Reiko 12 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 "Usiądź weź krzesło kim jest (pipi) Pelson (pipi) mnie obchodzi co powiedział Eldo (pipi) mnie obchodzi hipokrytów społeczeństwo Które nigdy w życiu ze mną w jednym szeregu nie szło" A jakie były odnośnie astmy pelsona? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Kur.wa, Eldo jakiegoś raka krtani miał czy kich.uj? Gdyby nie video, to chyba bym nie poznał, że to on. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 "Usiądź weź krzesło kim jest (pipi) Pelson (pipi) mnie obchodzi co powiedział Eldo (pipi) mnie obchodzi hipokrytów społeczeństwo Które nigdy w życiu ze mną w jednym szeregu nie szło" A jakie były odnośnie astmy pelsona? Wielcy obrońcy Hip Hopu , Wielcy (pipi) hiphopowcy Brak pomysłu na muzyke i na siebie , to żałosne chcesz żyć jak kłapiesz dziobem, po mojemu już umarłeś Dla mnie starczy diss twej Ex, pojechała ci najbardziej Wiec uważaj na astme przestań sapać sie nazwiesz Bo to nie Zielona Góra potraktuje cie poważniej ale to IMO do pedzika bylo Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Odpowiedź Pejozaura: http://www.popkiller.pl/2010-04-28,reakcja_peji_na_diss_pariasu Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 A gdzie Eldo zyskał status podwórkowego filozofa? Ja go tam zawsze kojarzyłem z rapem z ciekawymi przemyśleniami i na poziomie wyższym niż średnia krajowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 zayebisty ten diss na peje xD pitbulle i oliwka xD TEKST O CZAPKACH ZIMOWYCH JEST FEST 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
--wojtas-- 609 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Co Ty zabłądziłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 A gdzie Eldo zyskał status podwórkowego filozofa? Ja go tam zawsze kojarzyłem z rapem z ciekawymi przemyśleniami i na poziomie wyższym niż średnia krajowa. wiesz, przez fanów ''muzyki'' jaką robi rychu peja póstagłuffffffka to rap eldo może być różnie odbierany...Eldo to chociaż dobra muza, a takie tede i inne peje to takie osiedlowe disco polo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Co Ty zabłądziłeś? gardze HH, ale bacznie obserwuje tego beefa bo jest interesujacy ;] Poznan przeprasza za Rysia Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (...) ale to IMO do pedzika bylo Na stówę do Pelsona, chociażby motyw dissu jego byłej (diss Mei na Pelsona). Ogólnie jaram się kawałkiem, choć nie ma wielkiego pier.dolnięcia (Peja vs Hip Hop dużo mocniejsze, zresztą w ogóle Czarny Wrzesień dobra płytka). Nie mówię tu o argumentach i merytoryce, ale o stylu nawijki, zapadającym w pamięć wersom i przede wszystkim bicie. Po prostu lepiej mi się jego nagrywek słucha, co oczywiście nie jest najważniejsze w beefie. Incydent z Zielonej Góry potępiam, ale nie bawię się w "przyznawanie racji" co do dalszych pocisków. Samo zaczepienie Eldoki i Pelsona to wg. mnie przesadna spinka ze strony Peji, i bardzo dobrze, że odpowiedzieli. Bit niezły, ale nie ma rewelacji, Pelson dobre teksty, Włodi stylowo, a Eldo trafne argumenty. Tak w skrócie. Czekam na rozwój wydarzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Na stówę do Pelsona, chociażby motyw dissu jego byłej (diss Mei na Pelsona). Punkt dla Ciebie - zupelnie zapomnialem o tym dissie Mei Cytuj Odnośnik do komentarza
--wojtas-- 609 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Po dniu słuchania stwierdzam, iż trochę jaram się tym dissem Pariasów. Nawet na fołna se rano zgrałem. Tylko tak cicho słuchałem w autobusie, bo dużo małolatów jechało i jeszcze by mnie jakaś ekipa dojechała! Cytuj Odnośnik do komentarza
mortis 2 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Parias jednym dissem zjedli Peje. Bicik troche slaby ale zwrotka Eldo to pogrom. Cytuj Odnośnik do komentarza
mortis 2 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 sorry za post pod postem ale ruchadelko Rysia (Gandzior) wypuscil kolejnego smiecia nagranego na poziomie domowego komputera z niewyobrazalnie chu.jowa dykcja. http://www.youtube.com/watch?v=2PdWEmg_NC0 Cytuj Odnośnik do komentarza
--wojtas-- 609 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Już myślałem, że Gandzior skminił puncha Eldoki, ale widzę, że to diss na Tede. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Po dniu słuchania stwierdzam, iż trochę jaram się tym dissem Pariasów. Nawet na fołna se rano zgrałem. Tylko tak cicho słuchałem w autobusie, bo dużo małolatów jechało i jeszcze by mnie jakaś ekipa dojechała! No spoko, ale musieli się spiąć we trzech żeby coś nagrać, a i tak imo nagrali gniota. Jedynie Włodi dał radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
--wojtas-- 609 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pawlo_PL Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Eeee... A to nie Eldo mówił w jednym z wywiadów, że trzeba "jednoczyć scenę", że dissy nie są potrzebne? To co on teraz odpier.dala? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 ucina spruchniałą gałąź Cytuj Odnośnik do komentarza
--wojtas-- 609 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 No z tego co pamiętam to w tym październikowym wywiadzie dla cgmu Eldoka wyraźnie zakomunikował gotowość do beefu. Powiedział, że po tych wydarzeniach z Zielonej Góry rozmawiał o tym m.in. z Sokołem i Pyskatym i pojawiły się inicjatywy, żeby jakoś zasygnalizować, bez wycieczek personalnych, jak scena powinna wyglądać, chociaż on sam nie wie czy przypadkiem nie byłyby lepsze te wycieczki personalne (a tak na marginesie to nawiązując do pierwszej części tego zdania to tak myślę czy to przypadkiem nie jest ten sygnał: ). Dalej mówił tam coś , że jak już jest taka awantura to żeby wyszedł z niej jakiś progres, że albo wyciągniemy z tego jakieś wnioski albo wszyscy pozabijamy się itp. itd. No i odniósł się do tego, iż nie podoba mu się do czego zmierza ten beef , a wg niego zmierza do tego, że nie skończy się na nagrywaniu kawałków, tylko wszystko pójdzie dalej, bo Polska nie jest zbyt wielkim krajem, a takie rzeczy to powinno załatwiać się w kabinie. No i tera tak, bo może nie wszyscy wiedzą, ale 20 marca był mały incydent na koncercie Eldoki w Inowrocławiu. Wbił się Massey z ekipą i zaczęli mówić do Eldoki, żeby dzwonił do Rycha i przepraszał go za to co mówił na temat Zielonej Góry i osoby Ryszarda albo rozpier.dolą go/wyruchają mu matkę itd. itp. No i Eldoka w końcu zadzwonił i przeprosił Rycha. No i tak na marginesie to wieść gminna niesie, że m.in za ten numer wku.rwił się Włodi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Reiko 12 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Daj jakieś źródło co do przepraszania Ryśka przez Elda Cytuj Odnośnik do komentarza
--wojtas-- 609 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Znajdź sobie w necie jakieś info a propos tego koncertu i przejrzyj komentarze. Poza tym ponoć Eldo odniósł się do tego na swoim facebooku. Aha i zapomniałem wspomnieć, iż to rzekomo był prikaz Ryszarda, a nie inicjatywa Masseya, a Eldoka ma nawet tekst: Stoisz teraz jak pierdoła na balkonie co skarży mamie Cytuj Odnośnik do komentarza
--wojtas-- 609 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Tak na szybko skompletowany materiał dowodowy, bo sprawa jest generalnie poszlakowa: http://www.hip-hop.pl/forum/projector.php?forum=8&thread=12706688362353 http://grono.net/eldoka/topic/18556777/sl/beef-peja-vs-tede-peja-vs-parias/4/0/234556854/0/? wpis z facebooka: Jeszcze wpis dzień po koncercie z fb Eldoki: Leszek Kazmierczak wczorajszy dzien nie mial miejsca, w czasoprzestrzeni jest dziura21 marca o 16:28 ? Dodaj komentarz ? Lubię to! Nie lubię ? Zobacz opinie (3)Ukryj opinie (3) Zosia Fifi Kosińska jak wziales dwoch dzikusow na wycieczke to musialo sie tak skonczyc 21 marca o 16:31 Leszek Kazmierczak far from that zosiu...far from that....na mapie polski tez jest dziura 21 marca o 16:37 No i tutaj koronny dowód w sprawie, czyli diss Masseya na Reda sprzed tygodnia czy tam dwóch, w którym pada: Rura Ci zmięknie, jak zapytasz Eldo co się dzieje z cwelami co innym lipę kręcą http://www.youtube.com/watch?v=q0LPPbOA5QA Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pawlo_PL Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Auuuuuć... Diss Rysia na Parias. Szybko się uwinął, nie ma co... http://www.youtube.com/watch?v=Pyz2H1dLEzA Cytuj Odnośnik do komentarza
ZakOnIck 22 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 eee VNM rozwalił Jimsona? po tym tekście już sobie odpuściłem ten kawałek, już mnie nudzi ten beef. A jeszcze jedno niech ktoś napisze co Rysiu mowi o Sokole? bo jakoś nie mogę zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi