Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

Opublikowano

No ej o ile w Naruto to pretensja słuszna, o tyle DBZ siłą rzeczy zawsze był serią wokół SSJ i reszty pionków. Jakbym zobaczył teraz super mega Krillina to bym poczuł się dziwnie...

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 566,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

Teraz juz tak pałke przegieli z tymi bogami i ssj god ze nawet dla Piccolo nie ma miejsca.

przeciez szatan serduszko to sie skonczyl juz w frieza saga, od tamtej pory zaorowno on jak i wszyscy ziemianie nadaja sie do piachu po pierwszej przemianie w ssj, ja bym tych lewusow nie bral pod uwage, nie widze logicznego wytlumaczenia aby ziemianie mieli dorownywac liderom, bo niby jak i po co ? taki krilan nawet z kaiokenem x100 dalej jest na jednego hita od gotena

jak ktos ogladac walki noobow to niech obejrzy jeszcze raz pierwszego DB

Opublikowano

Raz sie zapomnial, no ok. Ale od tej walki to jest takim tylko wypelniaczem miedzy glownymi postaciami zanim dolecą na miejsce starcia. 

Opublikowano

Obczajcie, DAT ANIMACJA:

Czuc kazde pyerdolniecie.

PS. najlepszy tasiemiec z walkami

Opublikowano

TORIYAMA MA WYJ EBANE NA NOWE DBZ, WAZNE ZE ZROBILI PRZELEW NA KONTO, NA STARE LATA NIE MA CO WYPRZYDZAC TYLKO TRZEBA SIE MARTWIC CO DO WOKA WLOZYC

Opublikowano

Jeden próbował :sorcerer:

https://www.youtube.com/watch?v=1lR_QEdeQoI

tak btw. można gdzieś poczytać mangę DBS po polsku?

No ale to było mega słabe, jakbym poszedł pierwszy raz na siłownię i chciał od razu 200 kg na klatę brać :P

Piccolo coś tam pokazał z androidami - c17 no i przy pierwszym spotkaniu z Cell'em ten drugi trochę w gacie narobił (po fuzji z Kami). A Krillin i Tien to już mega pionki, a tacy fajni z nich zawodnicy. Nie ma co gadać, pod względem walk i wyważenia to pierwotne DB i turnieje nie mają sobie równych. 

Opublikowano

Vegeta sie widze ostro wkur. Moze mu sie uda kotowi jednego liscia sprzedac:)

Opublikowano

i te psopodobne humanoidy <3

wiecie co mnie najbardziej rozbraja w tej japonskiej wiersji?

gdy dzieje sie cos przerażającego, niespodziewanego i tak dalej, to każda postać przezywa to wydobywając z siebie mniej więcej takie dźwięki:

"kh.....kh......kh.....kh...."

nie moge xddddddddddddddd

fajnie widac to w najnowszym odcinku, jak sie vegeta wkórvia xd

kh....kh...kh....kh..... i te oczy i spocone czoła xddd

ległem

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Niestety Superka jak na razie jest tylko rozciągniętą kinówką . W(pipi) Vegety wyszedł  miernie. Broniłem tego tworu ,bo  nowa seria,  musi się rozkręcić  itd.  Ale patrząc  co robi Toei , mówie jedno - to jest gówienko tak mocno parujące ,że aż nos zatyka. Scenariusz który został opracowany dla  kinówki jest rozciągany do granic wytrzymałości. Do tego w jakimś pijackim zwidzie Pan Akira Toryiama i Scenarzyści z Toei chcieli zrobić z tego mix  zwykłego dragona i zetki. A niestety tego się nie da zrobić  skale siły poszły tak absurdalnie wysoko, że humorek z DB  ciut  się gubi  a sam repertuar  postaci mogących  coś "zdziałać" jest ograniczony  do wiadomej  Rasy( a dokładniej na dzień dzisiejszy  czyt. po fukatsu no F- coś mogą zrobić 2  postacie)

No chyba ,że z Picolla zrobią Gasta Carcolha z DB Multiverse, ale po ostatnim odcinku mam co do tego wątpliwości.

Do tego animacja walk nie robi roboty w cholernym DRAGON BALLU  ja nie mówie  aby to była jakość  jakiegoś Rebulida Evangeliona  ale na miłość boską  to DB. Zresztą co ja mówię - to przecież studio które  skopało  masę anime : Toriko , Czarodziejkę( tę nową serie ) i  mojego ulubieńca One piece'a. Ech chciałbym  aby DBS  robił przynajmniej  ekipa Pirota  od bleach'a   oni jak robili walke to robili a nie wysyłali  Filipińczykom  do rysowania (TAP -sprawdzcie sobie na openingach). Manga superki też  jakością nie powala 

Opublikowano

vegata jak się wku.rwil to myślałem że do ssj3 dobije, no ale nie pykło :(.

Opublikowano

Apropo db widzieliście to:

Na ebayu za 1000zł już chodzą:D

Opublikowano

Mnie obecnie dwie rzeczy martwią. Pierwsza to kontury postaci. W odcinku z Pilafem to aż bolało w oczy. Serio czasem wygląda to tragicznie. po jaką cholerę takie coś.

Druga sprawa to poziom mocy Beerusa. Kaio twierdził, że bóg zniszczenia jest przeciwieństwem bogów tworzenia, czyli Kaioshinów i zapewnia to równowagę. Niby powinni być na podobnym (jak nie identycznym poziomie), a jak wiemy Kaioshini srali w gacie przed pierwszą wersją Buu, a dla Beerusa to nawet Goku nie jest wyzwaniem. Przegięty w chooj.

Równowaga we wszechświecie my ass.

Opublikowano

Ważna jest tylko równowaga w portfelu Toryiamy 

Opublikowano
  • Autor

Hajs w jego portfelu równoważy siłę Beerusa, równowaga zachowana.

Przecież Goku SSJ3 ch,uja zrobił Beerusowi, to nie wiem jak wkur,wiony Vegeta SSJ2 nie jest w stanie nawet mrugnąć na niego.

Opublikowano

Przy założeniach serii, nawet jakby nagle dostał ssj5 to i tak by przegrał

Opublikowano

a wynika to z tego, ze zwykle ki nie jest wstanie nic zrobic boskiemu ki. było wałkowane sto razy

Opublikowano

tak, ale nagle przyjdzie songo i zwykłe ki już będzie mogło coś zrobić boskiemu ki:) tak jak zwykłe ki jedzie po boskim ki innych bogów. Później będzie, że berus udawał i teraz walczy na poważnie i dopiero będzie scalenie z Vegetą, albo songo zrobi wielką niebieską kulę

ale i tak dobrze wiemy jak to sie skończy, bo za 100 odcinków zobaczymy ponownie to co w kinowce 

Opublikowano

No w tej z birusem, battle of gods. W tym tempie to rzeczywiscie 100 odcinkow to bedzie sama kinowka.

Opublikowano

polgodzinna kinowka rozbita na 50h :obama:

alez rozkosz dla fanow :obama: