Opublikowano 3 sierpnia 201014 l Wzorem community owszem ale IMO troche bardziej skillowe bylo Res1 Bez podziału na klasy- bronie lezaly na mapie wiec kazdy mogl sie do nich dostac. Weapon Wheel - generalnie mogles zbierac wszystko i wq razie potrzeby zmieniac bronie Ilosc amunicji, ktora musiales wpakowac w przeciwnika pozwalala lepszemu wygrac pojedynek nawet gdy zaczal pozniej strzelac MOsobiscie preferuje FPS" w starym stylu" mniej realistyczne ale zdecydowanie bardziej stawialy na skilla. Killzone 2 byl bardzo fajny ale osobiscie uwazam ze slabszy niz R1 heh to ja już łykam nowe rozwiązania bez popity - granie klasami, które wzmaga team play i pozwala naprawę dobrze bawić się z ekipą bardzo do mnie przemawia. FPSy stawiające na skilla mnie mnie kręcą z prostej przyczyny - ja tego skilla nie mam . Nie mam również czasu ćwiczyć milion godzin i w wieku 27 lat nie będę miał takiego skilla jak 18-latek. Myślę, to jeden z powodów. Nowe pomysły (czytaj K2) daj mi masę naprawdę dobrego funu i dlatego tak zciekle bronię tej formuły (choć Wełna do tej pory nie zgraliśmy razem i wielokrotnie miałem do Ciebie żal że drżałeś ze strachu przed Królami Popu) co do R3. Mam głównie nadzieję, że wyciągną multi z zapaści. Pomysł z wieloma osobami w teamie był niezły, ale chaos podczas rozgrywki mnie irytował i szybko zrezygnowałem. Chciałbym aby był zrobiony z pomysłem
Opublikowano 3 sierpnia 201014 l Najlepsze co mialo R1 to bylo Party. tu nawet killzone 2 nie przebil tego patentu Party na 16 osob i wyszukujesz rankingowego meczu. No za(pipi)ista sprawa. Ile bylo przy tym smiechu, Potem okienko z czatem zanim wczytala sie plansza. Najlepszy system wspolnej gry jaki widzialem w fps. z poziomu party startujesz wszystko, custom, ranked, wszystko. A i obowiazkowo kary za ucieczki. Bronie na planszy rownowaza szanse. jak jestes dobry to na jednym zyciu kroisz wszystkich. A tak w klasach przegrywasz np bo twoja bron ma mniejszy zasieg. A tak w zaleznosci od sytuacji jestes snajperem, komandosem ;P i tancerka Takie robie wszystko: tancze, wyszywam, lepie garnki ;P Edytowane 3 sierpnia 201014 l przez Welna
Opublikowano 3 sierpnia 201014 l Dla mnie też singiel Resistance 1/2 jest lepszy od KZ2 (coś czuje, że KZ3 może jednak powalczyć). Niel ubie za bardzo tego słowa ale epicki pasuje bardzo do serii RES. Bardzo cenię sobie w RES różnorodność miejscówek ( główna bolączka KZ2) i grafę (szczególnie dwójka gdzie niektóre levele vide Chicago robią niesamowite wrażenie), w multi z urzędu nie gram, więc ciężko mi coś sensownego stwierdzić. Jeżeli będzie RES3, to zastanawia mnie bardzo czy dalej będzie ten sam Ratchetowo-Resowy silnik , czy zrobią coś nowego np z pomocą ND (choć po romansie z EA, sądzę, że możliwość pomocy ND spadła praktycznie do zera)
Opublikowano 3 sierpnia 201014 l Autor zeby bylo jasne... ja mowilem tylko o uniwersum. Gameplayowo/multi za malo pogralem w obie gry zeby moc sie wypowiadac. Anyway... Hale moim zdaniem powroci w trojeczce, ale albo jako zly (chimera boss), albo zostanie sklonowany/wskrzeszony. Stawiam, ze Insomniac bedzie chcial zrobic z niego bardziej ikoniczna postac, bo zarowno KZ jak i Res cierpia na brak bohatera. GG idzie w strone pokazania antagonistow w KZ3 czyli Helghastow o ktorych malo wiemy z gier, wiecej z info poza grami, wiec Insomniac IMO bedzie cisnac w druga strone. Prognozuje tez, ze w trojce odbedzie sie wojna z jeszcze jedna rasa... pewnie ta z ktora Chimery przegraly dawno dawno temu, chyba ze okaze sie, ze ta rasa sa protoplasci ludzi
Opublikowano 3 sierpnia 201014 l Apeluję aby stosować spojler- wiem, że to dziwne ale nie każdy forumowicz ukończył Resistance 2 Co do braku bohatera to się po trosze zgodzę: w Resi mamy Hale'a, który jest bardzo mało charakterystyczną postacią (w dwójce sprawa wygląda nieco lepiej), natomiast w K2 wątek fabularny oraz bohaterowie to totalna żenada... nie rozumiem skąd taki spadek formy - w pierwszej części Killzone'a mieliśmy naprawdę zgrabną historię okraszona interesującą ekipą bohaterów (Hakhka FTW!). PS Killzone > Killzone 2 PS2 Zeratul, kiedy nowe EP? :> Edytowane 3 sierpnia 201014 l przez stoodio
Opublikowano 3 sierpnia 201014 l Sony na temat Resistance 3 http://www.ps3site.pl/sony-na-temat-resistance-3/50192/
Opublikowano 3 sierpnia 201014 l Plotki o pojawieniu się R3 na GC krążyły już w sieci od jakiegoś czasu, ale przynajmniej oficjele z Sony niczego nie dementują. Czyli coś musi być na rzeczy. Podejrzewam, że gra będzie hulać na silniku A Crack in Time. Chyba, że napisali nowy na potrzeby gry. Edytowane 3 sierpnia 201014 l przez NEMESIS US
Opublikowano 3 sierpnia 201014 l Sorry za offtop, ale nie bede wskrzeszal juz dawno zapomniany temat Resistance 2 Nie gralem w zadna czesc Resistance, dlatego sciagnalem sobie demko pierwszej czesci. Jesli chodzi o sterowanie (zoom taki jak w Killzone na PSone) i grafike, to czy druga czesc jest podobna w tym temacie do pierwszej. Rozumiem ze to jedna z pierwszych gier na PS3, ale jest tak totalnie archaiczna jak starozytny Egipt. W jedynke na pewno nie zagram, ale ciekawi mnie dwojka.
Opublikowano 3 sierpnia 201014 l Myślę, że pasowałoby zaliczyć obydwie odsłony. R2 jest lepsza pod względem technicznym, ma też ciekawy (choć bardzo czasochłonny i momentami niesprawiedliwy) tryb online. No i mroczny Hale, który mimowolnie powoli przechodzi zmianę na Chimerę Edytowane 3 sierpnia 201014 l przez NEMESIS US
Opublikowano 3 sierpnia 201014 l Autor ostatnio znowu skonczylem pierwszego resa... gra mozna do ladnych juz nie nalezy, ale sa fajne miejscowki i na pewno da sie w nia grac.
Opublikowano 17 sierpnia 201014 l ostatnio dopiero dotarła do mnie informacja o spodziewanej premierze R3 więc sie wypowiem. jesli chodzi o kampanie to wogóle może jej nie być , interesuje mnie tylko online. jednak jeśli ma byc takie góxxx jak w częsci 2 to wogóle mogą sobie odpuścic wydawanie tej gry. żadnych klas , "realistycznej" fizyki z n00bzone 2, zadnych pojazdów, bootów i innych śmieci, plus powrót respawnów broni na mapie oraz stare objectivy a nie to co pokazali w 2 czesci. byle karabin strzelał jak w jedynce oraz granaty działały tak samo (te z 2 do jakaś żenada). czasami krok w stecz może byc krokiem do przodu,.
Opublikowano 17 sierpnia 201014 l Fantastycznie zrealizowany teaser Resistance 3. Szkoda, ze to nie jet in-game footage
Opublikowano 17 sierpnia 201014 l Już miałem przewijać widząc brudasów, murzyna itd, ale się powstrzymałem. Zwróćcie uwagę na 51 sekundę, normalnie kadr jak z Mafii. :] Ogólnie filmik pokazuje taki post apokaliptyczny świat, gdzie rasa ludzka jest zdziesiątkowana, końcówka jak z Obcego. Szkoda tylko, że samej gry nie ma tu wcale. Widać, że gra musi być dopiero we wczesnej fazie produkcji, skoro nie zdecydowali się na pokaz kodu.
Opublikowano 17 sierpnia 201014 l Wybaczcie, ale ten trailer jest strasznei chu.jowy. 0 dynamiki, nuda przez 2/3 filmiku, na dodatek 0 pokazu gry albo jakiegoś renderka chociaż. Jakoś średnio mi się chce wierzyć w premierę na 2011, skoro takie coś pokazali.
Opublikowano 17 sierpnia 201014 l ostatnio dopiero dotarła do mnie informacja o spodziewanej premierze R3 Kurcze, byłeś zamrożony? A tak serio, to też życzyłbym sobie powrotu multi z R1. Obawiam się niestety, że możemy sobie tylko pomarzyć, klasy, perki expy, expy, dużo expa, kolorowe odznaki, ulepszacze skilla, taaak, w to się teraz gra... I nie bluźnij o braku singla Jeśli multi okaże się crapowaty, to kupno R3 bez mocarnego singla nie będzie miało miejsca (w moim przypadku
Opublikowano 17 sierpnia 201014 l ostatnio dopiero dotarła do mnie informacja o spodziewanej premierze R3 Kurcze, byłeś zamrożony? A tak serio, to też życzyłbym sobie powrotu multi z R1. Obawiam się niestety, że możemy sobie tylko pomarzyć, klasy, perki expy, expy, dużo expa, kolorowe odznaki, ulepszacze skilla, taaak, w to się teraz gra... I nie bluźnij o braku singla Jeśli multi okaże się crapowaty, to kupno R3 bez mocarnego singla nie będzie miało miejsca (w moim przypadku Zamrożony jeśli chodzi o granie . w sprawie multi powiem tylko tyle że jeśli wpakują ten cały śmietnik pobrany z coda i kz to nie zagram. serwerów 1 nie mają zamiaru puki co wyłączyć więc będe sobie dalej kilował w spokoju . jednak mam nadzieję że nie pozostaną obojętni na opinie graczy które wręcz zalały ich forum po premierze części 2. Obadam singla z ciekawości co do dalszych losów głównego bohatera. Edytowane 17 sierpnia 201014 l przez POSNANIAK
Opublikowano 17 sierpnia 201014 l Single z 2, multi z 1 - nic nowego nie muszą wymyślać i mnie mają. Insomniaki to spoko team, także pewnie też już to wiedzą.
Opublikowano 17 sierpnia 201014 l Hmm, single z 2ki: 1.92 (w milionach) sprzedanych sztuk. Online z 1ki: 3.70 (oczywiście dzięki bundle'om). http://www.vgchartz.com/worldtotals.php?name=resistance%202. Tak więc sorka Khadgar, ale myślę, że zamiast Ciebie, Insomniac wolałoby kilka milionów zielonych przyjaciół http://www.vgchartz.com/worldtotals.php?name=modern+warfare&publisher=&console=PS3&genre=&minSales=0&results=50&sort=Total
Opublikowano 17 sierpnia 201014 l Wybaczcie, ale ten trailer jest strasznei chu.jowy. 0 dynamiki, nuda przez 2/3 filmiku, na dodatek 0 pokazu gry albo jakiegoś renderka chociaż. Jakoś średnio mi się chce wierzyć w premierę na 2011, skoro takie coś pokazali. Za to z HALO pokazali wyje*ane trailery
Opublikowano 17 sierpnia 201014 l Hmm, single z 2ki: 1.92 (w milionach) sprzedanych sztuk. Online z 1ki: 3.70 (oczywiście dzięki bundle'om). http://www.vgchartz....resistance%202. Tak więc sorka Khadgar, ale myślę, że zamiast Ciebie, Insomniac wolałoby kilka milionów zielonych przyjaciół http://www.vgchartz....s=50&sort=Total sądze że jednak nie zrobia 2 camp of duty. nauczeni doświadczeniem z "powodzeniem" częsci 2 doszli chyba do wniosku że nie ma większego sensu tworzenie plagiatu cod (nieudolnego w dodatku). tajemnica sukcesu gier pokroju cod jest jedna: każdy gracz (nawet taki "niedzielny") może pograc i nawet z satysfakcją sobie kogoś pozabijać. Resistance nie jest tak przystępne i wymaga pewnego treningu tzn. zabicie przeciwnika serią składającą się z 10 kulek w głowę nie jest takie proste , a do broni które umożliwiaja łatwiejszą eksterminację przeciwników to trzeba najpierw dobiec.
Opublikowano 18 sierpnia 201014 l Trailer miodzio. Jakby ktoś się postarał można by niezły film s-f zrobić z Ressistance
Opublikowano 18 sierpnia 201014 l Trailer miodzio. Jakby ktoś się postarał można by niezły film s-f zrobić z Ressistance Dokładnie Trailer fantastyczny wkręcający w klimat R3, z chęcią obejrzał bym taki film, może nareszcie by był porządny film na podstawie gry. Czekam na pierwszy "growy" Trailer, szkoda że nawet nie ma pierwszych screenów z gry,trzeba poczekać .
Opublikowano 18 sierpnia 201014 l Wybaczcie, ale ten trailer jest strasznei chu.jowy. 0 dynamiki, nuda przez 2/3 filmiku, na dodatek 0 pokazu gry albo jakiegoś renderka chociaż. Jakoś średnio mi się chce wierzyć w premierę na 2011, skoro takie coś pokazali. No faktycznie. Lepsze skaczące gnomy w zwiastunach Halo. Mimo, że aktorskie zwiastuny gier od Bungie są fajne to nie są tak klimatyczne jak ten. Fajnie i subtelnie ukazane chimery w tle, super klimat lat 30. Liczę na coś w stylu L4D, co-op i zwykli ludzie.
Opublikowano 18 sierpnia 201014 l Major, mnie się nie podobał, jasne? Trailer był nudny aż do samej końcówki, poza tym filmy z żywymi aktorami ogólnie nie podobają mi się bo nic ciekawego i konkretnego nie pokazują, te z Halo również. Edytowane 18 sierpnia 201014 l przez MaZZeo