Pupcio 18 322 Opublikowano 4 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2020 Jednak sporo nowości? Jak to sie ma w porównaniu do tych lepszych wersji 3 i 4? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 4 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2020 Możesz sprecyzować pytanie? Bo nie wiem czy porównywanie nowości w FES/Golden vs Royal ma jakikolwiek sens. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 4 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2020 A czy 5 i royal to ta sama fabuła czy historie alternatywne. Czy 5 jest już zbędna i wystarczy kupic tylko 5 Royal? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 4 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2020 Ta sama historia główna, ale nowe cut scenki, rozbudowane dungeony, nowe mechaniki, nowe persony, nowe aktywnosci i miejscówki. Jak masz wybierać to graj tylko w Royal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 905 Opublikowano 4 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2020 Też jestem zaskoczony, jak dużo dodali. O wiele, wieeele więcej niż w przypadku FES i Golden. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 4 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 kwietnia 2020 @Pix Zmieniłbym obrazek w podpisie. Fakt, że Akechi ma Persone/jest kimś więcej niż zwykłym detektywem to spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
mmatys85 7 Opublikowano 13 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2020 Czy te lochy to wszystkie takie nudne ? Jestem w zamku Kamoshidy i te walki to tak nudne , że odechciewa mi się grać, ale fabularnie jako video novel to spoko. Jest jakiś only story mode ? Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 13 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2020 Pograłem w jap. demko Scramble na Switchu i o matko, jak ja czekam na tą grę ! Walka jest baardzo przyjemna, a wszystko, to co pomiędzy to po prostu stara, dobra Persona 5-tka. Ewidentnie dostajemy wypasioną kontynuację, a nie jakiś półprodukt. No i wersja na Switcha dla takiej gry to poezja, już grając w 5 sobie myślałem o ile szybciej bym ją przeszedł mając tą grę na Słiczuniu.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2020 @mmatys85 nie graj dalej. Jak ci system walki nie leży to tylko będziesz się męczył. Jest story mode w opcjach. @izon ale Scramble to coś zupełnie innego niż normalna seria. Nie wiem czy nazywałbym to kontynuacją... prędzej spin-offem. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 14 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2020 (edytowane) 6 godzin temu, estel napisał: @mmatys85 nie graj dalej. Jak ci system walki nie leży to tylko będziesz się męczył. Jest story mode w opcjach. @izon ale Scramble to coś zupełnie innego niż normalna seria. Nie wiem czy nazywałbym to kontynuacją... prędzej spin-offem. No właśnie nie do końca - po za systemem walki, gra nie różni się absolutnie niczym tj. mamy chodzenie po ulicach, powrót do starych miejscówek ( i oczywiście będą nowe plus podobno inne miejsca w Japonii), budowanie relacji, pierdoły do robienia ( praca itd.)., no i tak - gra jest bezpośrednią kontynuacja 5ki. Edytowane 14 kwietnia 2020 przez izon Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2020 O to bardzo ciekawe, bo nie wiem jak Royal, ale P5 kończyła się raczej definitywnie i nie pozostawiała miejsca na kontynuację. Na pewno sprawdzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 14 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2020 6 godzin temu, estel napisał: O to bardzo ciekawe, bo nie wiem jak Royal, ale P5 kończyła się raczej definitywnie i nie pozostawiała miejsca na kontynuację. Na pewno sprawdzę No a jednak. Z jap. demka niewiele zrozumiałem fabularnie ale wracamy na stare śmieci ze starą ekipą:) Wygląda na to, że Phantom Thieves nie odwiesili masek na kołek:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 (edytowane) Kolekcjonerka w euro agd rtv za 299zł po wpisaniu kodu HOT52 w koszyku niby tylko dziś dostępna promocja. Edytowane 16 kwietnia 2020 przez Strife Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 Jeśli jestem gdzieś w połowie p5 to warto jednak zakupic royal czy lepiej dograć już piątkę do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 Royal jest lepsze, ale jak jesteś w połowie to wrzuciłeś już ile - 40? 50 godzin? Sam musisz sobie odpowiedzieć czy ci się chce powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 Jestem w piramidzie, to połowa gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2020 Kolo 40% Cytuj Odnośnik do komentarza
Morfik 0 Opublikowano 17 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2020 Dobrzy ludzie, przychodzę do Was po poradę. Z racji wyprzedaży na PS Storze, Persona 5 kosztuje ok 70zł. Czy mogę kupić tą starszą wersję i i tak będę się dobrze bawił, czy lepiej wydać te dwie stówki więcej i kupić Royal? Dylematy dylematy... Z góry dzięki za doradzenie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 17 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2020 Będziesz się dobrze bawił, bo to od samego początku była świetna gra. Royal jest jeszcze mocniej rozbudowaną wersją fantastycznego produktu, więc wybór zależy tylko od twojego portfela, bo tu nie da się podjąć złej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 17 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2020 Persona 5 to gra na 9. Royal to gra na 9.5 Obie są świetne. Chyba najlepsze jRPGi w tej generacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 700 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2020 (edytowane) Jak tu wyglada stosunek gameplayu do gadania? Czy nje jest to przesadzone? To chyba ostatnia gra na ps4 którą chciałbym ograć, bo strasznie mnie intryguje. Ale już raz sie napaliłem na Danganronpe, a tam ściany tekstu i obudzil mnie pad wylatujący z łapy. Do nocy jest promka, dlatego pytam Edit: dobra poyebalem coś, nie ma promki huy by to spalił Edytowane 30 kwietnia 2020 przez drozdu7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 1 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2020 Danganronpa to visual novel, persona to jrpg z dużą ilością tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 905 Opublikowano 4 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2020 Persona zawiera mnóstwo dobrego gameplayu, ale też baaaaaaaaardzo dużo gadania. W przerwach od walki i eksploracji będziesz wyrywał loszki z japońskiego ogólniaka i esemesował z kolegami o sprawdzianie z matmy - ogólnie klimat nie dla każdego, ale warto zaznaczyć, że postacie i dialogi to najwyższa półka jrpgów tej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 4 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2020 2 godziny temu, Pix napisał: Persona zawiera mnóstwo dobrego gameplayu, ale też baaaaaaaaardzo dużo gadania. W przerwach od walki i eksploracji będziesz wyrywał loszki z japońskiego ogólniaka i esemesował z kolegami o sprawdzianie z matmy - ogólnie klimat nie dla każdego, ale warto zaznaczyć, że postacie i dialogi to najwyższa półka jrpgów tej generacji. Dla mnie właśnie te wszystkie "pierdoły" to esencja tej gry. Nie było dla mnie na tej generacji bardziej relaksującego tytułu, w którym bez napinki po prostu zanurzałem się w świat gry i odpływałem bez jakiegoś wybitnego stresu, że muszę ogarniać milion technik, rozkminiać pokonanie Bossa itd. Oczywiście tego też jest sporo w Dungeonach ale trzeba się nastawić, że lwia część gry to eksploracja i dialogi, więc albo to komuś pasuje albo nie - mi bardzo:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 905 Opublikowano 4 maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2020 Dla mnie również, ale wiem, że nie do każdego to trafia i wiele osób skreśla serię już na starcie ze względu na gimbazjalne klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi