Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

Manga jest w 100% czarno-biała. Jeżeli w anime były fillery, to w mandze ich nie ma ;)

• Plusik 1
Opublikowano

Ostatnie pytania zanim klikne kup teraz: manga rozni sie czyms od anime, czy to raczej to samo? Strony sa w kolorze, czy czarno-biale?

Manga jest dużo spójniejsza i szybsza od anime. Zobaczysz, że wszystkie wątpliwości jakie człowiek miał podczas oglądania anime (szczególnie DBZ) znikają podczas czytania mangi. Minusy? Nie ma muzyki i animacji :P.

W ogóle nie ma się co zastanawiać, to jest must-have.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Zgadza się - manga kocur, świetna kreska i nie ma zbędnego przeciągania.

Opublikowano

Pozostaje mi jedynie zgodzić się opinią reszty - manga DB gniecie cojones ;).

Sam pamiętam, jak szarpnąłem się na całą kolekcję DBZ - 150zł do tyłu, ale warto było, wracam do niej regularnie ;).

Nie tylko manga pozbawiona jest irytujących dłużyzna i "zapchajdziur" z anime, ale ma także REWELACYJNY polski przekład ("Pantera wysiada XD). Brać i nie narzekać.

Opublikowano

Dzisiaj dostałem przesyłkę i cieszę się, że w końcu zdecydowaem się na zakup własnego zestawu. Teraz bez problemu będę mógł sięgnąć po któryś tomik i jarać się jak dziecak te kilkanaście lat temu. Polecam każdemu zaopatrzyć się w mangę.

Opublikowano

Heh, choć wychowałem się na dragon ballu, to jednak na anime, wiec manga nie nie jara kompletnie i wolę wersję ruchomą. Aczkolwiem mam bakcyla na punkcie innej mangi, którą zbieram i wydam nań fortunę, bo ze 120 tomów będzie jak dobiegnie końca :D I też uważam, że wersja animowana to bida przy mandze, więc wiem jak to jest :D Nie ma to jak mieć kolekcje ulubionej mangi na półce :D

Opublikowano

Do mnie tez dzisiaj doszla paczka. W zasadzie to pierwsza manga, za ktora sie zabiore i bede potrzebowal chwili, zeby przyzwyczaic sie do czytania od lewej do prawej strony. Jaram sie, jak wtedy, gdy DB lecial na RTLu i mozna bylo znalesc te karty w chrupkach Chio.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Szkoda tylko, że kołnierzyk nie jest obszyty podwójnie nicią bo nie ma co się oszukiwać - parę prań i elastyczny kołnierzyk będzie wyglądać jak falbana.

• 1 miesiąc temu...