mikepointdotty 25 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Aż tak źle wypada ang dub? Cytuj
Manifesto 24 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 (edytowane) Ja tam wolałem uśmiechać się do Chie :) Fajnie, że twórcy pomyśleli nawet o takich szczegółach jak restart walki po tym jak ubije nas boss (na hardzie to sprawa normalna) i możliwości "skipowania" animacji. W Personie 3 i 4 było to upierdliwe, czasem wręcz wkurzające. Świetną sprawą jest opcjonalny dungeon, cholernie mi się podoba ten patent gdy Morgana zmienia się w samochód. Choć i tak nic nie przebije Labiryntu Amali z Nocturne'a, to był dopiero klimat! Edytowane 1 kwietnia 2017 przez Manifesto Cytuj
wet_willy 2 165 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Oficjalny Ranking randkowania w P4G Rise>Marie>Yukiko>Kanji>Reczny>Chie W P5 chyba bedzie gorzej bo tylko 3 laski sa i Ann wyglada najlepiej :( Cytuj
Manifesto 24 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Główny bohater w P4 i tak nie zamoczył*, więc co za różnica? ;) A gadać wolałem z Chie, była sympatyczniejsza i jako kumpela sprawdzała się lepiej od lalkowatej Yukiko. w przeciwieństwie do trójki, pamiętna scena z Elizabeth Cytuj
oFi 2 470 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 P4G tylko na vitunie? Bo nie widzę, żeby była na ps3 Cytuj
Manifesto 24 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Tak, to wersja wydana tylko na Vitę. Aby pograć w stacjonarną czwórkę musisz kupić wersję na PS2. 1 Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Na amerykańskim storze za 10 dolców w klasykach z ps2 jest P4 którą odpalisz na ps3. Cytuj
Suavek 4 747 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 W P5 chyba bedzie gorzej bo tylko 3 laski sa i Ann wyglada najlepiej :(Czytałem, że w 5 można romansować także z NPC. Nie wiem, co przez to rozumieją. Poza tym w drużynie chyba są 4 dziewuchy? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Podobno jest 9 opcji romansowych, więc tak można romansować z NPC, przynajmniej ludzie tak pisali przy okazji grania w wersję JP. Cytuj
wet_willy 2 165 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Od poniedzialku do wtorku wbije 30h i dam wam znac czy najlepsza Persona ever. Najgorszy weekend ever (pipi)owa pogoda i czekasz na giereczke zycia ktora nie przyjdzie do poniedzialku T_T jak zyc... Cytuj
Suavek 4 747 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 #firstworldproblems Aż jestem ciekaw, czy dam radę się wciągnąć. Co nie ruszę w ostatnich latach, to odkładam po paru godzinach, a potem nie chce mi się wracać. Nawet P4G nie dałem rady drugiemu podejściu. Zobaczymy, jak będzie z P5... Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Opublikowano 1 kwietnia 2017 Ja dziubię po trochu od 2 dni, ale tak na świeżo po Automacie ciężko się otrząsnąć i przestawić na ten klimat... Chociaż w Personie 5 jedyna nadzieja na podjęcie walki z Nierem w kategorii GOTY. Cytuj
Pix 920 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Jezu, jakie to dobre. FFXV wypada tak biednie przy tej grze, że aż szkoda gadać. Świetna historia i postacie, rozgrywka, muzyka, no i ten STYL. Tu nawet na taką głupotę jak podsumowanie po walce patrzy się z przyjemnością. Dungeony są większe, trudniejsze i o wiele bardziej różnorodne (nawet jakieś proste zagadki się trafią). W ciągu dnia też jest tyle do roboty, że aż nie wiadomo za co się łapać. Chociaż z drugiej strony, jeśli komuś nie podobały się poprzednie części, to pewnie piątka też go nie przekona, bo to 100% persony w personie (zwłaszcza na myśl przychodzi P4 z domieszką P2). A narzekania na angielski dubbing trochę nie rozumiem. Jasne, trafi się czasami jakiś gorszy głos, ale to wciąż według mnie najwyższa półka. Cytuj
Manifesto 24 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Ja również nie narzekam na angielski dubbing (aczkolwiek możliwe, że ściągnę DLC z oryginalnym) czekanie do premiery nie wchodziło w moim przypadku w grę, do czwartku mam zaległy urlop i pewnie stuknę do tego czasu z 50 godzin. Póki co mam 30 i jestem zachwycony tą produkcją, to małe dzieło sztuki! Póki co mój ulubiony fragment gry: Muzeum mnie po prostu zniszczyło, to wskakiwanie w obrazy i rozpoznawanie zdjęć (aż mi się przypomniała książka "Wizerunek Zła" G. Mastertona), cała stylistyka tego dungeonu, po prostu cudo! Zamek Komoshidy przy Muzeum wypada blado, coraz lepsze dungeony Ciekawe co będzie dalej. Cytuj
Dante 444 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Zrobiłem pierwszy zamek i magia. Powrót negocjacji jest bardzo mile widziany plus ten styl powala. Idę grac dalej Cytuj
Pupcio 18 510 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Jaka ta gra jest ekstra Cytuj
Pix 920 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 (edytowane) No, w jakiej innej grze podlałbym kwiatek, kupiłbym używaty telewizor crt i wypożyczyłbym serial Bubbly Hills 90210, którego oglądanie zwiększa poziom mojego uroku osobistego Niby pierdoła, a cieszy. Naprawdę widać w tej grze przywiązanie do nawet najmniejszych detali. Edytowane 2 kwietnia 2017 przez Pix Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Dzisiaj w końcu udało się przysiąść na dłużej, ależ mi brakowało prawdziwego jrpg, te zarwane nocki przy P3 i P4.... Mam nadzieję, że będzie można wejść w bliższe relacje z Takemi i Ms Kawakami Cytuj
ornit 2 969 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Z aktywności przynoszących korzyści najlepiej rozwiązali kwestię pytań i egzaminów w szkole. Przynajmniej jest jakaś ingerencja gracza. Reszta to po prostu tekścik. Przydałyby się jakieś mini gry. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Pierwsze wrażenie jest piorunujące. A jak to wygląda Cytuj
wet_willy 2 165 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 user ragus zawsze szanowalem. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Mam już swoją waifu, panią prokurator. Ale pewnie jej nie da rady w y r w a ć (*). Cytuj
wet_willy 2 165 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Pawcio oczywiscie nie wie o czym mowi ale on jest z teamu Yukiko. Cytuj
michu86- 395 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Co Wy piszecie? Tylko Mitsuru! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi