izon 1 005 Opublikowano 4 października 2009 Opublikowano 4 października 2009 (edytowane) W skrocie: chodzimy robocikiem po niesamowitym surrealistycznym swiecie maszyn. Wszystko jest narysowane cudowną techniką - jakby wyjęte z jakiegos snu. Niesamowity klimat tworzy takze muzyka ktorej nie da sie poprostu opisac. Zreszta przekonajcie sie sami o to demo ( wazy tylko 35 mb) : http://www.bigdownlo...chinarium-demo/ I co tylko ja skladam pre-ordera ? Edytowane 11 listopada 2012 przez izon Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 października 2009 Opublikowano 4 października 2009 Kurna ciekawe, obadalem filmiki na YT i zaraz sprawdze sam demo. Co jak co ale TAKIE gry sie tylko ceni (zwlaszcza za gatunek jaki reprezentuja). Cytuj
Gość Opublikowano 4 października 2009 Opublikowano 4 października 2009 Kurcze , kiedyś była też podobna gierka, utrzymana w klimacie B/W , widziana z boku. był temat na forum,ale po aktualizacji silnika przepadł, ktoś pamięta ocebe? A ta gierka zapowiada się ciekawie, zaraz obadam demko Cytuj
Antares 20 Opublikowano 4 października 2009 Opublikowano 4 października 2009 Stona, chodziło o flashową gierkę Little Wheel? http://www.fastgames.com/littlewheel.html Obie gry mają genialny klimat, zainteresuję się Machinarium bo strasznie chciałem zagrać w coś podobnego do Little Wheel, aczkolwiek odpowiada mi jednak bardziej klimat tego drugiego, może za sprawą fajnie rozwiązanej grafiki (światło i cień) oraz jazzowej muzyki. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 4 października 2009 Opublikowano 4 października 2009 Stona chyba o tym mówił: http://www.limbogame.org/ Cytuj
Gość Opublikowano 4 października 2009 Opublikowano 4 października 2009 To nie o to chodziło Ale fajna mini gierka Szkoda że króciutka Chodziło mi o grę z taką grafą ale troszkę innym klimatem. Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 4 października 2009 Autor Opublikowano 4 października 2009 To nie o to chodziło Ale fajna mini gierka Szkoda że króciutka Chodziło mi o grę z taką grafą ale troszkę innym klimatem. Samorost ?? Cytuj
Gość Opublikowano 4 października 2009 Opublikowano 4 października 2009 Nie-eeeee, choć w to też grałem. Tamto to było dopiero w fazie projektu. Widok był od boku i ogólnie nie pamiętam ocebe ale wyglądało za(pipi)iście. Nawet jakiś ivent w topicu robiliśmy że wysyłaliśmy twórcom meile z pytaniem kiedy gra wyjdzie i raz komuś odp. Anyone? ORAN taaaaaaaaaaaak :* dopiero teraz zauważyłem Twój post Cytuj
Antares 20 Opublikowano 4 października 2009 Opublikowano 4 października 2009 (edytowane) Machinarium faktycznie dobre, właśnie skończyłem demko. Co więcej gra przetestowana na mojej dziewczynie z pozytywnym skutkiem - wciągnęło ją Powinno wychodzić więcej takich przygodówek w starym stylu, marzy mi się nowa wersja Grim Fandango na konsole ----------------> Właśnie skończyłem pełną wersję (bez zaglądania do jakiegokolwiek opisu), w swoim gatunku Machinarium to małe arcydzieło. Zagadki są logiczne i ciekawe, dobrze przepleciono typowe logiczne zgadywanki z problemami typu "uzyj przedmiotu" dzięki temu nie czuć znużenia. Na minus zaliczam tylko cholernie nieomylny algorytm gry w kółka i krzyżyk Zajęło mi trochę czasu rozgryzienie na jakich zasadach działa, ale udało się Edytowane 25 października 2009 przez Antares Cytuj
hooki 194 Opublikowano 19 stycznia 2010 Opublikowano 19 stycznia 2010 skończyłem dzisiaj. mistrzostwo ta gra, fajna historia, humorek i niesamowity klimat. a i wygląda świetnie, polecam każdemu. Cytuj
bobi 0 Opublikowano 4 lutego 2010 Opublikowano 4 lutego 2010 Ja skończyłem już jakiś czas temu, właściwie to nabyłem ją po odcinku GameTime, gra świetna, sama ostatnia zagadka mi się tylko nie podobała. Przy kluczach byłem zmuszony otworzyć książkę :q Natomiast 'kółko i krzyżyk' wygrałem już za drugim razem, pamiętam że grałem w tą grę na swoim starym SL45i ze znajomymi na kase xd Cytuj
MysteryGaz 26 Opublikowano 25 maja 2010 Opublikowano 25 maja 2010 Gra jest bardzo fajna, daaawno nie grałem w żadną przygodówkę więc tym większy fun ale... po ch*j dawali to cholerne kółko i krzyżyk? Przez to niestety nigdy tej gry nie ukończyłem a podchodziłem chyba ze 100 razy do tego... jakieś hinty macie może co do tego? Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 25 maja 2010 Opublikowano 25 maja 2010 Musisz wygrać układając w linii 4 czy tam 5 śrubek. mam nadzieję, że pomogłem, pozdrawiam! Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 9 stycznia 2011 Opublikowano 9 stycznia 2011 totalna za(pipi)istość i jedna z najepszych gierek a pc jak dla mnie, klimat jest po prostu niesamowity Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 10 listopada 2012 Opublikowano 10 listopada 2012 Gra jest przegenialna, a poziom trudności posrany... To chyba w sumie moja pierwsza gra typu Point and Click, ale to raczej aż tyle nie zmienia. Zbyt piękne jest to wszystko i zbyt genialny jest klimat, żeby robić taki poziom trudności, który frustruje i nie pozwala się w pełni cieszyć tym tytułem : / Takie jest moje zdanie Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 10 listopada 2012 Opublikowano 10 listopada 2012 Bez przesady, wbrew pozorom Machinarium jest wyjątkowo logiczne. Po prostu myśli gracza nie zawsze depczą po tej samej ścieżce, którą podążali twórcy gry. Pamiętam, że przez całą grę zaciąłem się totalnie na dłużej dwa razy. Fakt, kląłem wtedy jak szewc, wyzywając autorów od najgorszych posrańców Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 10 listopada 2012 Opublikowano 10 listopada 2012 Wg mnie gra nie jest trudna. Jest za to szalenie krótka, przez co wołanie za nią parę euro to gruba przesada. Podejrzewam, że masz (tak jak ja) ją z HIB, inaczej strata kasy. To jest poziom długości demo. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 10 listopada 2012 Opublikowano 10 listopada 2012 Jeżeli się zatniesz QstomPL, to masz podpowiedź z prawej górnej strony ekrany. Bohater w chmurce komiksowej wyjaśni co i jak, albo możesz przejść mini gierkę i na końcu masz jako bonus wyjaśnione co i jak. Teraz robisz zdjęcie telefonem i zaczynasz grę Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 10 listopada 2012 Opublikowano 10 listopada 2012 No właśnie w momencie z tymi ulicznymi grajkami już zacząłem nagminnie używać tych podpowiedzi, a postawiłem sobie taki cel na początku, że przejdę całość bez podpowiedzi xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi