a ja muszę opłacić rachunki, kupić jedzenie, wziąć chłopaka do kina, ledwo mi na bułki starczy :( Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) To najlepsza gra w jaką grałem w tym roku i po (obecnie 65h) najlepszy jRPG w moim życiu a grałem bardzo dużo w jRPG. Fajne jest to że zaczynam dopiero październik i idę pierwszy raz do następnego pałacu. Ta gra jest OGROMNA. Edytowane 2 Maja 2017 przez blantman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 jak żałujesz 219zl na takie dzielo to nie jestes jeszcze godzien, przykro mi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Zasadnicze pytanie, gdy biegam po pałacu rozumiem, że czas nie płynie? Dopiero po powrocie zmienia się pora/dzień? Druga sprawa, strasznie drażni mnie temat, gdy po powrocie do kawiarni pomagam Sojiro i po całej akcji nie mogę już zrobić wytrychów do skrzyń ponieważ mija automatycznie noc, lub muszę iść spać. Trochę głupota, że przed snem nie mogę zrobić kilku;/ Teraz tak sobie myślę, że ciężko będzie zrobić wszystkie social linki. Mam za sobą już 7h i muszę przyznać, że walki zaczynają sprawiać mi problem, chyba słabo dobieram persony do bohatera;/ W momencie gdy skończą mi się punkty SP i walczę np. z jeźdźcami na koniach robi się masakrycznie ciężko. Ataki fizyczne bohaterów nie są zadowalające, a punkty sp szybko się traci rzucając statusy np. snu. Chyba muszę popracować nad techniką, lub cofnąć się i powalczyć dla exp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Zasadnicze pytanie, gdy biegam po pałacu rozumiem, że czas nie płynie? Dopiero po powrocie zmienia się pora/dzień? Nie płynie. Druga sprawa, strasznie drażni mnie temat, gdy po powrocie do kawiarni pomagam Sojiro i po całej akcji nie mogę już zrobić wytrychów do skrzyń ponieważ mija automatycznie noc, lub muszę iść spać. Trochę głupota, że przed snem nie mogę zrobić kilku;/ Teraz tak sobie myślę, że ciężko będzie zrobić wszystkie social linki. Ta, gra zabiera bardzo dużo dni w taki sposób, podobnie działają wydarzenia fabularne. Nic się z tym niestety nie da zrobić. Mam za sobą już 7h i muszę przyznać, że walki zaczynają sprawiać mi problem, chyba słabo dobieram persony do bohatera;/ W momencie gdy skończą mi się punkty SP i walczę np. z jeźdźcami na koniach robi się masakrycznie ciężko. Ataki fizyczne bohaterów nie są zadowalające, a punkty sp szybko się traci rzucając statusy np. snu. Chyba muszę popracować nad techniką, lub cofnąć się i powalczyć dla exp. Próbuj nie używać zaklęć statusowych, a wykorzystuj tylko słabości. Chyba że jakiś potwór nie ma słabości, to wtedy można rzucić ten status, bo niektóre potrafią zmasakrować ekipę. Możesz też spróbować uciec z walki, czasem tak robiłem. Najważniejsza zasada jeśli chodzi o Persony głównego bohatera - muszą pokrywać wszystkie słabości, których nie ma drużyna. Na początku przede wszystkim lód, bo żadna z postaci z drużyny nie ma takich zakleć. Edytowane 2 Maja 2017 przez Elanczewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ciekawe ile osób zwróciło uwagę na naleśniki :vCo do "ograniczania" - to oczywiście element balansujący, gdyby było jeszcze więcej wolnego czasu, to za szybko weszłyby wszystkie S-linki, a to przekłada się bezpośrednio na możliwości MC (tak jak 10-ka w Tower, dzięki której OSK dopakowany cripple, snipem i chargem robi miazgę z bossów).Wpadła wreszcie trofka za wysłuchanie 250 linii dialogowych, kompendium jest na 87%, do wszystkich linków brakuje tylko tych ze story - droga do platyny jest już prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) I to tak bez poradnika się udało? xd Daj jakieś tipy. Edytowane 2 Maja 2017 przez Elanczewski Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ja tez bez poradnika gram wiec nawet nie wiem co mi sie uda zrobic a co nie w pierwszym przejsciu, zobaczymy :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Aż nabrałem ochoty przez was żeby odpalić mesjasza Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ano bez poradnika. I było dość łatwo z s-linkami, łatwiej niż w 4-ce - tylko standardowo trzeba pamiętać o drobnych rzeczach jak soki/mineralizowanie roślinki i nie marnować czasu w dungeonach, rzadko wchodzić do mementos (można bardzo ładnie zaplanować granie w okół blokad powodowanych requestami) i korzystać z rozwiniętego linku Fortune(1 i 7 rank) i Temperance. Oczywiście nie polecam też tracenia czasu na treningi/majsterkowanie/battingZ reszty ciekawostek:Radzę też od razu naprawić laptopa, bo Tanaka tym razem przeniósł się w branżę sklepów internetowych :vTrofka z Futabą zdenerwuje niejednego, ale jest i tak prostsza od Rise, a to już plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Właśnie się zorientowałem, że gra ma jedną wkurzającą rzecz, która utrudniła mi wymaksowanie social linków z postaciami z drużyny - pomiędzy wysłaniem calling card a pójściem na bossa nie można zwiększać social linków właśnie z postaciami z drużyny :| Nie czekałem nigdy za długo z robieniem dungeonów, ale przeważnie te kilka dni przerwy między zlokalizowaniem skarbu a pójściem na bossa miałem. A tak się dziwiłem, czemu w grudniu nie mogłem robić linków z Makoto albo Haru. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Pytanie, czy wytrychy musimy robić sami czy można gdzieś je kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Sami albo dzwoniąc po "Becky" (ale zrobi tylko jeden) - radzę robić tylko przy wysyłaniu calling card, w sierpniu też można poświęcić wolne dni na to, bo będzie blokada na Proficency 4 u Yusuke. W dodatku po 4 tym pałacu będzie można zrobić eternal lockpick, czyli niezniszczalny wytrych - ale niestety będzie trzeba trochę podfarmić dwóch przeciwników (najlepiej w następnym zaplanowanym wypadzie do mementos): Anzu i Anubisa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi