Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam pojęcia jak długa będzie to seria, ale prędzej będzie to coś w stylu GT (64 odcinki) niż DBZ. Ba, nawet krócej może być. Ale nie ma co gdybać, trzeba czekać na jakieś oficjalne info.

Opublikowano

Z była mega rozwleczona Buu sagą zajmującą z połowę z tych prawie 300 odcinków. GT był nieźle skondensowany i taki model chciałbym zobaczyć. Odcinki też mogą być konkretne, bo nie muszą się martwić o dogonienie mangi.

Opublikowano

Z nudów odświeżam zwykłego DB i kuuuurcze, ale to jest świetne. Przede wszystkim muzyka, do tego całkiem inaczej walki przedstawione, więcej taktyki, ciagle jakieś nowe techniki, bez żadnego latania, teleportow, czysta walka. Nie to co pozńiej.

Opublikowano

Z mangą nie miałem do czynienia, ale wierzę na słowo. Zetka w anime ma swoje momenty, ale DB bije ją na głowę.

Opublikowano

Słabe bo? Wciąga tak jak manga, walki o jakich w oryginale można było marzyć, świetna kreska, jedyne co wkurza to mała częstotliwość wychodzenia stron.

• Plusik 1
Opublikowano

Square, zapomniałem posłać plusa ostatnio za stronę z DB więc leci teraz. Odświeżam sobie bo dawno planowałem. Pilaf właśnie przyzwał Shen Longa \m/

Goku taki smark, a już fuck close

tumblr_mgl7u5pOBF1rnua9qo1_500.gif

Bliżej niż większość forumowiczów będzie kiedykolwiek.

Opublikowano

Nie jestem przekonany do tego nowego Dragon Bula. Czasem lepiej nie tykać legendy i dać jej żyć w sercach fanów. Może się zainteresuje tematem i jak już będzie z 10 odcinków, albo najlepiej... całość bo nie wyobrażam sobie oglądać jeden odcinek na tydzień jeśli okaże się to dobre.

• Plusik 1
Gość Orzeszek
Opublikowano

dlatego nie mozna miec oczekiwań :reggie:  po gbz battle of gods czy jak to sie zwało to średnio mnie to napawa, nie wiem jak ta nowa kinówka z friezą ale nie robie sobie nadziei na powrót do młodości.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Media poświęcone anime informują, że w 28. numerze czasopisma „Weekly Shonen Jump”, który zostanie wydany w poniedziałek, została opublikowana oficjalna data premiery serialu „Dragon Ball Super„. Zadebiutuje on w Japonii już 5 lipca 2015 roku o godzinie 9:00 rano na Fuji TV  i innych kanałach telewizyjnych. Jest to niedziela.

http://naekranie.pl/aktualnosci/dragon-ball-super-data-premiery-nowego-serialu-anime

Dragon-Ball-Super-401x600.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Krillin wyglada bardzo fajnie. Ciekawe czy Toriyama popłynie i da moc God Piccolo(w końcu Nameczanin), i  Krillinowi. To by była jazda dopiero.... Ale pewnie i tak jedynie Goku i Vegeta będą się liczyć.