Skocz do zawartości

Persona 5

Gość hnky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No staralem sie skrupulatnie planowac, ale czasami gra niestety na to nie pozwala bo Ci walnie jakis event. I tak korzystalem z bonusów, nauka w dni deszczowe, sauna w srody o ile pamietam itp itd.

Opublikowano

Czasem staram się korzystać z 'bonusowych właściwości' dni, ale generalnie to gram totalnie na pałę i nie przejmuję się 'marnowaniem cennego czasu'.

Ciągle przede mną piąty pałac :pechowiec:

Opublikowano

Dokładnie, grac swobodnie, przy czym póki co:

- jak tylko pojawi się pałac, to robie w pierwszej kolejnosci,

- potem zostaje mnostwo czasu na budowanie więzi

- gdy nie ma opcji więzi, to podbijam social skille

- w piatki kupuje specjalne zarcie w szkolnym sklepiku xD

- w niedziele zamawiam zakupy w TV

Więcej rutyny chyba nie kojarze.

Aha, nie tykam na razie mementa, bo zajmuje to caly dzien, a mam tylko jeden request. Można to odsunąć w czasie by pojawily się chociaż dwa/trzy questy za jednym wejsciem?

Opublikowano

Rozwiń sobie relację z panią nauczyciel, po powrocie z Mementos będziesz mógł zamówić masaż, po którym wieczorem da się jeszcze śmignąć na miasto czy porobić coś innego.

Opublikowano (edytowane)

Na razie mam za mało jaj by do niej zadzwonic z Cafe Leblanc, musze podbić Guts.

Najszybciej chyba poprzez nauke w dinerze popijając tylko kawe, czy są lepsze opcje? Film XFiles na DVD już obejrzałem.

Edytowane przez _Red_
Opublikowano

Nauka w Diner przy samej kawie też dodaje jajec, można też trafić w kinie na horrory, które dają więcej kohones. A do tego jeszcze książka, która daje przyrost statystyk za oglądanie filmów i masz gwaranta +2 do stata z każdym wypadem do kina.

Opublikowano

Pierwszego burgera zjadłem, ale lvl 2 nie przeżarł. Pewnie muszę podpakować bardziej? Czy same próby się już liczą?

starczą, będzie łatwiej przy nastepnej próbie

Opublikowano

Red polecam rozwijanie znajomości z Panią Doktor (Tae Takami), która to potem sprzeda Ci pierścionki do odnawiania SP co rundę.

Trochę kasy kosztują (na początku po 100,000 jenów a ze wzrostem znajomości 50,000).

Pozwala to robić wszystkie pałace za pierwszym razem, bez wychodzenia nawet.

Opublikowano

Dobrze by było nie odkładać zbyt długo eksplorowania Mementos. Chociaż ze dwa wypady na miesiąc. Później jak się zrobią zaległości, to przebijanie się przez kilkadziesiąt pięter może być trochę monotonne.

Opublikowano

No i przeciwnicy są żenująco słabi, bossowi z subquestów zresztą też, 1 swift strike i pozamiatane .

Jestem na etapie zagranicznego eventu 82h, czyli co singiel 150h?

no nie powiedziałbym że źenująco słabi na jedynym słusznym, dostepnym od początku poziomie

Opublikowano

Red polecam rozwijanie znajomości z Panią Doktor (Tae Takami), która to potem sprzeda Ci pierścionki do odnawiania SP co rundę.

Trochę kasy kosztują (na początku po 100,000 jenów a ze wzrostem znajomości 50,000).

Pozwala to robić wszystkie pałace za pierwszym razem, bez wychodzenia nawet.

Wlasniem to uczynił i akurat po dwugodzinnej wizycie w memento uzbieralem 110k yenow :usmiech:

Zaczynam dopiero 3 palac, a raczej przygotowania do niego. Dopiero 35h.

Cos czuje, ze całe kolejne tygodnie będą pod znakiem persony i pieluch xD

Opublikowano

Dobry jest poradnik Eurogamer'a albo IGN Guide, w Google łatwo znajdziesz. Jest trochę o podbijaniu statystyk i jakie czynności je podbijają.

Ja ukończyłem grę, wyszły ostatecznie 102 godziny, wbiłem prawie wszystkie confidanty, oprócz Sojiro, który zatrzymał mi się na 8 levelu.

Opublikowano

Jest sens łowić ryby w ogóle?

Po 90h dostałem taką możliwość :P

Wygrał ktoś cos w tej zdrapkowej loterii?

Za każdym razem to kupuje i ZAWSZE 3x miss .

INSANE zrobiłeś wszystkie questy w metaverse ?

Tak czytam na forach i nie wiem czy ja taki ślamazarny jestem czy ludzie rushuja gierkę bo ja mam już 90h i dopiero Okumura dungeon ?

Nie ukrywa że chciał bym skończyć w miarę szybko Personę bo mam ciśnienie na drugą Yakuzę :)

Ale co by nie mówić to złapałem ponownie bakcyla, pokończyłem parę confidantów więc dosyć ciekawie było .

Opublikowano

@Schranz1985 Okumura Dungeon to już bardzo blisko końca gry. Oczywiście bez przesady ale bliżej niż dalej (xD) i historia nabierze porządnego tempa i rumieńców. Mi udało się ukończyć P5 w 115 h bodajże i też nic nie wygrałem na tej loterii :whyyy:. Nawet w chińskim sztosiku szczęście mi nie sprzyja.

Opublikowano
9 godzin temu, Schranz1985 napisał:

Jest sens łowić ryby w ogóle?

Po 90h dostałem taką możliwość :P

Wygrał ktoś cos w tej zdrapkowej loterii?

Za każdym razem to kupuje i ZAWSZE 3x miss .

INSANE zrobiłeś wszystkie questy w metaverse ?

Tak czytam na forach i nie wiem czy ja taki ślamazarny jestem czy ludzie rushuja gierkę bo ja mam już 90h i dopiero Okumura dungeon ?

Nie ukrywa że chciał bym skończyć w miarę szybko Personę bo mam ciśnienie na drugą Yakuzę :)

Ale co by nie mówić to złapałem ponownie bakcyla, pokończyłem parę confidantów więc dosyć ciekawie było .

Ryby tylko do platyny. Generalnie nic ciekawego chyba nie dają. 

Opublikowano

Za uzbierane punkty za łowienie łyb możesz kupić niezłą zbroję, ale raczej nie jest warta czasu, jaki musisz na to poświęcić.  

Loterię możesz olać. Szanse na wygranie większej kwoty są bardzo małe.