Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

raven_raven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zrobienie nawet jednego odcinka takiego 20 minutowego serialu animowanego to sporo roboty. Obecne pokolenie ma co prawda znacznie łatwiejszą pracę. Kiedyś wszystko trzeba było malować farbami, a internet w znanej nam formie był science fiction.

Garść przykładów różnych animatorów i ich stylów z DBZ:

http://www.kanzenshuu.com/animation-styles/

(Daję bezpośredni link to tego, bo widzę po wrzuceniu samych obrazków pokasowało je).

Edytowane przez Zarathustra
Opublikowano

no ku,rwa robilo sie kamehameha z ziomami, wklejalo obrazki z vegeta z gum do albumu i lecialo po pol osiedla o 16 do typa z rtl7 ale korwa no wylaczylem to po 5 minutach, no po prostu nie mam 12 lat, zeby ogladac chinska bajke ;//

• Minusik 9
Opublikowano

najdas woli śmigać kozak audicą na gurwy, w pewnym wieku priorytety się zmieniają

Ja tam się jaram jak zły, jak sobie myślę, że czekają nas zupełnie NOWE potyczki gdzie będziemy kończyć odcinki z erekcją i niecierpliwie czekać na kolejny przez tydzień to mam mokro :pawel:

Opublikowano

aha. myślałem że będą puszczać z maks dniowym opóźnieniem. nie wiem co mi się ubzdurało. i tak wolę japoński dub, ale chciałem zobaczyć dla porównania.

Opublikowano

Jestem ciekaw czy Vegeta osiagnie ssj3, do czasu ssj god jeszcze troche zostalo. 

W openingu widac jak Vegeta i Goku ida w strone jakiegos portalu, moze faktycznie pojda w akcje w innych swiatach.

Gość Orzeszek
Opublikowano (edytowane)

jak coś kinówka db RoF jest już w znośnej jakości. po hiszpańsku nie, jednak ujowej.

Edytowane przez Orzeszek
Opublikowano

ssj3 to byla pierwsza najglupsza przemiana, brakowalo zlotej dlugiej brody jak u jakiegos kalifa i zlotych krzakow pod pachami, kolejna to czerwone wlosy z kinowki.

Goku i gotenks w s3 wygladaja pokracznie, jak jakies jezozwierze albo jeze

Opublikowano

No jeszcze cieniowanie oczu. Chodzi o całokształt. Wreszcie Vegeta przestał być umiarkowanie dobry i mógł "rozwinąć skrzydła". Silny, zły i wk*rwiony czyli taki jakiego lubimy najbardziej.

SSJ2VegetaMajin.png

• Plusik 1
Opublikowano

Taki silny ze Goku sie z nim bawil.

Najlepsze przemiany dla mnie to pierwszy kaioken, pierwszy ssj i jak gohan osiagnal ssj2, wtedy bylo czuc ten power

• Plusik 2
Opublikowano

No a wy chcecie ogladac taak przemiane z ang dubbingiem, przeciez to profanacja.Pewnych glosow i muzyczek lepiej nie zmieniac. Przeciez wersja w US w porownaniu do JAP to kiszka straszna.

Opublikowano

Widziałem troche nowej kinówki z Freezerem, kto mi wytłumaczy: 

Dlaczego Goku i Vegeta maja niebieskie włosy? Ok, nowy poziom Legendary SSJ ale jak? O ile jeszcze u Goku zrozumiem jakos, ale u Vegety? Przeciez on nawet SSJ3 nigdy nie osiagnał