Velius 5 698 Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 No staralem sie skrupulatnie planowac, ale czasami gra niestety na to nie pozwala bo Ci walnie jakis event. I tak korzystalem z bonusów, nauka w dni deszczowe, sauna w srody o ile pamietam itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Czasem staram się korzystać z 'bonusowych właściwości' dni, ale generalnie to gram totalnie na pałę i nie przejmuję się 'marnowaniem cennego czasu'. Ciągle przede mną piąty pałac :pechowiec: Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Dokładnie, grac swobodnie, przy czym póki co: - jak tylko pojawi się pałac, to robie w pierwszej kolejnosci, - potem zostaje mnostwo czasu na budowanie więzi - gdy nie ma opcji więzi, to podbijam social skille - w piatki kupuje specjalne zarcie w szkolnym sklepiku xD - w niedziele zamawiam zakupy w TV Więcej rutyny chyba nie kojarze. Aha, nie tykam na razie mementa, bo zajmuje to caly dzien, a mam tylko jeden request. Można to odsunąć w czasie by pojawily się chociaż dwa/trzy questy za jednym wejsciem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Rozwiń sobie relację z panią nauczyciel, po powrocie z Mementos będziesz mógł zamówić masaż, po którym wieczorem da się jeszcze śmignąć na miasto czy porobić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Na razie mam za mało jaj by do niej zadzwonic z Cafe Leblanc, musze podbić Guts. Najszybciej chyba poprzez nauke w dinerze popijając tylko kawe, czy są lepsze opcje? Film XFiles na DVD już obejrzałem. Edytowane 13 Listopada 2017 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Polecam co niedziele w metrze kupować soczek, który podbija statystyki, na kazdy tydzien losowy atrybut int, guts itp. Edytowane 13 Listopada 2017 przez Velius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Przegapiłem to :O Fcuk. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Czelendż z burgerem jest chyba najlepszy na podbijanie statusów, w tym guts Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Pierwszego burgera zjadłem, ale lvl 2 nie przeżarł. Pewnie muszę podpakować bardziej? Czy same próby się już liczą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 każdy poziom gutsa umożliwia zjedzenie burgera z następnej próby Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Nauka w Diner przy samej kawie też dodaje jajec, można też trafić w kinie na horrory, które dają więcej kohones. A do tego jeszcze książka, która daje przyrost statystyk za oglądanie filmów i masz gwaranta +2 do stata z każdym wypadem do kina. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Pierwszego burgera zjadłem, ale lvl 2 nie przeżarł. Pewnie muszę podpakować bardziej? Czy same próby się już liczą? starczą, będzie łatwiej przy nastepnej próbie Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Red polecam rozwijanie znajomości z Panią Doktor (Tae Takami), która to potem sprzeda Ci pierścionki do odnawiania SP co rundę. Trochę kasy kosztują (na początku po 100,000 jenów a ze wzrostem znajomości 50,000). Pozwala to robić wszystkie pałace za pierwszym razem, bez wychodzenia nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 902 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Dobrze by było nie odkładać zbyt długo eksplorowania Mementos. Chociaż ze dwa wypady na miesiąc. Później jak się zrobią zaległości, to przebijanie się przez kilkadziesiąt pięter może być trochę monotonne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 No i przeciwnicy są żenująco słabi, bossowi z subquestów zresztą też, 1 swift strike i pozamiatane . Jestem na etapie zagranicznego eventu 82h, czyli co singiel 150h? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 902 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Po pierwszym przejściu miałem właśnie 150, więc chyba tak. A jak szukasz wyzwania, to spróbuj powalczyć z Reaperem. Chociaż na tym etapie pewnie jeszcze nie wygrasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 No i przeciwnicy są żenująco słabi, bossowi z subquestów zresztą też, 1 swift strike i pozamiatane . Jestem na etapie zagranicznego eventu 82h, czyli co singiel 150h? no nie powiedziałbym że źenująco słabi na jedynym słusznym, dostepnym od początku poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Po pierwszym przejściu miałem właśnie 150, więc chyba tak. A jak szukasz wyzwania, to spróbuj powalczyć z Reaperem. Chociaż na tym etapie pewnie jeszcze nie wygrasz. KOSMOS, ciekawe czy do końca roku skończę xD Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Red polecam rozwijanie znajomości z Panią Doktor (Tae Takami), która to potem sprzeda Ci pierścionki do odnawiania SP co rundę. Trochę kasy kosztują (na początku po 100,000 jenów a ze wzrostem znajomości 50,000). Pozwala to robić wszystkie pałace za pierwszym razem, bez wychodzenia nawet. Wlasniem to uczynił i akurat po dwugodzinnej wizycie w memento uzbieralem 110k yenow :usmiech: Zaczynam dopiero 3 palac, a raczej przygotowania do niego. Dopiero 35h. Cos czuje, ze całe kolejne tygodnie będą pod znakiem persony i pieluch xD Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Dobry jest poradnik Eurogamer'a albo IGN Guide, w Google łatwo znajdziesz. Jest trochę o podbijaniu statystyk i jakie czynności je podbijają. Ja ukończyłem grę, wyszły ostatecznie 102 godziny, wbiłem prawie wszystkie confidanty, oprócz Sojiro, który zatrzymał mi się na 8 levelu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 18 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Jest sens łowić ryby w ogóle? Po 90h dostałem taką możliwość Wygrał ktoś cos w tej zdrapkowej loterii? Za każdym razem to kupuje i ZAWSZE 3x miss . INSANE zrobiłeś wszystkie questy w metaverse ? Tak czytam na forach i nie wiem czy ja taki ślamazarny jestem czy ludzie rushuja gierkę bo ja mam już 90h i dopiero Okumura dungeon ? Nie ukrywa że chciał bym skończyć w miarę szybko Personę bo mam ciśnienie na drugą Yakuzę Ale co by nie mówić to złapałem ponownie bakcyla, pokończyłem parę confidantów więc dosyć ciekawie było . Cytuj Odnośnik do komentarza
nadol90 664 Opublikowano 18 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 @Schranz1985 Okumura Dungeon to już bardzo blisko końca gry. Oczywiście bez przesady ale bliżej niż dalej (xD) i historia nabierze porządnego tempa i rumieńców. Mi udało się ukończyć P5 w 115 h bodajże i też nic nie wygrałem na tej loterii . Nawet w chińskim sztosiku szczęście mi nie sprzyja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Xantu 147 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 9 godzin temu, Schranz1985 napisał: Jest sens łowić ryby w ogóle? Po 90h dostałem taką możliwość Wygrał ktoś cos w tej zdrapkowej loterii? Za każdym razem to kupuje i ZAWSZE 3x miss . INSANE zrobiłeś wszystkie questy w metaverse ? Tak czytam na forach i nie wiem czy ja taki ślamazarny jestem czy ludzie rushuja gierkę bo ja mam już 90h i dopiero Okumura dungeon ? Nie ukrywa że chciał bym skończyć w miarę szybko Personę bo mam ciśnienie na drugą Yakuzę Ale co by nie mówić to złapałem ponownie bakcyla, pokończyłem parę confidantów więc dosyć ciekawie było . Ryby tylko do platyny. Generalnie nic ciekawego chyba nie dają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 902 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Za uzbierane punkty za łowienie łyb możesz kupić niezłą zbroję, ale raczej nie jest warta czasu, jaki musisz na to poświęcić. Loterię możesz olać. Szanse na wygranie większej kwoty są bardzo małe. Cytuj Odnośnik do komentarza
xbor 54 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Czy można w to grać zaczynając od razu od 5. części właśnie, czy trzeba wcześniej pograć w jakąś wcześniejszą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi