Skocz do zawartości

Wasze ulubione smakołyki, których nie ma już w sklepach

Featured Replies

Opublikowano

ale to nie jest to samo frugo co bylo kiedys. teraz to sie nazywa New FRUGO Go. opakowanie inne, producent pewnie tez

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 99
  • Wyświetleń 6,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Z podróbek snickersów pamiętam batony no name. Twarde były, ale że cena była niższa o połowę od snickersów to dało się jeść.   Jeszcze pamiętam takie ostre gumy, z pieprzem chyba były i jeśli dobrz

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

gdzie sa (pipi)a cadbury eclairs do ch,uja??   Ostatnio szukałem w PiP i sie okazało ze w Polsce juz ich kurfa nie ma, takie cukierki, dobrze ze dumle jeszcze są.

Opublikowano

o (pipi) zrobie sobie dzisiaj cala patelnie tego przysmaku i bede z kotami ogladal klan.

Brak mi tego no... kukuruku? (pipi)c nie pamietam dokladnie, ten wafel taki byl.

Opublikowano

byly kiedys takie batoniki... ciastko na gorze czekolada i na tym mmsy przyklejone badz jakies inne dodatki. Pamieta ktos jak to sie zwalo?

Opublikowano

inf03.jpg

zwłaszcza smak bananowo - jabłkowo - mandarynkowo - waniliowy dawał rade

nie wiem, może da się to jeszcze gdzieś kupić, ale na pewno nie u mnie na wsi

Opublikowano

potwierdzam, sok z mlekiem był calkiem fajny i rzeczywiscie chyba juz go nie ma...

swoja droga niby wystarczy dolać sobie mleka do zwyklego soku, i efekt jest dosyc podobny ale uwaga bo można sie zbełtać...

Opublikowano

Babeczki mistrza Jana czy coś takiego. To było genialne. Jak byłem mniejszy zawsze mamę na to naciągałem.

Opublikowano

Pamiętam jeszcze jak sprzedawali Cheetosy z saszetkami z ketchupem w środku. Zaje/biste to było.

Opublikowano
  • Autor

Niedawno przypomniałem sobie o takich małych żelkach. Miały kształt takich potworków i były owocowe. W przeźroczystym opakowaniu. Wie ktoś jak to się nazywało?

Opublikowano
  • Autor

Eeee.. nie gadaj. Teraz też są dobre, a raczej zaje.biste. Uwielbiam fromage :thumbsup:

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ale mi o nich przypomniałeś... Ku.rwa Biesiadne. Pół roku temu je widziałem. Kilka, może kilkanaście razy je tylko jadłem, bo ta nazwa jakoś mnie zniechęcała, ale pamiętam, że dobre były, takie biesiadne ;)

Edytowane przez Spyker

Opublikowano
  • Autor

Ja pamiętam o takich lizakach w kształcie stopy i sie je maczało w proszku, który potem strzelał w podniebieniu. Teraz są podobne, ale tamte były najlepsze :teehee:

Opublikowano

2624875121_4657aecc78.jpg

do dzisiaj pamiętam, jak babcia kupowała mi w Chacie Polskiej

Edytowane przez griszczuk

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A sa moze jeszcze w sklepach te chrupki FLIPS??? pamietam czekoladowe , jakies 10 lat temu to moze bylo - szal na te chrupki był , albo toffi i truskawkowe tez dawaly rade :)

Opublikowano

Te gwiazdki Milky Waya, jadłem ostatnio na wyspach. Faktycznie szkoda, że u nas ich już nie ma. Wiele smakołyków mi brakuje, ale najbardziej brakuje mi naszego polskiego batona z firmy Wawel - KOMIX (albo komiks - nie pamiętam jak się to pisało)

P.S: Czipsy Biesiadne są u mnie w sklepiku osiedlowym i Flipsy chyba też :P

Edytowane przez nuke`

Opublikowano

A sa moze jeszcze w sklepach te chrupki FLIPS??? pamietam czekoladowe , jakies 10 lat temu to moze bylo - szal na te chrupki był , albo toffi i truskawkowe tez dawaly rade :)

Jasne, że są. Ostatnio widziałem właśnie czekoladowe. Pamiętam z 8 lat temu to było tych smaków z kilkanaście jeślik nie ponad 20, np. jagodowe, miętowe, grzybowe. Rzeczywiście czekoladowe to mistrzostwo.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

kiedyś była taka oranżada "Kaskada" w szklanej 1 litrowej lub 0,7 buitelce, wieloowocowa, pamiętam, ze masowo ją kupowaliśmy w domu, ale nie wiem czy teraz by smakowała...