Dahaka 1 861 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 DB leciał już kiedyś na TVN 7, zaraz po jego powstaniu o ile mnie pamięć nie myli. Cytuj
Yangus 10 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 Zapoda ktos linka gdzie mozna to obejrzec po angielsku? Znam to wszystko na pamiec ale chce zobaczyc ten nowy twór Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 Chyba nikt wcześniej tego nie wrzucał, a czyta się bardzo przyjemnie więc polecam. http://www.dragonbal.../pl/page-0.html Marzylem o czyms takim latami :| MOC!!!!! Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 Chyba nikt wcześniej tego nie wrzucał, a czyta się bardzo przyjemnie więc polecam. http://www.dragonbal.../pl/page-0.html Już wiem co będę dzisiaj robił.... i przez najbliższe tygodnie O, widze że w końcu wróciło na tor ( arena ) w międzyczasie były jakieś flashbacki czy alternatywne historie rysowane dziwnym stylem i nie chciało mi sie tego czytać. Ogólnie polecam czytać po Angielsku bo ci co tłumaczą na Polski to amatorszczyzna. Wszystkie specjale nie są rysowane przez głównych twórców, dlatego też to nie ta kreska co właściwy wątek. Ale jak pokazał ostatni specjal można to przedstawić w pięknej formie (jedynie autorka ma problem z rysowaniem twarzy). @raven Jako że całą akcja od momentu wyplucia #18 do eksplozji trwała dość krótko (w sensie rzeczywistym) to nikt nie zareagował od razu. Poza tym Cell nie zamienił się w poprzednią formę bo nie chciał stracić też #17, po prostu transformacja nastapiła samoczynnie bez drugiego cyborga. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 maja 2012 Autor Opublikowano 28 maja 2012 (edytowane) Jesteś pewien? Dla mnie to wyglądało tak, jakby i #17 miał wyjść, ale Cell się ogarnął i chyba z własnej woli się cofnął "w rozwoju". Po prostu nie do końca kumam, jak jeszcze przed chwilą wszyscy wiedzieli co zrobić, tylko nikt oprócz Gohana nie był zdolny, a mając do czynienia z coraz bardziej zdesperowanym potworem nikt nie kwapił się ruszyć, chociaż w tamtym momencie spokojnie 3, a może nawet 4 osoby oprócz Gohana były zdolne do wykończenia gnoja. Kiedy chodzi o bezpieczeństwo ziemii to chociaż u Goku i Trunksa powinna się wyłączyć Saiyańska duma nie pozwalająca pomóc innemu w walce. Widzieli, że młodemu nie za bardzo zależy na skończeniu walki i skoro jeszcze przed chwilą chcieli działać, dlaczego nagle im się odechciało. W ogóle zakończenie walki z Cellem mi się średnio podoba . Wszystko do momentu ostatecznego Kamehameha Cella było wyśmienite, potem miałem mieszane uczucia oglądając to pierwszy raz: z jednej strony WOW, z drugiej WTF. EDIT: pomyliłem numerki Czezki: zaje,biste, nie? Łyknąłem to całe w 4h jak tylko to dorwałem, teraz po 2 razy dziennie wbijam by sprawdzić, czy jest nowa strona. Moc jest (pipi) ogromna, ale mogliby szybciej to ogarniać . Patrząc na skalę i rozmach, z jakim to rozpoczęli to ten komiks spokojnie 3000 stron mógłby mieć, do tego czasu to im się odechce. Edytowane 28 maja 2012 przez raven_raven Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 (edytowane) na razie mam nerdowskie orgazmy w mozgu. Edytowane 28 maja 2012 przez Dave Czezky Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 Raven, jestem pewien. Przynajmniej tak było w mandze, którą stawiam o niebo wyżej od anime. I jeżeli mam po raz kolejny oglądać odcinki to wolę sięgnąć po komiksy. Co aktualnie mnie chwyta przy oglądaniu z Grupy-Mirai. Co do DBM to ja zacząłem jak było ok 160 stron dostępnych więc na nowe czekam przez dłuższy okres czasu (coś około 2 lata temu na to trafiłem) Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 Co do odcinków anime na tvn 7 to jest na to spora szansa. nie dawno tv4 zaczeło emitować Sailor Moon (nie pytajcie skąd wiem ) z oryginalnym dzwiękiem i lektorem PL. Może i DB bedzie z oryginalnymi głosami. Szkoda, że będzie od 'Z' a nie od pierwszej serii, którą cenię sobie bardzo. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 maja 2012 Autor Opublikowano 28 maja 2012 Raven, jestem pewien. Przynajmniej tak było w mandze, którą stawiam o niebo wyżej od anime. I jeżeli mam po raz kolejny oglądać odcinki to wolę sięgnąć po komiksy. Co aktualnie mnie chwyta przy oglądaniu z Grupy-Mirai. Kurczę, to może być tak, że oboje mamy rację. Jak dzisiaj porównywałem sobie zakończenie DBZ w mandze i w anime, to manga>>anime. Wiadomo, super się to ogląda, bo animacja i muzyka są boskie, ale fabularnie dużo bardziej się to trzyma kupy w mandze. Np. ta minuta, którą Vegeta miał zapewnić by Goku zebrał pełną moc jako SSJ3 - w anime to absolutnie nie ma sensu ze względu na to, że trwa to pół odcinka. W mandze to naprawdę jest minuta, zresztą trochę lepiej dzięki temu wygląda stracenie siły przez Goku i powrót do normalnej postaci. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 30 maja 2012 Opublikowano 30 maja 2012 Dawkowalem sobie multiunivers przez kilka dni, ale juz jestem na biezaco ;/ MOC, mogloby byc z tego anime Jest duzo fajnych patentow typu supernameczanin, ze chlopaki ze swiata 18 nie sa najwiekszymi koksami, ze jest chvjowy kakarotto, etc ORGAZM Cytuj
agst 131 Opublikowano 30 maja 2012 Opublikowano 30 maja 2012 świetny ten mutiunivers. Wkręca niesamowicie, właśnie dobiłem do 560strony. Co ile dni to wychodzi? bo już się doczekać nie mogę! Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 30 maja 2012 Opublikowano 30 maja 2012 Jaki multiuniverse, o czym piszecie? Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 30 maja 2012 Opublikowano 30 maja 2012 Częstotliwość wychodzenia to 3 strony na tydzień, niekiedy 4 (bardzo rzadko). Cytuj
agst 131 Opublikowano 30 maja 2012 Opublikowano 30 maja 2012 Częstotliwość wychodzenia to 3 strony na tydzień, niekiedy 4 (bardzo rzadko). To będzie chyba trzeba czytać raz na dwa miesiące, bo 3strony na tydzień, to wręcz tortury. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Nowa kinówa Dragon Balla wychodzi. Będzie miała miejsce po walce z Buu. Macza w niej palce twórca mangi Akira Toriyama, więc to właściwie można nazwać oficjalną kontynuacją. Teaser 1 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Się nie spodziewałem, że Toriyama jeszcze wróci do DB. Zajefajnie być czasem mile zaskoczonym. Cytuj
estel 806 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Ja ostatnio będąc we Francji i skacząc po kanałach do obiadu trafiłem akurat na DBZ. Mimo że uświadomiłem sobie jaka to jest kupa od strony technicznej na dzisiejsze standardy to wspomnienia wróciły i z taką kinówkę łyknę z przyjemnością. Goku zawsze przech.uj Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Opublikowano 8 sierpnia 2012 Ja ostatnio będąc we Francji i skacząc po kanałach do obiadu trafiłem akurat na DBZ. Mimo że uświadomiłem sobie jaka to jest kupa od strony technicznej na dzisiejsze standardy to wspomnienia wróciły i z taką kinówkę łyknę z przyjemnością. Goku zawsze przech.uj Taaa, taka techniczna kupa, że animacyjnie to to jest lepsze niż OP czy Naruto Technologia może stara, ale budżet wtedy był chyba z 5x większy niż przy dzisiejszych tasiemcach i to widać Cytuj
estel 806 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Jeżeli rzeczywiście 5 sekundowa zapętlona animacja kopania puszczona 10 razy w DB jest lepsza niż jakieś tam walki we współczesnych tasiemcach to znaczy, że coś jest nie tak ;] Tasiemców staram się nie oglądać dlatego porównywałem z 13 albo 20-paro odcinkowymi seriami z poprzedniego roku. Nie fair, wiem Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 9 sierpnia 2012 Opublikowano 9 sierpnia 2012 lepsze zapętlone animacje kopania, niż brak animacji i pokaz slajdów jaki często jest w OP(dlatego manga jest zylion razy lepsza) Tego nie ma co nawet porównywać, ilość animacji w DBZ jest chyba z 3 razy większa niż w naruto i op razem wziętych . A porównanie do serii sezonowych to faktycznie nie fair, one faktycznie mają o wieeeeeeeele lepszą animację Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi