C1REX 16 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Tak, tylko nawet Microsoft Polska coś gadał na FunDay'u o przeróbkach, ale ich (i policji) jedynym argumentem było, to że zmodyfikowana konsola MOŻE służyć do odpalania nielegalnych kopii. Za posiadanie noża w kuchni też powinni karać, bo może posłużyć jako narzędzie zbrodni. Jestem tylko ciekawy jak to wszystko ma się do blokowania dysków twardych, bo to oddzielne akcesorium i dlaczego oni w nie ingerują. Ok, konsole mam przerobioną, ale dysk jest czysty. Może niedługo jakieś mądre głowy wymyślą blokadę telewizora, na którym gramy. Technicznie, to dyskowi nic nie robią, a jedynie konsoli, której odbiera się część opcji współpracy z dyskiem.
Master_Lukas 202 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 No tak, ale uszkadza profil. Odzyskanie GT z neta niby jest, ale z profilem z dysku nic nie można zrobić.
Narkus 2 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 http://xboxforum.pl/poradniki-f27/jak-odblokowac-gamertag-profil-oraz-save-ze-zbanowanej-konsoli-31336.html 1
Master_Lukas 202 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Ooo... dzięki, plusik dla Ciebie
Mustang 1 738 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Co do dysków, to jakiś czas temu niektórzy jechali po lukku jak po szmacie, bo robił GS'a na piratach i miał czelność protestować przeciw zerowaniu (które nic z przeróbką nie miało wspólnego). Teraz ludzie dostają za przeróbkę bana i są niezadowoleni, że dysk też stracił na funkcjonalności. Gdzie tamci krzykacze?
Master_Lukas 202 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Oj kolego, chyba coś Ci się pomyliło. Jeśli do mnie pijesz, to ja nie płaczę, że mam bana, że mam profil uszkodzony. Nie zakładam tematu na każdym forum, nie wylewam łez jaki to MS niedobry. Liczyłem się z tym i nie jestem zaskoczony. GS-a mam głęboko w D, tylko ciekawi mnie cały proces blokowania akcesoriów, a nie samej konsoli.
Mustang 1 738 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Chodziło raczej o to gdzie podziali się ludzie którzy przyszli kiedyś wylać na lukka wiadro pomyj, co nie było trudne bo nawet nie próbował polemizować, a teraz kiedy niektórzy "banici" zdają się być niezadowoleni z niektórych aspektów bana jest cisza.
Master_Lukas 202 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 No i? Dostali bana i siedzą cicho, a nie płaczą jak lukk. Proste. Byłem jednym z tych, który miał z niego bekę, a czemu, to już wcześniej pisałem.
Scorp1on 8 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Chodziło raczej o to gdzie podziali się ludzie którzy przyszli kiedyś wylać na lukka wiadro pomyj, co nie było trudne bo nawet nie próbował polemizować, a teraz kiedy niektórzy "banici" zdają się być niezadowoleni z niektórych aspektów bana jest cisza. Oni teraz na forach pisza posty ze MS to zrobil niezgodnie z prawem i maja pisac do rzecznika,itp. Smiech na sali mowiac krotko.
MrSatan 20 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Sprawdz i nam powiedz Hahaha. Dokładnie. Sprawdź i daj znać jak sprawa wygląda . A tak poważnie, ja nie jestem wielkim fanem online/multiplayer, więc sytuacja nie jest dla mnie jakoś wyjątkowo bolesna. Dziwne jest moim zdaniem banowanie konsol za zmianę firmware'u. Przecież to że nie mam oryginalnego, tylko przykładowo iXtreme1.51, nie znaczy że muszę grać na piratach. Zresztą, jeśli kupię sprzęt to chyba mam prawo robić z nim co mi się podoba? Przykładowo pomazać obudowę kredkami. Czemu nie? Co innego gwarancja - sprzęt był otwierany, być może spowodowałem uszkodzenie mechaniczne. Zrozumiałym jest utrata gwarki. Jeśli nie ma dowodu UŻYTKOWANIA pirackiego oprogramowania, to wydaje mi się że banowanie konsol za sam firmware jest ździebko nieuczciwe. Rzekłem! A po co przerabia się konsolę? Żeby używać jakiegoś homebrew? Nie, przecież na xboxa360 nie występuje, więc przerabia się konsolę po to by grać na "kopiach zapasowych" i sprawa jasna.
Scorp1on 8 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 (edytowane) No homebrew tez istnieje Edytowane 19 listopada 2009 przez Scorp1on
MrSatan 20 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 No ale zapewne w śladowej ilości, bo jakoś nie słyszałem
Master_Lukas 202 Opublikowano 19 listopada 2009 Opublikowano 19 listopada 2009 Chodziło raczej o to gdzie podziali się ludzie którzy przyszli kiedyś wylać na lukka wiadro pomyj, co nie było trudne bo nawet nie próbował polemizować, a teraz kiedy niektórzy "banici" zdają się być niezadowoleni z niektórych aspektów bana jest cisza. Oni teraz na forach pisza posty ze MS to zrobil niezgodnie z prawem i maja pisac do rzecznika,itp. Smiech na sali mowiac krotko. Jeśli to prawda, to beka taka sama jak przy lukk'u.
Les777 124 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 ale to juz przestali w koncu banowac(skonczyla sie fala) czy dalej jada z koksem? Podobno nie ma mieć określonych ram czasowych. Ja za to chciałbym się dowiedzieć, kiedy się zaczęło banowanie.
Czezare 1 450 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 Chodziło raczej o to gdzie podziali się ludzie którzy przyszli kiedyś wylać na lukka wiadro pomyj, co nie było trudne bo nawet nie próbował polemizować, a teraz kiedy niektórzy "banici" zdają się być niezadowoleni z niektórych aspektów bana jest cisza. Jesli tacy ludzie kopali lukka to trudno o wieksza hipokryzje...
Scorp1on 8 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 ale to juz przestali w koncu banowac(skonczyla sie fala) czy dalej jada z koksem? Ja za to chciałbym się dowiedzieć, kiedy się zaczęło banowanie. Pierw w Hallowen dla USA kilka dni pozniej EU - jak dobrze pamietam
bypa 1 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 bypa ale modyfikacja firmware to wg umowy z m$ to samo co modyfikacja czegoś w konsoli. wg prawa podobnie. No dobra, więc powtarzam. Zrozumiała jest utrata gwarancji. Absolutnie niezrozumiały jest ban na XL. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie, a logika często nie pokrywa się z rzeczywistością, kiedy w grę wchodzą wielkie koncerny i olbrzymie pieniądze.
Gooral 9 Opublikowano 20 listopada 2009 Opublikowano 20 listopada 2009 (edytowane) tylko ciekawi mnie cały proces blokowania akcesoriów, a nie samej konsoli. Moim zdaniem to KARA za używanie piratów. To wszystko. Microsoft sie po prostu w(pipi)il i uderzył takie osoby tam gdzie najbardziej boli. Edytowane 20 listopada 2009 przez Gooral
kold 8 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Zebyscie wiedzieli jak myslec o calej tej kwestii. Gdy kupujesz konsole, kupujesz sam hardware. Z tym mozesz robic co chcesz - mozesz sobie Xboxa oklejac, wiercic, lutowac co chcesz. Ale... Software dzierzawisz, nie masz do niego zadnych praw poza posiadaniem nosnika (w tym przypadku jest to sam Xbox, gry itd.). Wszelkie prawa posiada wydawaca - Microsoft. Niestety oznacza to tyle, ze uzytkownik jest w tej kwestii zdany na laske i nielaske wydawcy, w tym kary za naduzycia. Pojawilo sie ostatnio zastrzezenie co do banow. Ludzie chca zwrotu kase za niewykorzystana subskrypcje. I powinni miec do tego prawo.
Mustang 1 738 Opublikowano 21 listopada 2009 Opublikowano 21 listopada 2009 Mimo zbanowania konsoli, to liczy się fakt, że płacili za konto, a samo konto pozostaje w pełni funkcjonalne.
kylo31 0 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 zawsze jakos mozna sobie poradzic i (pipi) na ms.juz mozna przywrocic funkcje dysku,avatarow czy sejwow.
kold 8 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Mimo zbanowania konsoli, to liczy się fakt, że płacili za konto, a samo konto pozostaje w pełni funkcjonalne. Ale dostep do niego juz nie. To zmusza uzytkownika do zakupu nowej konsoli, bo przeciez subskrypcja jest aktywna i szkoda by sie marnowala... W sumie sprytne, nie?
Scorp1on 8 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Jesli ktos kupil rok z gory a potem dostal 2 miesiace potem bana to troche spalil kasy, ale jesli zostaly ze 2-3 do konca to grosze wychodza w rozlozeniu na miesiac (miesiac 10zl tak srednio)
Colin 1 974 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 samo konto zostaje sprawne więc nie ma co płakać. wystarczy kupić legalną konsolkę i jechać dalej. gorzej jakby też konto na tym cierpiało, wtedy można już by mieć uzasadnione pretensje.
kold 8 Opublikowano 22 listopada 2009 Opublikowano 22 listopada 2009 Troche zbyt lekko to ujales z tym 'wystarczy kupic legalna konsolke'
Rekomendowane odpowiedzi