michu86- 389 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 (edytowane) M.in. tych powyżej 35 levelu niestety. Dzięki za info! Pytanie odnośnie końcówki gry: Jak już dostajemy możliwość pożegnania się ze wszystkimi, to od tych osób co mamy z nimi max. level dostajemy key item - który w NG+ umożliwia nam korzystanie z ich skilli. Jednak co z Igorem? Bo wstępu do velvet roomu już nie miałem - od Lavenzy dostałem key item ale ten odpowiada ze te bliźniaczki. Chyba miałem true ending, wszystkie pałace przed czasem, nie wysypałem się co do przyjaciół, walczyłem z kielichem, bogiem dostał head'a. Ostatni filmik to jak jedziemy nad morze i wiatr we włosach i te sprawy?? To jest true?? Końcówka dla mnie trochę za mocno nawalona bossami i w sumie każdy boss to: Charge + Keep Calm and Hassu Tobi. Edytowane 9 maja 2017 przez michu86- Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 Jestem na końcówce wczoraj pocisnąłem troszkę. Co za gra. Wszystkie linki wymaksowałem (poza tymi fabularnymi jak igor). Bez poradników da się dzięki fortune. Ani razu nie musiałem między poziomami spotykać się z ludzikami. Jak nie miałem na mapce up przy osobie to biegłem do fortune i 5 k płaciłem. Miesiąc przed czasem nie miałem co robić to na ryby pochodziłem (nie dałem rady złowić tej złotej ryby) , wszystkie książki przeczytałem, pograłem w gry (jedna gra dla mnie nie do przejścia z powodu strzałek w skosie - na szczęscie nie jestem trophy whore) i nawet homerun zaliczony :D . Obecnie ostatni pałac kończę walka z goro mocno mnie zestresowała wczoraj. Jutro czas na bossa pałacu bo jestem na etapie wysłania calling card cóż za sposób wysłania - Futaba rules :) 100 h na liczniku i mam nadzieję że czeka mnie true ending :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 (edytowane) Też mnie przerosła ta gierka że strzałkami Edytowane 9 maja 2017 przez Pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 Zawsze możecie cheatować po przeczytaniu odpowiedniej książki, tylko Morgana was trochę obśmieje :v To samo z potrzebną rybką do trofki, przeczytanie książki + przynęta za 400 punktów i rybka wasza (przyda się się też szczypta cierpliwości). Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 ee tam jak to tylko dla trofeum to po co się męczyć. Przeczytałem te książki z czitowaniem ale i tak za trudne. Czity dają więcej czasu ale strzałki nie chcą mnie na obu padach słuchać to olałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 No u mnie to samo xD ale rybkę złowiłem jak prawilny personomaniak Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 Za mało fighterów 2D w życiu - nieładnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 z(pipi)any pad :D na padzie od x'sa by się udało. W necie czytałem że łatwiej to zrobić w remote play na vicie niż na padzie od ps4 :D Za duzo zachodu a do gry nic nie wnosi Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 Pytanie dotyczące książek, zazwyczaj scenka do czytania wyskakuje podczas transportu pociągiem, ale czy można czytać tak po prostu to co się ma? Jeśli tak, to w jaki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 W Leblanc wieczorami możesz czytać. Tuż obok telefonu jest regał z książkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 Pytanie dotyczące książek, zazwyczaj scenka do czytania wyskakuje podczas transportu pociągiem, ale czy można czytać tak po prostu to co się ma? Jeśli tak, to w jaki sposób? W bibliotece szkolnej tez od pewnego momentu mozna czytac, konkretna postac siedziaca w niej przy stoliku musi zwolnic miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 polecam znaleźć specjalną miejscówkę z księgarnią. Tam po przeczytaniu bardzo długiej jednej książki pan da nam drugą która przyśpieszy czytanie. Książki które normalnie zajmowały 2 podejścia przeczyta się za jednym razem. A i jak odkryjecie jaką miejscówkę z kompanem to czytając o niej nie traci się czasu w ogóle (a pewnie potrzebne do trofika bo dostałem dopiero po przeczytaniu tych książek :D ) . Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 polecam znaleźć specjalną miejscówkę z księgarnią. Tam po przeczytaniu bardzo długiej jednej książki pan da nam drugą która przyśpieszy czytanie. Książki które normalnie zajmowały 2 podejścia przeczyta się za jednym razem. A i jak odkryjecie jaką miejscówkę z kompanem to czytając o niej nie traci się czasu w ogóle (a pewnie potrzebne do trofika bo dostałem dopiero po przeczytaniu tych książek :D ) . A gdzie niby ta miejscówka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 9 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2017 Znajdziesz ją dzięki jednego z confidantów. Padł ostatni boss, całkiem satysfakcjonujące starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 10 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2017 (edytowane) Polowa wrzesnia u mnie, 85h na liczniku, jak widac nigdzie sie nie spiesze i bawie sie wysmienicie. Gram bez poradnika i zastanawiam sie czy uda mi sie wymaksowac wszystkie social linki bo gra kilka razy mnie zaskoczyla i popsula caly plan kalendarzowy jaki sobie zalozylem ( EJ ALE IDZ SPAC CO xD). Obecnie mam 5 confidantow na max, kilka w zasiegu poziomu 7-8 no i kilku na poziomach 3-5. No nic, okaze sie :) A co do samej gry to co za SZTOS Jeszcze jej nie skonczylem a juz wiem ze gierka z automatu laduje na drugiej pozycji moich gier wszechczasow, zaraz za FFT. Edytowane 10 maja 2017 przez Velius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 427 Opublikowano 10 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2017 Co za gierca. 14 godzin na liczniku, a ja nadal mam wrażenie, że poza tutorial nie wyszedłem :D Jakie to jest angażujące, intrygujące, satysfakcjonujące i ciekawe to ja nawet nie mam siły opisywać. Stylówka tej gry to zen grania i mokry sen fanów anime, audio ryje beret - no tip-top w każdym calu jak na razie. Siadłem na godzinę do gry i nawet nie zauważyłem, jak tych godzin zleciało sześć. I pomyśleć, że broniłem FFXV, które przy P5 wygląda mniej więcej tak, jak junior trampkarzy Kotwicy Piz.dochlewice przy Lewandowskim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blantman 5 780 Opublikowano 11 maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 maja 2017 SKOŃCZYŁEM ok 120 h na liczniku. Ostatnie 20 h to gra mną mocno pozamiatała i nie pozwalała odejść od konsoli (każdą wolną chwilę grałem w persone). Wymaksowałem wszystkich i true ending bez poradnika. Jedynie bliźniaczki oszukałem z poradnikiem z mieszaniem person :) Gra od początku do końca przeza(pipi)ista. Automatycznie trafiła do mojego top 10 wszechczasów. Nie bawiłem się tak dobrze z grą od premiery Wiedźmina 3. Nie ma chyba lepszego obecnie jRPG dla mnie. Ograłem wszystko z ostatnich 2 generacji wartego ogrania (a także największe perełki jeszcze 2 generacji wstecz). Rzadko w jRPG nie dopada mnie moment znużenia po jakimś czasie. Ogólnie lubię skakać z gry na grę i nigdy nie kończę jednej na bansaia (czyli tylko jedna gra cały czas choćby na 200 h). Nawet persona 4 miała momenty nuudy w ponownie podobnym do siebie dungeonie. Tutaj ZERO od początku do końca nie poczułem nudy. 120 h czystego funu. Naprawdę jeżeli chodzi o długie gry mogę tylko porównać z Wieśkiem w którym też tej nudy nie odczułem. Fabularnie gra bardzo fajna ale to design czy mechanika naprawdę pokazują miejsce w szeregu konkurencji. Król jRPG jest jeden i dla mnie to gra generacji zaraz za wiedźminem i przed bloodborne. Kto jest fanem jRPG a nadal nie zagrał ten trąba. Moja ocena to 10/10. Chciałbym następne jRPG na tym poziomie. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 11 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2017 mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza
DJ1988 16 Opublikowano 12 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2017 (edytowane) Ta gra co chwila zaskakuje mnie czymś nowym Edytowane 12 maja 2017 przez DJ1988 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 427 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 W ramach ciekawostki dla ludzi, którzy oglądali takie mało znane anime Cowboy Bebop: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 Jak się wzorować to na najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 (edytowane) Gram bez poradnika i zastanawiam sie jakie sa szanse ze zdaze wymaxowac wszystkich confidantow. Jeszcze chwile temu bylem pewien sukcesu, ale gra zaczela mnie zasypywac dniami ze story i sporo nagle ulecialo, jezeli dalej jest podobnie, to zastanawiam sie jakie mam szanse, w spojlerze ponizej dzien jaki mam w grze i sytuacja z rankami, jakby ktos ograny mogl sie wypowiedziec. Stan na dzien 14/10 II The Priestess - MAX III The Empress - nadal nie mam IV The Emperor - MAX V The HIerophant - 5 VI The Lovers - MAX VII The Chariot - 7 IX The Hermit - 4 X Fortune - MAX XII The Hanged Man 7 (brakuje mi guts) XIII Death - MAX XIV Temperance - MAX XV The Devil - MAX XVI The Tower - 4 XVII The Star - 7 (request rozpoczety) XVIII The Moon - 7 XIX The Sun - MAX Edytowane 13 maja 2017 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 Wątpie że dasz rade kulego Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 @VeliusTrochę nisko Ryujii i Sojiro, ale imo powinieneś dać radę, Shinya (tak jeden rank wyżej powinieneś już być) najbardziej będzie przeszkadzał, bo gryzie się z Futabą i Haru. W grudniu zostaje ogrom wolnych dni.Pawcio kłamie :v Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 13 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2017 Lol w Persona 5 jest nawiązanie do Yakuzy :D Makoto chce iść do kina na film "Like a dragon" :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi