Opublikowano 19 listopada 20177 l Mozna spokojnie zaczac od 5 czesci, nie sa ze soba powiazane poza smaczkami, utworami i nazwami.
Opublikowano 19 listopada 20177 l Może nie ma bezpośrednich powiązań fabularnych, ale jednak Persona 4 oraz Persona 5 dzieją się w tym samym uniwersum. Chociażby przez postać kolesia z niedzielnego programu tv w 4(Tanaka), który teraz w piątej części dalej kręci swój biznes. Jest także wspominana postać Naoto, o tym jakim to nie jest wspaniałym detektywem . Pewnie znalazło by się tego więcej. Nie wiem jak było z poprzednimi częściami, bo nie grałem.
Opublikowano 19 listopada 20177 l To co zrobili w Persona 5 z japońskim dubem igora to poprostu MISTRZ SWIATA, zagranie dla ludzi, którzy grali w poprzednie czesci. Edytowane 19 listopada 20177 l przez Velius
Opublikowano 19 listopada 20177 l Głos Igora w piątce jest tak bardzo inny niż w poprzednich personach że ludzie automatycznie odbierają go za gorszy. Mi osobiście nie przeszkadza a i cały angielski dub trzyma na tyle wysoki poziom że nawet przez chwilę nie pomyślałem nad zmianą na oryginalny.
Opublikowano 19 listopada 20177 l Poprawilem juz, chodzilo mi o japonski dub, a w spoilerze wyjasnial o co chodzi dla tych co juz przeszli. Spoiler Gdy ludzie zaczynaja grac w P5 a grali w poprzednie, widza (w japonskim dubie) ze glos Igora jest inny niz zwykle, no ale AKTOR umarl w 2010 roku wiec tego sie spodziewali, tymczasem Atlus zagral na wszystkich i zrobil z tego wiadomy plot twist gdzie na koniec uzywaja starych audio voiceów zmarlego aktora i Igor mówi swoim glosem spowrotem
Opublikowano 19 listopada 20177 l oj jak dobrze wrocic do personki, 3 msc przerwy dobrze zrobily, pałac mafioza zaliczony i można wsiąkać dalej
Opublikowano 22 listopada 20177 l Niedługo w czytniku mojej ps4 znajdzie się ta zacna (mam taką nadzieję) pozycja. Podstawowe pytanie: na jakim poziomie trudności grać? Nigdy nie grałem w żadną Personę (czego żałuję, bo Cathernine np. mnie mocno wciągnęło pod względem fabularnym ), ale lubię wyzwania w grach.
Opublikowano 22 listopada 20177 l Na hardzie byś się męczył niemiłosiernie w pierwszym zamku . Lepiej przejść grę i potem NG+ na hardzie jako "ten tajemniczy uczeń co jest najlepszy we wszystkim"
Opublikowano 22 listopada 20177 l A nie robi się potem np. w połowie gry za łatwo? Nie lubię być później koksem, który leci jak przecinak. Szanuję miarowe wyzwanie budowane w grze.
Opublikowano 22 listopada 20177 l 1 godzinę temu, Wiolku napisał: A nie robi się potem np. w połowie gry za łatwo? Nie lubię być później koksem, który leci jak przecinak. Szanuję miarowe wyzwanie budowane w grze. Robi sie za łatwo jak lubisz sie bawic buildami i bedziesz rozwijal Persony itp. Mozna w kazdej chwili zmienic na hard podczas gry wiec jak bedzie za latwo mozesz to zrobic. Jezeli to Twoja pierwsza stycznosc z Persona ever, to zacznij lepiej na normal, bo hard na samym poczatku daje niezle w tyłek i nawet ja nie moglem wiekszosci walk skonczyc bo poprostu bylo ciezko w pierwszym i drugim zamku.
Opublikowano 22 listopada 20177 l Dziękuję za rady Czekam tylko na sms z PACZKOMATU, bo widzę, że gierka jest już w centrali w Kielcach. Lecę, pędzę po pracy i zaczynam być nastolatkiem w Tokio.
Opublikowano 23 listopada 20177 l 80h, 5 zamków zrobionych, każdy w 1 dzień (o ile fabuła pozwala). I zostaje podbijanie social stats oraz relacji. Trochę zaczyna przymęczać gra tym samym
Opublikowano 24 listopada 20177 l Electro.pl na Allegro sprzedaje za 138 zł nówki a paczkomaty do dziś gratis
Opublikowano 24 listopada 20177 l Widziałem ostatnio filmik jak traktują paczki podziękuje. Cena jednak dobra. Ja z allegro już dawno nie korzystam. Jest również promocja na PSN
Opublikowano 24 listopada 20177 l Pierwsze pare h za mna, ta gra ma wiele cech najlepszego jrpg na swiecie, ale od razu widac i czuc ze to remaster 1080p gry z PS3. Karny Korwin za olanie wsparcia dla Pro, z palcem w nosie ta gra moglaby wyciagac 4K. Od razu pytanko - zrobi to roznice w grze jesli od razu bede badassem czy lizuskiem w grze ? Edytowane 24 listopada 20177 l przez aphromo
Opublikowano 24 listopada 20177 l Akurat propozycje odpowiedzi głównego bohatera w poszczególnych dialogach są idiotyczne I wybieranie tych sarkastycznych lub kuriozalnych nie ma znaczenia. Natomiast odpowiedzi mają znaczenie podczas spotkań i nabijania social linków. By uzyskać największy przyrost punktowy w relacjach z NPC, trzeba im "włazić w d." i wybierać te odpowiedzi, które sprawią im przyjemność - czyli dotyczące empatii i te chwalące. A zatem granie jak napisałeś wyżej w stylu "badass" jest nieopłacalne.