Bzduras 12 532 Opublikowano 9 stycznia 2018 Opublikowano 9 stycznia 2018 (edytowane) Takemi Makoto Kawakami Jedyna słuszna kolejność! nowa strona, więc to prawda Edytowane 9 stycznia 2018 przez Bzduras 1 Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 9 stycznia 2018 Opublikowano 9 stycznia 2018 1. Hifumi 2. Chihaya, zreszta imienniczka bohaterki anime ktore mega lubie 3. Makoto Cytuj
iks 80 Opublikowano 16 stycznia 2018 Opublikowano 16 stycznia 2018 Mam na japońszczyznę bardzo małą tolerancję, szczególnie na anime jednak co mnie zdziwiło Persona 5 nawet mi się podoba. Na razie 15h ale wkręciłem się, muszę się jeszcze przekonać do tych przeżywających wszystko nastolatków, ale byłem pewny że oddam znajomemu grę po pierwszych 2 godzinach a tu takie zdziwienie. 1 Cytuj
iks 80 Opublikowano 16 stycznia 2018 Opublikowano 16 stycznia 2018 (edytowane) Przyczepić się mogę jedynie do trochę zbyt dużej ilości gadania o dupie maryny i systemu walki, po Battle Chasers gdzie system walki daje naprawdę ogromne możliwości i masę frajdy, tutaj 95% walk przebiega tak samo, używamy ataku na który wrażliwi są wrogowie i wykańczamy ich. Może potem jest lepiej ale po kolejnych 5h jestem już tym trochę znużony. Może jeszcze grafika, scenki w szkole i w mieście są bardzo ładne, za to bieganie po pałacach to już wczesna poprzednia generacja, prostota i wygląd lokacji aż kuje w oczy. Zwiedziłem dopiero dwa pałace, jak potem będzie lepiej to uderzę się w pierś Edytowane 16 stycznia 2018 przez iks Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 17 stycznia 2018 Opublikowano 17 stycznia 2018 (edytowane) Potem na pewno jest lepiej jeśli chodzi o "skomplikowanie" walk. Jestem w czwartym pałacu (poziom HARD) i już sam subboss skopał mi dupę więcej razy niż główny boss w poprzednich pałacach. Nawet pionki potrafią zajść za skórę. Cieszy mnie to bo jest więcej kombinowania i planowania. Fakt jest taki, że grafika pod względem technicznym jest mocno średnia, ale już sam design, tak jak wspominasz szczególnie lokacji "rzeczywistych", to coś wspaniałego. Same pałace mi nie wadzą, jest schludnie xd Ahh co za gra. 60 godzin i pojawiają się ciągle nowe elementy, nowe postacie, możliwości, a poziom wyzwania wzrasta bardzo wyrównanie. Nie irytuje, ale też nie rozleniwia. Nadal zdarza mi się stać w kawiarni i kminić przez 10 minut co będzie najbardziej opłacalną opcją na spędzenie wieczoru xd Będzie goty jak nic, mimo, że nie ograłem jeszcze Niera. Edytowane 17 stycznia 2018 przez Wiolku 2 Cytuj
iks 80 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 Jak długa jest ta gra, jestem na początku 3 pałacu, na liczniku prawie 25h. Pytam bo nie wiem czy zamawiać Monster Hunter, kolega wyżej pisze o 60h to już końcówka? Cytuj
iks 80 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 8 godzin temu, Pupcio napisał: ~100h Czyli Monster Hunter musi poczekać bo czuję jeszcze miesiąc grania. Cytuj
piotros 220 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 9 godzin temu, iks napisał: Jak długa jest ta gra, jestem na początku 3 pałacu, na liczniku prawie 25h. [..] Hmmm... ciekawe pytanie Ja skończyłem drugi pałac i jeszcze nie doszedłem do trzeciego, a mam na liczniku prawie 60 godzin. Już po naszych dwóch sposobach grania w tę grę widać, że odpowiedzi poprawnej dla siebie możesz nie dostać Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 Przecież tu 3/4 zawartości jest opcjonalne. Jak się oleje wbijanie confidantów to pewnie mozna gierkę w 60h zrobić. A w zasadzie to wielu pewnie się nawet nie odkryje bo trzeba spełnic jakies tam wymagania Mi się zeszło 140h a i tak wszystkiego nie zrobiłem, i skipowałem część smsków od połowy gry(te mało istotne) No ale ja się sporo bawiłem w fuzje person łapanie każdego nowego itd. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 Drugi raz juz bym nie chcial przechodzic. Skipowanie aktywnosci oznacza, ze tylko klikalbym caly czas w wyrko i słuchał porad kota, że jeszcze nie czas spać. Tylko po to by przyspieszyć fabułę. Raz a solidnie ta gra mi wystarczy na zawsze. Cytuj
iks 80 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 (edytowane) Dobra system walki klapa, pokonał mnie jeden przeciwnik który użył ataku 4 razy pod rząd i nawet nie miałem okazji zaatakować, raz ktoś był słaby na atak, potem znowu, potem wszedł critical 2x i na końcu zabił wszystkich, 45 minut grania w plecy. Bardzo nie lubię takiej losówki w grach, zastanawiam się nad obniżeniem poziomu trudności bo na razie system walki mi najmniej z całej gry podszedł, zwiedzanie pałaców to raczej obowiązek i chętnie bym ominął tą część żeby zobaczyć co dalej w fabule Jakieś porady bo mam wrażenie że coś robię nie tak, szybko kończy mi się SP i potem muszę używać itemków co chwilę. Edytowane 18 stycznia 2018 przez iks Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 Rozwiń jak najszybciej covenant u pani doktor - w pewnym momencie zacznie sprzedawać coś, co pomoże na problemy z SP. Do tego czasu trzeba rozważnie używać czarów/itemków. 5 minut temu, iks napisał: Bardzo nie lubię takiej losówki w grach to nie losowość tylko słaby design 1 Cytuj
iks 80 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 Dzięki, panią doktor akurat mam wysoko bo co chwilę do niej latałem Jak skończę pałac to zerknę co ma. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 20 stycznia 2018 Opublikowano 20 stycznia 2018 Można jakimś sposobem zmienić dubbing z powrotem na angielski? Bo zmiana w głównym menu nic nie daje, ładuję sejwa i z powrotem japoński. A podczas grania opcji zmiany duba nie ma w ogóle w menu 'config'. Po 120 godzinach grania chciałem na chwilę posłuchać angielskich, bo już zapomniałem jak brzmiały. Cytuj
AvengerGT 9 Opublikowano 2 marca 2018 Opublikowano 2 marca 2018 W dniu 8.01.2018 o 16:30, Masorz napisał: Robimy ranking najlepszych waifu w piąteczce? No to jak robimy, to robimy 1. Makoto Niijima 2. Ann Takamiaki 3. Tae Takemi I podsumowanie na zasadzie 3pkt, 2pkt i 1pkt 1. Makoto Niijima (9pkt) 2. Tae Takemi (8pkt) 3. Hifumi Togo (5pkt) 4. Sadayo Kawakami (4pkt) 5. Ann Takamiaki (2pkt) 5. Futaba Sakura (2pkt) 5. Chihaya Mifune (2pkt) Ranking nie jest zamknięty, zawsze można namieszać Sama Persona 5 to coś pięknego, szkoda, że nie było mnie na forum jak w to pocinałem. Ostatecznie wbita platyna i 212h. Może kiedyś wrócę do tego na ps3, żeby mieć czyste konto i nowe trofki. Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 2 marca 2018 Opublikowano 2 marca 2018 W dniu 18.01.2018 o 22:08, iks napisał: Dzięki, panią doktor akurat mam wysoko bo co chwilę do niej latałem Jak skończę pałac to zerknę co ma. BARDZO ważne są słabości potworów. Bez odkrycia ich jest bardzooo trudno. Przydaję się również buffy zwiększające obronę atak i debuffy dla przeciwników. Z tymi dwoma aspektami walki mają sens. Inaczej utkniesz od razu Cytuj
AvengerGT 9 Opublikowano 2 marca 2018 Opublikowano 2 marca 2018 W dniu 17.01.2018 o 00:01, iks napisał: za to bieganie po pałacach to już wczesna poprzednia generacja, prostota i wygląd lokacji aż kuje w oczy. Zwiedziłem dopiero dwa pałace, jak potem będzie lepiej to uderzę się w pierś Łoo, to dobrze, że nie zacząłeś od którejś ze wcześniejszych odsłon, tam to były proste losowe korytarze - coś na zasadzie Mementos. Pałace w najnowszej odsłonie to istna rewolucja w serii, no i mnie się podobały, mniej lub bardziej. Cytuj
Pix 914 Opublikowano 4 marca 2018 Opublikowano 4 marca 2018 (edytowane) 7 kwietnia startuje anime-adaptacja piątej Persony. Ciekawe, jak im to wyjdzie. Animacja czwórki była raczej mocno średnia. Edytowane 4 marca 2018 przez Pix Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 20 marca 2018 Opublikowano 20 marca 2018 Co do anime to jest szumnie zapowiadane w Japonii. Przez przypadek spacerujac sobie uliczkami Shibuya wpadlem na takie cos. I od razu wbilem do srodka. W srodku bylo pelno art bookow, plakatow i mang z samego anime. I pelno gadzetow Taka sobie ladowarke z Ann sprawilem i magnez na lodowke. Art style byl bardzo ciekawy. Do nastepnego!! Ps dla wielbicieli Futaby fajny art z najnowszego numeru Famitsu. 5 2 Cytuj
ProstyHeker 1 876 Opublikowano 20 marca 2018 Opublikowano 20 marca 2018 W dniu 4.03.2018 o 12:04, Pix napisał: 7 kwietnia startuje anime-adaptacja piątej Persony. Ciekawe, jak im to wyjdzie. Animacja czwórki była raczej mocno średnia. Ale filmy na podstawie trójki wyszły bardzo zgrabnie. Mnie się podobały! Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 21 marca 2018 Opublikowano 21 marca 2018 Ale to będą postacie i "swiat" z 5? Jesli tak to choc nie lubie anime to obejrze Cytuj
Pix 914 Opublikowano 22 marca 2018 Opublikowano 22 marca 2018 18 godzin temu, Schranz1985 napisał: Ale to będą postacie i "swiat" z 5? Jesli tak to choc nie lubie anime to obejrze Tak, to będzie adaptacja fabuły piątki, ale różnice na pewno się pojawią. Niektóre wątki z gry mogą zostać pominięte, a w ich miejsce mogą pojawić się jakieś nowe. Wiadomo, 100 godzin oryginału nie wcisną w dwadzieścia kilka dwudziestominutowych odcinków. Cytuj
Pix 914 Opublikowano 8 kwietnia 2018 Opublikowano 8 kwietnia 2018 Pierwszy odcinek całkiem niezły. Kilka fajnych mrugnięć okiem do fanów serii i naprawdę świetny styl animacji. Może trochę za dużo wcisnęli w jeden epizod, ale tak to jest, jak chce się adaptować ponad 100-godzinną grę w 24 odcinki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi