blantman 5 780 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 brakowało tam interaktywnych interakcji z bohaterami :D Co ja mam 5 lat aby mnie walka z robo dinozaurami podniecała... Co do gry to pewnie jak w p4 można dużo przegapić z social linków jak się źle wybierze albo za długo w lochu spędzi :) Nie chcę poradników uruchamiać to tylko zapytam tutaj i proszę o odpowiedź w miarę bez spoilerów. Co najlepiej robić aby rosły poszczególne statsy. Pamiętam że w p4 niektóre rzeczy były bardziej opłacalne od innych. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Niby nie grałem długo, bo tylko 7h, ale negocjowanie z demonami zostawiłbym w SMT - rozwiązanie z P4 znacznie bardziej mi pasowało. Cytuj
Manifesto 24 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 (edytowane) Nie chcę poradników uruchamiać to tylko zapytam tutaj i proszę o odpowiedź w miarę bez spoilerów. Co najlepiej robić aby rosły poszczególne statsy. Pamiętam że w p4 niektóre rzeczy były bardziej opłacalne od innych. Podobnie jak w Personie 4, przykładowo (z moich obserwacji): - studiowanie w deszczu zwiększa wiedzę szybciej, dodatkowo gdy studiujemy w bibliotece wraz z wiedzą wzrasta nam odwaga; - kąpiąc się w łażni w niektóre dni (nie pamiętam dokłądnie w które, rzadko z niej korzystam) szybciej zwiększa nam się urok; - spotykając się z lekarką w jej klinice, prócz social linku wzrasta nam odwaga; Podobnych social linków jest więcej; - zanim zaczniesz chodzić do kina przeczytaj książkę na temat kinematografii, statsy po obejrzeniu filmów szybciej rosną, zresztą posiadanie odpowiedniej ilości książek i broszur to mus gdy jedziemy metrem i mamy zaklepane miejsce do siedzenia - Odwiedź fast food z Big Burgerem, za każdym razem gdy Odwaga osiągnie nowy poziom, nawet po nieudanej próbie skonsumowania tego świństwa rośnie od razu kilka statsów; - Podlewaj roślinkę w pokoju od czasu do czasu, nie zabiera to czasu, a rośnie uprzejmość. Polecam również rekrutować Cienie gdy same nawiążą do rozmów, wtedy nie trzeba odpowiadać na ich dziwaczne, czasem kuriozalne pytania ;) 50 godzin za mną, genialna gra. Mnie akurat cieszy powrót rozmów z Cieniami, uwielbiam ten patent i za nim tęskniłem. Edytowane 6 kwietnia 2017 przez Manifesto 5 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Mam nową faworytke do rukania tae takemi. Chyba twórcy persony wybierają medyczne zawody dla największych kobiecych freaków Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Też nie rozumiem narzekań na negocjacje, były w serii wcześniej i wreszcie wróciły, zawsze wprowadzają dodatkowy element strategiczny. Hard jest całkiem sympatyczny na razie, w 4-cze ogólnie było za łatwo, tutaj nie mam takich zastrzeżeń póki co. Co do kwiatka, to nie tylko podlewanie ale i mineralne odżywianie roślin jest sugerowane, w zasadzie darmowe bonusy do kindness, bo obydwie czynności nie zabierają czasu.Co do innych tipów dla grających pierwszy raz: przed fuzjami ZAWSZE rejestrować persony w kompendium.@BlantmanCoś ostatnio tylko o "rukaniu" piszesz :v Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Pierwszy dungeon skończony za jednym podejściem - lekko się napociłem. Nie wyobrażam sobie gry na savage. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Pierwszy dungeon skończony za jednym podejściem - lekko się napociłem. Nie wyobrażam sobie gry na savage. ja wczoraj próbowałem ale w wieży zabrakło mi mikstur sp i nie miałem już sp więc musiałem zrobić strategiczny odwrót :D I tak myślę że daleko zaszedłem. @Hendrix To gry bioware tak działają na człowieka. Cały główny wątek zastanawiałem się kiedy będzie sex i teraz na inne gry to przeszło :( Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 No pierwszy dungeon na hardzie za "jednym" podejściem, to sprawa oszczędzania SP (plus wykupienia rzeczy z vending machine) i ewentualnego wymijania wrogów. Ciężkie, ale do zrobienia. Cytuj
wet_willy 2 165 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Bede sie w to bawil na NG+ W ogole ktos pamieta co na NG+ przechodzi z starej gry w Personach? Cytuj
Jeez_PS 860 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Niedługo zacznę grac i zastanawiam się na jakim poziomie trudności zacząć. Da się zmienić podczas grania? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 ja zacząłem na normalu pierwszy dungeon i jakoś za łatwo było to zmieniłem na hard :) W Personie 5 te dungeony są o wiele ciekawsze od persony 4. Tam szybko łapałeś monotonie i każde następne piętro było identyczne a tutaj ju w pierwszym dungeonie kilka fajnych niespodzianek. A i pomysł ze skradaniem na plus Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Ja mam odwrotny zamiar, boss drugiego dungeonu łoi mi dupsko na hardzie. Ale spróbuję poświęcić jeden dodatkowy dzień na grind, za sprzedaną kasę kupię trochę rzeczy i może jakoś pójdzie. Jeśli to nic nie da, to pewnie pęknę. Cytuj
Wredny 9 600 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Pytanie totalnego personowego laika - można atakować piątkę bez zupełniej znajomości tematu? Z ostatnich kilku stron Waszych wypowiedzi wnioskuję, że nie jest to jakaś typowa kontynuacja, ale poprawcie mnie, jeśli się mylę. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 (edytowane) Mozna, jak najbardziej, jescze jak. Ale warto przed tym ograc Nier Automata Edytowane 8 kwietnia 2017 przez Velius 1 Cytuj
wet_willy 2 165 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Atakuj smialo tylko wez sobie tydzien urlopu. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Niektórzy grają w czasie wolnym od innych obowiązków. Nie każdy rzuca wszystko aby grać w giereczke 20 h na dobe. Pierwszy dungeon skończony i jest moc. Mam pytanie do tych requestow. Można zebrać większą ilość i na raz je wszystkie skończyć czy jedno wejście do dungeonu to jeden request? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Tak jak Ukyo mówi, chociaż tydzień może nie starczyć :vTo dalsze porady z cyklu dla laika:-w przeciwieństwie do 90% Jrpg, tutaj wszystkiego rodzaju buffy i debuffy są bardzo przydatne (tak samo jak niskopoziomowe spelle)-jak widzisz pierwszy raz jakąś personę i masz odpowiedni poziom, to łap od razu, jeden raz złapana jest wpisywana do kompendium-w pewnym momencie gra zapozna cię z treasure demonami, które randomowo występują na mapie. Pokonanie ich jest bardzo opłacalne, ale pierw patrz poprzedni punkt (bardzo się przydają w rozwijaniu innych person)-zawsze noś przy sobie nieprzeczytaną książkę. ZAWSZE-daruj sobie magazyny-unikaj częstego wchodzenia do Mementos Dungeon, lepiej pozbierać requesty i starać się je zrobić za jednym razem.-prawie zawsze warto kupować limitowane/sezonowe itemy (jak wiosenne warzywa z supermarketu)-co tydzień kupować itemy odnawiające SP (występują w dwóch automatach z napojami. Przy łaźni i na podwórku szkoły)-robić fuzję person, warto pierw zapisać i eksperymentować, bo przyzywanie z kompendium swoje kosztuje-często zapisywać, najlepiej wykorzystywać wszystkie sloty. 1 Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 (edytowane) Jedna rzecz, która mnie nieco irytuje - nie można zrobić dwóch rzeczy w Cafe Leblanc jednego dnia. Chciałbym sobie obejrzeć Guy McVera na DVD i porobić narzędzia, no ale nie da się. W dzień na mieście czasem nie ma co robić, poza podbijaniem do pani doktor. Może ma to zachęcać do częstszego chodzenia po dungeonach, których i tak nie można już zrobić jednego dnia, jak w poprzedniczce? Edytowane 8 kwietnia 2017 przez Elanczewski Cytuj
Pupcio 18 510 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Atakuj smialo tylko wez sobie tydzien urlopu. Nie starczy Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opłaca się robić kawę wieczorami? Widzę że sp odzyskuje czy potem więcej jednego dnia jej będziemy robić czy zawsze 1 sztuka? Cytuj
Pupcio 18 510 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 sp zawsze sie przyda, lepiej rób curry jak już dostaniesz możliwość Cytuj
Pupcio 18 510 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Skończone... moja stulejka jest nakarmiona po wsze czasy. Ta gra była niesamowita, prawdziwy klejnot generacji Cytuj
Pupcio 18 510 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 94h.30min xd jeszcze nigdy w życiu nie spędziłem przy grze tyle godzin w tak krótkim czasie. 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi