Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki Goku z czerwonymi włosami? Jedyna postać z czerwonymi włosami to Gogeta SSJ4, który nawet nie jest częścią uniwersum, tylko zwykłym ZAPYCHACZEM zrobionym bez ingerencji autora.

Opublikowano (edytowane)

Grzeszysz, ale masz szansę to nadrobić. Nie wiem tylko, jak smakuje oglądanie pierwszy raz DBZ w wieku dorosłym. Kiedyś robiłem podejście do powtórzenia sobie DBZ i jakoś po walce z Vegetą i Nappą przerwałem. To już nie to samo, kiedy nie musi się czekać na następny dzień na kolejne odcinki, no i w ogóle jakoś tak średnio, średnio. Może kiedyś.

W ogóle, pamiętacie w czasach chyba drugiego wyświetlania serii na RTL 7, na wakacje nastąpiła przerwa, serial zatrzymał się na walkach z drugim stadium Cella, a po wakacjach układ był już taki, że jeden odcinek DBZ/jeden odcinek innego anime (Slayers m.in), i tak dalej, aż trzy epy poszły. Takie tam wspomnienia.

Edytowane przez kotlet_schabowy
Opublikowano (edytowane)

Grzeszysz w ch,uj, migusiem na torrenty i oglądać DB Kai! Później jeszcze dossij sobie remastered DBZ, ale samą sagę Buu, też godna w chuy. Ja całego DBZ obejrzałem dopiero rok temu, do niedawna moja znajomość serii kończyła się mniej więcej na Friezie, ale to i tak piąte przez dziesiąte wiedziałem. Jak to oglądałem za gówniarza to rodzice przestali płacić za kablówkę (sami TV wtedy nie oglądali bo nie mieli czasu) i przestałem oglądać idealnie w trakcie walkii SSJ Goku vs Full Power Frieza :(.

Dopiero z początkiem DB Kai zacząłem wszystko uzupełniać, a od końca sagi na Namek to już w ogóle ogień z du,py. Jak pierwszy raz ogarniałem walkę z Vegetą (tego też nie znałem), Androidy, Cella, a później Buu... ja nie mogę, jedne z lepszych przeżyć ever. Kai jeszcze oglądałem prawie na bieżąco, więc było tygodniowe czekanie na nowy odcinek. Tak się ogląda najlepiej, jak możesz wszystko na raz łyknąć to nie to samo ;). Sagę Buu ogarniałem w wakacje 1,5 roku temu, pierwsze dwa tygodnie dzień w dzień pół dnia przed monitorem oglądając DBZ <3.

e: teraz widzę, że chyba wyje,bałem tą zremasterowaną sagę Buu z dysku, ffffffffffffffffffuuuuuuuuuu-

filmiki dalej, nie chcę zawalać całej strony, więc pochowane

Edytowane przez raven_raven
Opublikowano (edytowane)

Grał w tazosy i zbierał karteczki. Ale ogólnie chłopaczyna miał przykre dzieciństwo.

Wcale nie gral i nie zbieral ;) po prostu nie ogladal Dragon Balla :) ale dziecinstwo i owszem, przykre mialem :( Tak czy inaczej, widze ze musze obejrzec :) Wiec... DB Kai na poczatek? 

Edit

z tego co zcytam to DB Kai to wlasnie remastered Z :P wiec moze chodzilo Ci o cos innego? 

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

To to samo, Raven czasem pisze nie zrozumiale, szukałem długo filmów o brollym po numerach które mi podał na poprzedniej stronie i sie okazało, że wszystkie są inne :)

Dragon Ball Z - Movie 08 - Broly The Legendary Super Saiyan
Dragon Ball Z - Movie 10 - Broly Second Coming
Dragon Ball Z - Movie 11 - Bio-Broly

Podejrzewam, że wynika to z różnych źródeł informacji

Opublikowano (edytowane)

Podbijam, najpierw klasycznego Dragon Balla zalicz, bo warto, najwięcej humoru swoją drogą, no i w tamtej sadze robiło wrażenie zrobienie zwykłej kamehamy, nie mówiąc o lataniu.

Komar : dokładnie, 2001. Pamiętam też, jak wróciłem ze szkoły, liczę na jakąś sesyjkę z DBZ, a tu WTC płonie.

Edytowane przez kotlet_schabowy
Opublikowano

Dopiero co w kinach była premiera. Zanim wyjdzie na dvd/blu ray minie z pol roku, wiec wtedy oczekuj dobrej wersji (no chyba ze chcesz ogladac wersje kręconą z reki z kina, to sie moze cos niedlugo pojawi)

Opublikowano

Bardzo bym chciał się zgodzić, ale to jest najlepsza scena i walka ever:

http://www.youtube.com/watch?v=8A5wM18x4QA

Ostatnia w miarę sensowna. Super Vegetto był super, ale jego poziom mocy był tak ogromny, że aż śmieszny. Sam Toriyama chyba się skapnął, że ostro przesadził :P. Scenka fajna, ale bardzo, bardzo słabo narysowana. Spójrzcie na jego łapy :/.

• Plusik 5